İtalyan takım Scuderia Ferrari, 2022 Formula 1 sezonunda yarışacağı F1-75 kodlu aracının tanıtımını gerçekleştirdi.

Maranello merkezli takım, 16 takımlar ve 15 pilotlar şampiyonluğu ile tarihin en başarılı takımı konumunda yer alıyor ve bu sene kuruluşunun 75. yılını kutluyor. Buna istinaden yeni araç F1-75 olarak isimlendirildi.

Lansman sade bir şekilde gerçekleşti. Önce takım patronu Mattia Binotto’yu dinledik. Ardından takımın pilotları Carlos Sainz ve Charles Leclerc, Binotto’ya katıldılar. Ardından bir araç tanıtım videosu (Buradan izleyebilirsiniz) ekrana geldi ve F1-75’i görmüş olduk.

Karşımıza çıkan araç mat koyu kırmızı ve siyah renkten oluşuyor. Bu görüntü akıllara hemen 1990 sezonunda Alain Prost ve Nigel Mansell tarafından kullanılan Ferrari 641’i getiriyor.

1990 Ferrari 641

Yeni tanıtılan Ferrari F1-75, diğer çoğu otomobilin aksine gerçekçi bir şekilde karşımıza çıkıyor. Burun kısmına baktığımız zaman yeni jenerasyonda gördüğümüz ilk sivri burun karşımıza çıkıyor. Burun kısmının hemen ucunda, Ferrari logosunun altında bir Naca tarzı hava girişi bizi karşılıyor.

Biraz daha geriye doğru devam ettiğimiz zaman bizi push-rod süspansiyon ve içindeki bölmeleri seçebildiğimiz dar fren kanalları karşılıyor.

Sidepodlar fazlasıyla geniş -şimdiye kadar tanıtılan araçlar arasında en genişi- ve ilginç detaylar taşıyorlar. Aston Martin AMR22’de gördüğümüz iki yanda bulunan ızgaralar F1-75’te de karşımıza çıkıyor. Ayrıca ızgaraların olduğu bölgede ilginç bir iç bükey kısım bulunuyor. Airbox kısmı küçük ve SF1000’de olduğu gibi üçgen şeklinde.

Resim

Kesin olarak söyleyebiliriz ki İtalyan ekip araç üzerinde çok çalışmış ve cesur denemelerde bulunmuş. Tutup tutmayacağını sezon boyunca göreceğiz.

Takım patronu Mattia Binotto “F1-75’i yaparken kalbimizi ve ruhumuzu ortaya koyduk.” şeklinde bir demeç verdi. Takıma sadık bütün taraftarların beklentisini karşılamaya hazır olduklarını söyledi.

Takımın Monacolu pilotu Charles Leclerc, yeni F1-75’in görünüşünü çok beğendiğini ve aracı çok sevdiğini, pistte hızlıysa otomobili çok daha fazla seveceğini belirtti. Renk düzenini çok beğendiğini, agresif durduğunu söyledi.

İspanyol pilot Carlos Sainz ise agresif, radikal ve güzel olduğunu, hızlı olmasını umduğunu söyledi. Ayrıca geçen yıl geçirdiği sezondan çok memnun olduğunu, bu yıl üstüne koymayı umduğunu belirtti.

Bir sonraki lansman  Mercedes AMG-F1 Petronas takımının olacak ve 18.02.2022 saat 12.00’da gerçekleşecek.

Buradan Haas, Red Bull, Aston Martin, McLaren, Alpha Tauri ve Williams lansmanları ile ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here