Orta sınıf lüks sedan denilince otoriteler arasında yer alan Mercedes-Benz E-Serisi, aralık ayı itibarıyla Türkiye satışına başladı. Etkileyici bir etkinlikle tanıtılan bu tasarım, otomotiv dünyasından pek çok önemli ismi bir araya topladı. Elektrikli güç-aktarma sistemlerine geçişe işaret eden yeni seri, sahip olduğu elektronik mimarisiyle kullanıcılarına kapsamlı bir dijital deneyim sağlıyor. Türkiye satışında ise tercih edilebilecek iki farklı motor seçeneği mevcut. E 220 d 4MATIC ve ülkemize özel üretilen E 180 motor alternatifleriyle müşterilere sunuluyor. Lüks sedan deneyimini yaşamak isteyenler için E 180 motora sahip model 4.220.000 TL’den, E 220 d 4MATIC ise 900.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor.

mercedes-benz-e-serisi

İçten yanmalı motor kullanan ve 75 yılı aşkın bir süredir segmentinde öne çıkan Mercedes-Benz E-Serisi, yeni tasarımıyla birlikte elektrik devrimine katılıyor. Benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği sunan Mercedes-Benz, Türkiye pazarına özel sunduğu E180 ile elektrik dünyasına adım atıyor. Arkadan itişli oluşuyla sportif bir sürüş deneyimi vadeden bu versiyon, 170 beygir gücünde (125 kW) içten yanmalı benzinli motorun yanı sıra 23 beygir gücünde (17 kW) elektrik motora sahip. Dünya üzerinde sadece Türkiye’de satışa sunulması bakımında da büyük önem taşıyor.

Hayran Bırakan Dış Tasarım Detayları

Yeni E-Serisi, bir önceki nesle kıyasla 22 mm daha uzun. Yeni ölçüleriyle araç; 4.949 mm uzunluğu, 1.880 mm genişliği, 1.468 mm yüksekliği ve 2.961 mm uzunluğundaki aks mesafesi ile farklılık sunuyor. Uyumlu gövde orantıları ile dikkat çeken araçta, profil görünümünü etkileyen önemli detaylardan biri, geride konumlandırılan kabin oluyor. Tasarımın geneline sportif bir hava katmak içinse yan cephede karakteristik çizgilere yer veriliyor.

mercedes-benz-e-serisi-arka tasarım

Dış tasarımın tamamlayıcı unsuru, arka cephede iki parçalı LED arka lambalarda yer alan Mercedes-Benz yıldız motifi. Araçta radyatör panelini andıran parlak yüzey, yeniden tasarlanan sportif farlar ve radyatör ızgarası arasında estetik bir bağlantı oluşturuyor. Diğer yandan Standart olarak sunulan DIGITAL LIGHT sayesinde maksimum görüş alanı ile sürücü konforunu üst seviyeye taşıyor. Mercedes-Benz’in tasarım geleneği olan ve kaş çizgisini andıran far tasarımı da yeni E-Serisi’nde mevcut. Markanın EQ ve S-Serisinde de kendini gösteren KEYLESS-GO gizli kapı kolları, modelin seviyesini yükselten ayrıntılardan oluyor.

Tamamlayıcı İç Tasarım 

Mercedes-Benz E-Serisinin daha ilk bakışta dikkat çeken başarılı dış tasarım detayları içeride de devam ediyor. Aracın ön konsolunda, MBUX Superscreen’in geniş cam yüzeyi kullanıcıları karşılıyor. Bu yüzey ön konsol boyunca uzanarak kokpit bölümüne bütüncül bir görünüm katıyor. Sürücünün görüş alanında kalacak şekilde konumlandırılmış tamamen dijital gösterge paneli ise görsel olarak bu yapıdan ayrılıyor. 64 renkli ambiyans aydınlatması ile aydınlanan panelin ön bölümü, geniş bir yay çizdikten sonra A sütunlarını aşıp kapılara kadar uzanıyor. Bu sayede iç mekanda ferahlık hissini artırıyor.

mercedes-benz-e-serisi-ic-tasarim

E-Serisi, iç mekan genişliğinde sınıfının önde gelenlerinden. Sürücü, bir önceki modele göre 5 mm daha fazla baş mesafesine sahip. Arka koltuklara baktığımızda ise 2 cm artan aks mesafesinin fayda sağladığını görüyoruz. Diz mesafesinde 10 mm ve bacak mesafesinde 17 mm artışın yanında arka dirsek genişliği de 1.519 mm gibi önemli bir artış vaat ediyor. İçeride artan yolculuk alanı ile birlikte bagaj hacmi 540 litreye kadar çıkıyor.

İlk Üretime Özel Sunulan Kapsamlı Edition 1 Paketi

Mercedes-Benz markasının yeni E-Serisi, ilk üretime özel kapsamlı bir Edition 1 paketi ile satışa sunuluyor. Maksimum ayrıcalık ve konfor için tasarlanan Yeni E-Serisi Edition 1, sürüşlerinizi daha rahat ve pratik hale getirecek pek çok farklı özellikle donatılmış. Edition 1’a özel standart olarak sunulan AIRMATIC havalı süspansiyon sistemi ve Arka aks yönlendirme sistemi (4,5°) hem sürücü hem de yolcular için maksimum sürüş güvenliği sağlıyor. Ayrıca 3 boyutlu dijital gösterge paneli, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar ve Burmester® 4D surround ses sistemi ile iç mekanı konforlu ve eğlenceli bir yaşam alanına dönüştürüyor.

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi Fiyat Listesi

Model Fiyat (TL)
E 180 Edition 1 Exclusive 4.220.000
E 180 Edition 1 AMG 4.330.000
E 220 d 4MATIC Edition 1 Exclusive 5.900.000
E 220 d 4MATIC Edition 1 AMG 6.050.000

 

E Serisinin İkinci El Fiyatlarını İncelediniz mi?

İlanlara Göz Atmak için Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here