Skoda, ülkemizde sürücülere sunduğu konforlu çözümleri ve güvenlik özellikleri ile ön plana çıkıyor. Biz de sizler için B segmentindeki Skoda Fabia’nın en performanslı modeli olan Monte Carlo test aracını mercek altına aldık. Skoda Fabia test sürüşünde edindiğimiz deneyimleri sizler için yazı haline getirdik. İşte, “Olduğu gibi. Farklı” sloganıyla sürücülere iyi bir yolculuk deneyimi sunmayı hedefleyen Skoda Fabia Monte Carlo modelinin bütün detayları!

Skoda Fabia Tasarımı

skoda fabia monte carlo

Skoda Fabia Monte Carlo modelinin dış tasarımındaki estetik çizgiler, aracı daha modern ve sportif bir görünüme kavuşturuyor. Gövde renkleri, siyah ya da gri ile kombine edilirken modelin oldukça geniş bir renk skalası bulunuyor. Ay beyazı metalik, gümüş metalik, graphite gri metalik ve büyülü siyah metalik renkleri araca şık ve klasik bir görünüş katıyor. Aynı zamanda renk yelpazesinde yer alan yarış mavisi metalik, enerji mavisi opak, phoenix turuncu exclusive ve kadife kırmızısı exclusive seçenekleri oldukça ilgi çekeceğe benziyor. Skoda Fabia, jant seçeneklerinde de standart ve opsiyonel olarak pek çok model sunmaktan çekinmiyor. AFS özellikli FULL LED ön farları ve LED gündüz sürüş farları göze çarpan önemli detaylar arasında yer alıyor. Donanım seviyesine göre standart sunulan LED arka aydınlatma grubu ise kristal işçiliğine atıfta bulunarak Skoda’nın imzası niteliğini taşıyor. Siyah çerçeveli ön ızgara ve siyah renkli dış dikiz aynaları araca tasarımsal olarak estetik katmaya yetiyor.

Modelin karartılmış arka camları ise yolcu ve sürücü mahremiyetini korumaya yardımcı oluyor. Ayrıca bagaj kapağında yer alan siyah “SKODA” ve FABIA” yazısının yanında ön çamurluktaki “Monte Carlo” logosu, dış tasarımdaki dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor. Bunun yanında üç kollu çok fonksiyonlu perfore deri spor direksiyon simidinde de bulunan Monte Carlo logosu iç tasarımdaki öne çıkan detaylar arasında yerini alıyor.

İkinci El Skoda Fabia İlanları Burada!

Skoda Fabia Kokpit Alanı

skoda fabia

Kokpit alanını olabildiğince fonksiyonel hale getirmeye çalışan Skoda, sürücüler için pek çok akıllı çözüm sunuyor. Radyo Bolero 8’’ dokunmatik multimedya sistemi ve 10,25’’ dijital gösterge paneli sürücünün araç içerisindeki kontrolünü arttırıyor. Ayrıca SmartLink özelliği sayesinde sürücüler, akıllı telefonların işlevlerini rahatlıkla araca aktarabiliyor.

Kokpit alanında yer alan iki adet USB-C girişi, ihtiyaç anında yolculuklara büyük kolaylık sağlıyor. Bunun yanı sıra sürücü kapısı panelindeki şemsiye alanı, ön kol dayama ünitesi ve çıkarılabilir bardaklık alanı ideal depolama alanlarına dönüştürülebiliyor. Skoda, sürücüleri olası bütün problemlere karşı hazırlıklı hale getirebilmek için aracına buz kazıyıcı da yerleştiriyor. Sürücü ve yolcu koltuklarında da rahatlık ön planda tutuluyor. Özellikle bel destek ayarlı sürücü ve ön yolcu koltuğu konforu beraberinde getiriyor. Ayrıca gri dikiş detayları, karbon görünümlü ön konsol kaplaması ve kırmızı renkli iç kapı dekorlarıyla ayırt edici bir görünüm yakalanıyor. Aircare özellikli çift bölgeli otomatik klima sistemi hem yolcunun hem de sürücünün iklimlendirme kontrolünü ayrı ayrı kontrol etmesine olanak sağlarken hava kalitesini de ölçümleyerek polen ve toz partiküllerinin kabine girmesini %99 oranında engelliyor.

Fabia Arka Yaşam Alanı

Skoda Fabia modelinin sunduğu akıllı çözümler, işlevsel olarak oldukça dikkat çekiyor. Arka koltukta seyahat eden yolcular için arka havalandırma çıkışı ve iki adet USB-C soket girişi araçta bulunuyor. Aynı zamanda ön koltuğun arkasında yer alan telefon tutucu, vites kolunun önündeki kalem tutucu ve evrensel klips sürücü ve yolcunun rahat bir sürüş deneyimi yaşamasını sağlıyor. Altı adet hoparlör sistemi de yolculuk esnasında keyifli zamanlarınıza eşlik ediyor.

Bagaj Özellikleri

Depolama alanlarının işlevselliğiyle öne çıkmayı başaran markanın araç boyutları ve bagaj hacmi rahat bir yolculuğu beraberinde getirmeyi başarıyor. Modelimizin 4108 mm uzunluğu, 1780 mm genişliği ve 1461 mm yüksekliği bulunuyor. Aynı zamanda 2552 mm dingil mesafesine sahip Yeni Skoda Fabia’nın 380 litre gibi ideal bir bagaj seviyesi var. Modelin koltukları eğik konuma getirildiğinde ise bu hacim, 1190 litreye kadar çıkıyor. Böylelikle Fabia, pek çok ihtiyacınıza cevap verebilecek nitelikleri taşıyor.

skoda fabia monte carlo

Skoda Fabia Teknik Detayları

Yeni Skoda Fabia Monte Carlo donanımı, DSG şanzıman ve 1.5 TSI ACT motorla kombine ediliyor. Bu sayede araç, 150 PS güce ve 250 Nm torka sahip oluyor. Önden çekişli aracın maksimum hızlanması ise 222 km/h olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda Monte Carlo, 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını 8.0 saniyede tamamlıyor. Skoda Fabia, yüksek performansına göre yakıt verimliliği noktasında alıcıları memnun ediyor. Skoda Fabia, yakıt tüketimini hem performans hem verimlilik açısından makul düzeyde tutuyor.

Fabia Sürüş Özellikleri

Yeni Skoda Fabia’nın opsiyonel olarak sunulan Sürüş Modu Yönetimi özelliği, dört farklı mod seçeneği beraberinde getiriyor. Eco, Normal, Sport ve Individual sürüş modlarıyla birlikte sürücüler, dilediği sürüş konforunu tercih edebiliyor. Aynı zamanda anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemleri araç sahiplerine kolaylık sağlıyor. Skoda Fabia modelinde çoklu çarpışma freni, elektronik stabilite kontrol sistemi, direksiyon yönlendirme tavsiyesi ve sürücü yorgunluk tespit sistemi gibi birçok güvenlik donanımı yer alıyor. Diğer güvenlik donanımları arasında öne çıkan E-Call acil durum çağrı sistemi ise ciddi kazalarda araç içinde bulunan SIM kart aracılığıyla otomatik olarak acil durum çağrısı gönderebiliyor. Bu güvenlik donanımı, emniyet kemeri takılı yolcu sayısını ve aracın mevcut konumunu yetkililere bildirebiliyor. Aynı zamanda hava yastığı noktasında da Skoda Fabia, öne çıkarak güvenlik noktasında farklılaşıyor. Araç sahipleri, isteğe bağlı olarak sürücü diz ve arka yan hava yastığını tercih edip 6 olan hava yastığı sayısını 9’a çıkarabiliyor.

Skoda Fabia Fiyat ve Opsiyonlar 

Model; Monte Carlo, Elite ve Premium olmak üzere üç farklı donanım seviyesiyle satışa çıkarılıyor. Bu nedenden dolayı fiyatlarda değişiklikler görülebiliyor. Aynı zamanda opsiyonel olarak yapılan değişikliklerde de fiyat farklılıkları ortaya çıkıyor.

arabam.com Otokritik

Türkiye’nin araba motoru arabam.com’un Otokritik adı altında incelediği Skoda Fabia modelinin Youtube videosunu izlediniz mi? Test sürüşümüzde sizler için aracın bütün detaylarını inceledik. Skoda Fabia hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını bu inceleme videosunda bulabilirsiniz. Skoda Fabia test sürüşü detaylarına aşağıda yer alan videodan kolayca ulaşabilirsiniz.

arabam.com Puanı

arabam.com olarak test sürüşüne dahil ettiğimiz araçları “arabam puanı” adı altında 5 üzerinden puanlıyoruz. Skoda Fabia modelinin arabam.com’dan aldığı puanlar aşağıdaki gibi:

Puanlama Kriterleri Puan
Performans 4
Tasarım 4
Konfor 4
Teknoloji 3.5
Yakıt Tüketimi 3.5
Toplam: 4

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here