Elektrikli araçlar dünyasına yenilikçi bir adım atan Renault, %100 elektrikli Renault Megane E-Tech ile karşımıza çıkıyor. Bu şık ve modern araç, kompakt hatchback görünümüne sahip crossover tarzını ideal bir şekilde harmanlıyor. Özellikle Iconic donanım seviyesi ile test ettiğimiz Renault Megane E-Tech, elektrikli araç deneyimini iddialı bir seviyeye taşıyor. Bu test sürüşümüzde, Renault Megane E-Tech’in tüm detaylarını sizler için inceledik. Hazırsanız, bu heyecan verici aracı birlikte keşfetmeye başlayalım!

Renault Megane E-Tech Tasarımı

Renault Megane E-Tech’in tasarımını incelediğimizde sportif ve aerodinamik bir tarz karşımıza çıkıyor. Modelin dış tasarımındaki altın renkli tampon eklentileri oldukça dikkat çekiyor. En üst versiyonu olan Iconic donanıma sahip modellerde bu tasarım detayının olduğunu söyleyebiliriz. Ön tasarımdaki tamamen LED ön farlar ve arka tasarımdaki 3D derinlik imzalı LED arka stoplar, Renault Megane E-Tech’in yeni bir görünüme kavuştuğunu ispatlıyor. Aynı zamanda aracın bu donanımda 20 inç Enos elmas kesim alüminyum alaşımlı jantlara sahip olduğunu görüyoruz.

Megane E-Tech modelinin renk seçenekleri arasında Beyaz, Kaya Grisi, Mineral Grisi, Gece Mavisi, Alev Kırmızısı ve Yıldız Siyah olmak üzere 6 farklı alternatif bulunuyor. Dışını kişiselleştirmek isterseniz test aracımızdaki gibi yıldız siyah tavan veya diğer bir opsiyon olarak mineral gri tavan olarak seçim yapabiliyorsunuz.

Renault Megane E-Tech Kokpit Alanı

renault megane e-tech

Renault Megane E-Tech’in içini incelediğimizde sürücüler için her türlü konforun düşünülmüş olduğu görülüyor. Özellikle bu modelde sürücü odaklı bir yaklaşım söz konusudur. Sürücünün kolaylıkla araca hakimiyet sağlayacağı kontrol kumandalarının direksiyonda yer alması, yola olan odağı artırıyor. Modelimizin kokpitine baktığımızda 564 cm²’lik openR ekranlarıyla kokpitte oldukça teknolojik bir konfor sağlanıyor. 12,3 inç dijital gösterge ekranı ve 9 inç multimedya ekranı ile teknolojik destekler araçta oldukça net bir şekilde kendini belli ediyor. Aynı zamanda bu ekranlar kişiselleştirilebiliyor.

%100 elektrikli modelimizde vites seçicinin direksiyonun arkasında konumlandırılması orta konsoldaki alanda geniş saklama alanlarına yer açıyor. Ön koltuk özelliklerine baktığımızda, sürücü ve ön yolcu için 6 yönlü elektrikli ayarlanabilir, masaj özellikli, hafızalı ve ısıtmalı koltuklar sunulduğunu görüyoruz. Kol dayaması sağlayan ve bardak tutucusu bulunan orta konsol, kokpitteki konforunuzu artıran önemli unsurlar arasında yer alıyor. Bu gözler, sürüş sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz eşyaları düzenli ve erişilebilir bir şekilde saklamanızı sağlıyor. Multimedya ekranı üzerinden dinamik ambiyans aydınlatmasını gün içinde istediğiniz renge göre ışığı değiştirebiliyorsunuz. Bağlantı özelliklerine baktığımızda ise kablosuz Apple Car Play ve Android Auto özellikleriyle telefonunuza bağlanabilir ve favori uygulamalarınızı multimedya ekranı üzerinden kullanabilirsiniz.

2. El Renault Megane E-Tech İlanları Burada!

Megane E-Tech Arka Yaşam Alanı

Öncelikle Renault Megane E-Tech modelinin kompakt bir hatchback aracı olduğunu unutmamak gerekiyor. Ancak elektrikli araçlarda bataryaların konumundan dolayı yeterli diz ve baş mesafesi sunarak konfor sağlanıyor. Bununla birlikte araçta sunroof özelliğinin bulunması arka yaşam alanında daha ferah bir görünüm sağlayabilirdi. Koltuklara baktığımızda ise Iconic donanımında deri döşeme kullanıldığını görüyoruz.

Bagaj Özellikleri

Renault Megane E-Tech modelinin bagaj özelliklerine baktığımızda manuel olarak bagaj kapağı açılıyor. Bagaj hacmi ise 440 litre olarak karşımıza çıkıyor. Elektrikli bir araç olmasına rağmen özel olarak tasarlanan platformu sayesinde koltuklar yatırıldığında 1332 litreye kadar hacim genişliyor. Elektrikli araçların bagajında genellikle şarj cihaz kabloları yer alıyor. Bu modelimizde bagaj tabanında yer alan gizli eşya bölmesinde şarj kablolarını kolayca saklayabiliyorsunuz.

renault-megane-e-tech

Renault Megane E-Tech Teknik Özellikleri

Renault Megane E-Tech’in menzili alıcıların dikkatini çekmeye yetiyor. Tamamen elektrikli test aracımız 450 kilometre menzile sahiptir. 220 HP güce sahip aracın fabrika verilerine göre 7,4 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Renault Megane E-Tech test aracımız, 450 kilometreye varan WLTP sürüş menzili sağlayan 60 kWh’lik ince bataryaya ve 160 kW (220 HP) güç sunan kompakt bir elektrik motoruna sahiptir. Rejeneratif fren sistemi ise yavaşladığınız andan itibaren enerjiyi geri kazandırarak sürüş menzilini artırıyor. Özellikle sürüş esnasında frene basmanız ve yavaşlamanızla bu geri kazandırılan enerji kazanımını fark edebiliyorsunuz.

Renault Megane E-Tech elektrik tüketim değerlerine de göz atmak gerekiyor. Şehir içi full elektrikli bir crossover araç arayanlar için Megane E-Tech, 22 kW AC ve 130 kW DC şarj gücüne sahiptir. 450 km menzile sahip Renault Megane E-Tech; evde, işyerinde, uzun yolda veya herhangi bir yerde şarj edebilmeniz için farklı şarj seçenekleri sunuyor.

Megane E-Tech Sürüş Özellikleri

Renault Megane E-Tech’in güvenlik donanımları, her türlü sürüş durumuna yardımcı olacak yeni teknolojiler sunuyor. Modelin 21 adet gelişmiş sürüş destek sistemi bulunuyor. Şerit takip sistemi, aktif acil fren destek sistemi, adaptif hız sabitleyici, güvenli çıkış asistanı, kör nokta uyarı sistemi, adaptif LED pure vision ön farlar, yokuş kalkış destek sistemi, şeritten ayrılma uyarı sistemi ve birçok sürüş sistemi sürücü ve yolcuların güvenliği için araçta yer alıyor.

Renault Megane E-Tech’in Fiyatı ve Opsiyonları

Megane E-Tech; Iconic ve Techno olmak üzere iki farklı donanım seviyesiyle satışa çıkarılıyor. Bu nedenden dolayı fiyatlarda değişiklikler görülebiliyor. Aynı zamanda opsiyonel olarak yapılan değişikliklerde de fiyat farklılıkları ortaya çıkıyor. Renault Megane E-Tech ikinci el fiyat listesi ve motor seçenekleri için buraya tıklayabilirsiniz.

arabam.com Otokritik

Türkiye’nin araba motoru arabam.com’un Otokritik adı altında incelediği Renault Megane E-Tech modelinin Youtube videosunu izlediniz mi? Test sürüşümüzde sizler için aracın bütün detaylarını inceledik. Renault’nun bu elektrikli arabası hakkındaki merak edilen tüm soruların cevaplarını inceleme videosunda bulabilirsiniz. Renault Megane E-Tech test sürüşü detaylarına yukarıda yer alan videodan kolayca ulaşabilirsiniz.

arabam.com Puanı

arabam.com olarak test sürüşüne dahil ettiğimiz araçları “arabam puanı” adı altında 5 üzerinden puanlıyoruz. Renault Megane E-Tech’in arabam.com’dan aldığı puanlar aşağıdaki gibi:

Puanlama Kriterleri Puan
Performans 4
Tasarım 4.5
Konfor 4.5
Teknoloji 4.5
Elektrik Tüketimi 4.5
Toplam: 4.4

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here