AWD Hybrid versiyonuyla Kia Sportage, şık ve sportif bir görümünle karşımıza çıkıyor. Gücünü 150 beygirlik motordan alan Kia Sportage, teknolojik özellikleriyle pek çok alıcıdan rağbet görmeyi başarıyor. Kia Sportage Hybrid hakkında merak ettiklerinizi hem içeriğimizle hem de test videomuzla cevaplıyoruz. Hadi, gelin detaylara göz atalım.

Kia Sportage Tasarımı

Kia Sportage

Kia Sportage yeni tasarımı ile çok daha karakteristik bir görünüme sahip. Kia modellerinin gelecek tasarım dilini gösteren detaylar, göze oldukça fütüristik geliyor. Bu sebeptendir ki yollarda gezinen bir Sportage gördüğünüz zaman hemen dikkatinizi çekiyor. Klasik SUV modellerinden farklı olarak tasarlanmış keskin hatlar, aracın çok daha albenili olmasını sağlıyor. Far tasarımı ile bu değişimi destekleyen model, elektrikli bir araç hissi yaratmayı başarıyor. En üst donanım paketinde sunulan 19 inç boyutundaki alaşımlı jantlar aracın görsel olarak çok daha iddialı durmasına neden oluyor. Arka kısımda ise sizi yenilenen KIA logosu karşılıyor. Metalik-alüminyum Sportage yazısı da oldukça kaliteli görünüyor. Bagaj kapağını boylu boyunda saran şerit şeklindeki Stop lambası akşamları oldukça dikkat çekici bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

Kia Sportage Kokpit Detayları

Kia Sportage’ın kokpitine geldiğiniz zaman sizi oldukça ferah bir ortamın karşıladığını söylemek mümkün. Multimedya ekranı ve gösterge panelinin bütünleşik bir tasarımla yerleştirilmiş olduğunu gördüğümüz modelde, tamamen dijital ekranlar sizi karşılıyor. Kullanımı oldukça kolay olan bu sistemin, geçişleri oldukça sezgisel. Kablolu olarak bağlanabilen Apple Car Play ve Android Auto özelliklerine ek olarak kablosuz şarj ünitesi mevcut. Araçta ısıtmalı koltuklara ek olarak koltuk soğutma özelliği de sunuluyor. Aynı zamanda direksiyon ısıtma opsiyonu da olan aracın premium modellere göz kırpması kolaylaşıyor. Model, konsolun ortasında yer alan butonlar ile 4 çeker sürüş dinamiklerini seçebiliyor. Buna ek olarak diferansiyel kilidi ve eğim iniş asistanı da mevcut. Aracın kamera sistemi oldukça başarılı ve grafikleri oldukça net. 360 derece kamera sistemi olan aracın çözünürlük konusunda başarılı olduğunu söylemek mümkün. Sinyal verildiği zaman gösterge tablosunda açılan sinyal kameraları oldukça başarılı. Elektrikli ve hafıza olan deri koltuklar sürücüyü ve yolcuları güzel şekilde sarabiliyor.

Kia Sportage

Kia Sportage Arka Yaşam Alanı

Arka yaşam alanına geldiğiniz zaman sizi gerçek bir aile otomobilinin karşıladığını söyleyebiliriz. Bununla beraber çift renkli döşeme ve panoramik sunroof ferahlık hissini artırıyor. Önceki versiyona göre 1 cm daha büyük olan arka yaşam alanı, konfor detayları ile desteklenmiş. Koltuğun arkasında bulunan askılık ve USB-Type C çıkışı oldukça kullanışlı detaylardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Üst donanım paketinde sunulan arka koltuk ısıtma opsiyonu ise arka kısımda yolculuk yapacaklar için konfor dinamiklerini oldukça artıyor. Orta kısımda sunulan kol dayamada alanı oldukça işlevsel detaylardan birisi. Sağ ön koltuğu arka kısımdan kontrol edebileceğiniz bir kumanda olması da arka kısım için önemli detaylardan birisi. Küçük bir şaft tüneli olmasına rağmen arka kısımda 3 kişinin rahat yolculuk etmesi mümkün.

Bagaj Özellikleri

Elektrikli açılan bagaj kapağının altında 526 litrelik bir alan sunulurken koltuklar yatırıldığında 1715 litrelik bir bagaj alanı sunuluyor. Bu modelin bir aile aracı olduğunu da hesaba kattığımızda oldukça başarılı bir yükleme alanının olduğunu söylemek mümkün. Çift katlı olan bagaj alanının alt kısmında bir stepne olmamasına rağmen lastik tamir kiti gibi ekipmanlar mevcut. Aynı şekilde bagaj içine yerleştirilmiş LED aydınlatmalar ile akşam yükleme işleriniz daha kolay hale geliyor.

Kia Sportage

Kia Sportage Teknik Detayları

1.6 litre hacme sahip benzinli motor ünitesi, 150 beygir güç ve 250 NM tork değerine sahip. Mild Hybrid teknolojisi ile desteklenen model, elektrikli motordan güç alarak performans değerlerini maksimize ediyor. 4 tekerden çekiş özellikleri ile yol tutuş performansını artıran araç, hafif arazide başarılı işler yapmayı başarıyor. 7 ileri DCT çift kavramalı otomatik şanzıman ile kombine edilen araç, motor- şanzıman uyumu konusunda bir sorun yaşatmıyor. Model, isteklerinize yerinde cevaplar vermeyi başarıyor. Vites geçişleri konusunda da oldukça başarılı. 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını ise fabrika verilerine göre 9,7 saniyede tamamlıyor. Kia Sportage ortalama olarak 6,0 litrelik bir yakıt tüketim değerine sahip. 1573 kilogramlık boş ağırlığı olan aracın sürüş dinamikleri oldukça tatmin edici denebilir. Eco, Normal ve Sport sürüş modları olan aracın Mild Hibrit desteği bulunuyor. Bağımsız süspansiyonları sayesinde oldukça konforlu yolculuklar yapabiliyorsunuz. Kavşak dönüş destekli çarpışma önleme sistemi stabil çalışıyor. Şerit takip asistanı, otoyol sürüş asistanı, kör nokta çarpışma önleme ve arka park çarpışma önleme gibi pek çok güvenlik donanımı ile Kia Sportage oldukça güvenli bir model olduğunu kanıtlıyor.

Fiyatlar ve Opsiyonlar

Yeni Kia Sportage, Cool, Elegance Konfor, Prestige ve Prestige Smart olmak üzere dört farklı donanım seçeneğiyle sunuluyor. Yeni Kia Sportage Hyrbid güncel fiyat listesi ve motor seçenekleri hakkında detaylı bilgi almak isterseniz arabam.com ikinci el sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İkinci El Kia Sportage İlanlarını Keşfedin!

arabam.com Otokritik

Türkiye’nin araba motoru arabam.com’un Otokritik adı altında incelediği Kia Sportage Hyrbid modelinin Youtube videosunu izlediniz mi? Test sürüşümüzde sizler için aracın bütün detaylarını inceledik. Kia Sportage Hyrbid hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını bu inceleme videosunda bulabilirsiniz. Kia Sportage Hyrbid test sürüşü detaylarına aşağıda yer alan videodan kolayca ulaşabilirsiniz.

arabam.com Puanı

arabam.com olarak test sürüşüne dahil ettiğimiz araçları “arabam puanı” adı altında 5 üzerinden puanlıyoruz. Kia Sportage Hyrbid modelinin arabam.com’dan aldığı puanlar aşağıdaki gibi:

Puanlama Kriterleri Puan
Performans 4.5
Tasarım 4
Konfor 4.5
Teknoloji 4.5
Yakıt Tüketimi 4.5
Toplam: 4.4

İkinci el Kia Sportage Hyrbid güncel fiyat listesine göz atmak isterseniz arabam.com ikinci el sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here