SUV konusunda iddiasını kanıtlamayı başaran Dacia Duster, yeni haliyle 2024 yılında satışa çıkacak. Hem yerli otomotiv piyasasında hem de Avrupa’da yüksek satış rakamlarına ulaşan model, selefine göre daha agresif ve güçlü tasarım özellikleriyle karşımıza çıkıyor. Ekonomik SUV algısından biraz uzaklaşacağı öngörülen yeni Duster’ın, sürüş konforunu üst seviyeye taşıyacak tasarım özellikleri ve motor seçenekleri dikkat çekiyor.

dacia duster 2024 kasa

Duster, Dizel Motora Veda Ediyor

2024 yılında piyasaya sürülecek olan yeni Dacia Duster’da dizel motor seçeneği bulunmuyor. Bu nedenle yeni nesil Duster kullanıcıları; yarı hibrit, tam hibrit ve LPG seçenekleri arasından seçim yapacak gibi görünüyor.

Modelin TCe 130 olarak isimlendirilen yarı hibrit alternatifi, dizel seçeneğinin kalkmasının ardından modele ekleniyor. Yarı hibrit motorlu Duster almak isteyenler hem önden çekişli hem de 4×4 versiyonları için bu seçenekten faydalanabiliyor. 1.2 litrelik üç silindirli motor ve 48 V yarı hibrit sistem ile bir araya gelerek 130 hp güç üretimi yapabiliyor.

dacia-duster-extreme

Tam hibrit olarak adlandırılan diğer motor alternatifi ise Hybrid 140 olarak adlandırılıyor. 1,2 kWh’lik bir bataryaya sahip olan bu versiyon, 1,6 litrelik 94 hp güç üreten bir benzinli motor ile kombine ediliyor. 49 hp güç üretebilen bu elektrikli motor, yenilenen frenleme sistemiyle de dikkat çekiyor. Markadan yapılan açıklamaya göre Duster Hybrid 140, şehir içi kullanımlarda tamamen elektrikli mod ile %80 oranında sürüş imkanı sunabiliyor. Yalnızca otomatik şanzıman seçeneğinde sunulan tam hibrit alternatifi, şimdiden Dacia Duster sevenlerin ilgisini üzerine toplamayı başarıyor.

LPG seçeneğini sunmaya devam eden Dacia, ECO-G olarak adlandırdığı bu alternatifi iki yakıt deposu ile birlikte satışa sunmaya hazırlanıyor. Bu depolardan biri benzin, diğeri ise LPG için ayrılıyor. Bu sayede Duster ECO-G ile yola çıkan sürücüler 1.300 km kullanım sağlayabiliyor.

Artık Daha Karizmatik Bir Duruşa Sahip

Yenilenen Dacia Duster’da dış tasarım detayları gözden kaçmıyor. CMF-B mimarisi üzerinden yükselen tasarım, arkaya doğru genişliyor ve daha kaslı görünmesini sağlayan ayrıntılarıyla öne çıkıyor. Önceki versiyonlardan boyut noktasında çok da farklılaşmayan yeni Duster, tasarım dilinde Dacia’nın Bigster modeline de epey yakınlaşmış. Yatay birer “Y” formundaki farları da modelde dikkat çeken ayrıntılardan oluyor.

dacia-duster-2024

Dijital Gösterge Paneli, Geniş Bagaj Hacmi ve Çok Daha Fazlası

İç tasarıma göz attığımızda bizi daha fazla değişiklik karşılayacak gibi görünüyor. Markanın tanıtımında en çok dikkat çeken nokta, Duster’da ilk kez karşımıza çıkacak olan dijital gösterge paneli. Ancak 10.1 inç büyüklüğündeki bu ekranın, tüm paketlerde standart olarak sunulmadığını da söylememiz gerekiyor. Göze çarpan bir diğer değişiklik ise boyutları küçülerek çok daha şık bir görünüm kazanan direksiyon bölümü oluyor.

Aracın geneline baktığımızda kullanım konforunu artıran yeni özelliklere de rastlıyoruz. Bunlardan en pratiği, markanın “YouClip” olarak adlandırdığı kancalar. Donanım seviyesine göre sayıları değişiklik gösteren bu tutacaklar; çanta, tablet, şemsiye ve benzeri eşyalarınızı asabilmeniz için koltuk arkası ve kapılarda konumlandırılıyor.

Yeni Duster’ı İkinci El Seçenekleriyle Karşılaştırmak İçin Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here