Red Bull’un sahibi olduğu Scuderia Alpha Tauri takımı, 2022 Formula 1 Dünya şampiyonasında kullanacağı arabası AT03’ü tanıttı.

Lansman Videosu

Lansman Haas gibi Livery (Renk düzeni) tanıtımı değil araç tanıtımı (Hatta kıyafet tanıtımı bile denilebilir) olarak yapıldı. Ancak bu tanıtım bir lansman değil bir video gösterimi olarak gerçekleşti. Videoda yeni AT03’ü gördük ve sonrada fotoğraflar paylaşıldı ancak bu sene hep yapıldığı gibi aracın piste çıkacak versiyonunu henüz görmediğimizi belirtebiliriz.

Aracın burnu önceki iki tanıtılan araç olan McLaren M36 ve Aston Martin AMR22’nin aksine ön kanadın son plakasının ucuna kadar uzanıyor. Bargeboard kısmı (yandaki büyük hava girişlerinin önünde yer alan kısım) AMR22 ile benzerlik taşıyor.

Ön kanadın iç taraflarında Vortex oluşturucu kanatçıklara yer verilmiş. Sidepodlar kare şeklinde tasarlanmış. Pilotun üstünde kalan hava girişi bölmeli bir tasarıma sahip gibi görünüyor.

Motor kapağının yan tarafına baktığımız zaman Red Bull’da olduğu gibi “Powered by Honda” yerine “HRC” kısaltması bizi karşılıyor.

Takımın yarış kazanmış Fransız pilotu Pierre Gasly, yaptıkları işten memnun olduğunu ama değişen araçlar ile sezonun çok bilinmez olduğunu söylüyor.

Tsunoda yeni lastiklerden bahsetti. Güncel Alpha Tauri pilotu, Formula 2’de 18 inç lastikler ile yarıştıktan sonra Formula 1’e gelen Japon pilot, bu deneyimin kendisine avantaj sağlayabileceğine inanıyor. Mick Schumacher (Haas), Nikita Mazepin (Haas) ve Guanyu Zhou’nun da bu lastikler ile Formula 2’de deneyime sahip olduğunu belirtelim.

Takımın patronu Franz Tost, yeni araçların hala birbirini takip etmekte zorluk yaşayabileceğini düşünüyor. Yaptıkları analizlerin ardından hızlı virajlarda hala takibin zor olabileceğini söylüyor.

Otomobilin tam halini muhtemelen Bahreyn testlerinde göreceğiz.

Alpha Tauri bana tanıdık gelmiyor, bu takım yeni mi?

Minardi takımının 2006 yılında Red Bull tarafından satın alınması ile uzun yıllar bildiğimiz, izlediğimiz Toro Rosso doğmuştu. 2019 yılında Red Bull, giyim markası Alpha Tauri’nin reklamını yapmak için Toro Rosso’nun adını Alpha Tauri olarak değiştirdi. Formula 1’de bir takımın adının değişmesi, kendisinin de değişmesi amlamına geliyor. Yani Alpha Tauri, sporda 3. yılını geçiren bir takım bu sebeple de aracın adı AT03.

AlphaTauri, geçen yıl Formula 1’de en başarılı sezonunu geçirdi ve takımlar şampiyonasında 142 puan toplayarak altıncı oldu.

Buradan Haas, Red Bull, Aston Martin ve McLaren lansmanları ile ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here