“Her şeyin en iyisini isteyenler için” sloganıyla dikkat çeken Suzuki S-Cross Hybrid ile tanışmaya hazır mısınız? Bu B SUV segmentindeki hibrit ve 4×4 GLX Premium donanımlı model, sürücülere ideal bir yolculuk deneyimi sunmayı vadediyor. Peki, bu iddialı aracın test sürüşünde neler yaşadık? Suzuki S-Cross Hybrid modelinin tüm detaylarını ve sürüş deneyimimizi merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin!

Suzuki S-Cross Hybrid Tasarımı

Genel hatlarıyla Suzuki S-Cross Hybrid modeline baktığımızda atletik bir SUV görünüm karşımıza çıkıyor. Modelin ön tasarımındaki çarpıcı radyatör ızgarası ve LED farları oldukça dikkat çekiyor. Özellikle krom çıta detayları far grubunu iki parçaya ayırıyor. Arka tasarımına geçtiğimizde ise estetik görüm araçta devam ediyor. Tavan hattı araca sportif bir görünüm veriyor. Aynı zamanda tavan rayları takılı olacak şekilde bisikletinizi monte edebiliyorsunuz. İstediğiniz konuma güvenli bir şekilde bisikletinizi götürebiliyorsunuz. Bu gibi aksesuarlar Suzuki S-Cross Hybrid modelini daha fonksiyonel bir hale getiriyor.

Tüm bunların dışında full LED ön farları aracın enerji tasarruflu LED teknolojisiyle donatılıyor. Arka tasarımdaki lambalar ise kendine has ve karakteristik bir çizgiyle oluşturularak aracın detaylarını belirginleştiriyor. Bu donanımda 17 inç parlak siyah dekorlu alüminyum alaşımlı jantlar, sportif tasarımla bir bütün oluşturmayı başarıyor.

Suzuki S-Cross Hybrid

Suzuki S-Cross Hybrid Kokpit Alanı

Suzuki S-Cross Hybrid modelinin iç yaşam alanına baktığımızda oldukça geniş bir kokpit alanı alıcıları karşılıyor. Kokpit alanının malzeme kalitesi ve fonksiyonel kullanım özellikleri araçta ön plana çıkıyor. S-Cross Hybrid modelinin 9 inç dokunmatik multimedya sistemi, kablosuz Apple CarPlay özelliği, 360 derece çevre görüş sistemi gibi özellikleri beklentileri karşılamaya yetiyor. Model, ses sistemiyle de keyifli yolculuklarınıza eşlik ediyor. 5 hoparlör ve 2 Tweeter ile donatılmış ses sistemi sayesinde istediğiniz playlistleri yüksek kalitede dinleyebilirsiniz. Ayrıca kapatılabilen arka kol dayaması, arkadaki yolcular için de düşünülmüş iki bardak tutucu içeriyor.

Kokpitte konforu artırmaya yardımcı olacak pek çok detay araçta yer alıyor. Tavan konsolundaki okuma lambaları ve güneş gözlüğü bölmesiyle konsol pratik bir kullanım alanına dönüşüyor. Orta konsolda küçük eşyaların saklanması için bir USB bağlantı noktası da bulunuyor. Sürücünün konforuna uygun olarak ayarlanabilen ön kol dayaması, küçük eşyaların saklanması için yeterli alanı vadediyor.

İkinci El Suzuki İlanları Burada!

S-Cross Hybrid Arka Yaşamı ve Bagaj Özellikleri

Suzuki S-Cross Hybrid modelinin arka yaşam alanına geldiğimizde düşünülmüş detaylar ilk aşamada göze çarpıyor. Ergonomik tasarımlı deri ve kumaş karışımı koltuklar kendinizi son derece rahat hissetmenizi sağlıyor. Aynı zamanda S-Cross Hybrid, SUV bir model olduğundan dolayı gayet ferah bir ortam sağlıyor. Yolculara ideal bir diz ve baş mesafesi sunuluyor.

Suzuki S-Cross Hibrit modelinin bagaj özelliklerine baktığımızda ise çift yükleme platformu öne çıkıyor. Bu sayede eşyaların daha kolay yüklenmesi sağlanıyor. Suzuki S-Cross Hibrit modelinin bagaj hacmi 430 litredir ve koltuklar açıldığında 1230 litre hacme kadar genişliyor. Bagaj genişliğiyle S-Cross Hybrid modeli aileler, doğa ve sportif yaşamı sevenler için idealdir.

Suzuki S-Cross Hybrid Teknik Özellikleri

Suzuki S-Cross Hybrid

Aracın motor özelliklerine geçtiğimizde ise test aracımız 1.4 litre motor hacmine sahiptir. Yüksek torklu olan 1.4 litrelik BOOSTERJET motoru, gücünü direkt enjeksiyonlu turbo motordan alıyor. Aracın 0’dan 100 kilometreye hızlanması fabrika verilerine göre 10,2 saniye olarak karşımıza çıkıyor.

Hem tasarruflu hem de performanslı bir sürüş arayanlar için Suzuki S-Cross Hybrid, fabrika verilerine göre karma tüketimde 100 km’de 6,1 litre yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor. 6 ileri otomatik şanzımana sahip modelin geniş dişleri, kalkış anında bile ideal hızlanma sağlıyor. Daha da önemlisi, bu oranlar yüksek hızlarda sürüş sırasında yakıt tüketiminin azaltılmasına yardımcı oluyor.

S-Cross Hibrit Sürüş Özellikleri

ALLGRIP SELECT 4×4 Sürüş Sistemi ile her sürüş modunda kontrolü kolayca sağlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda S-Cross Hibrit modelinin sunduğu sürüş modları, sürüş koşullarına en uygun dört tekerlekten çekiş ayarını rahatlıkla yapmaya imkan tanıyor. İstediğiniz yere gidebileceğinizi bilmenin verdiği özgürlük hissi, Suzuki güvenlik teknolojilerinin verdiği iç rahatlığıyla bir araya geliyor. S-Cross’un sahip olduğu ileri sürüş ve aktif güvenlik teknolojileri ile yolculuklar daha konforlu ve güvenli hale geliyor. Suzuki S-Cross’un güvenlik donanımları yeni teknolojileri beraberinde getiriyor. Bu teknolojilerden bazıları işe aşağıdaki gibi:

  • Yalpalama Uyarısı
  • 360° Görüş Sistemi
  • Yokuş Kalkış Desteği
  • Kör Nokta Uyarı Sistemi
  • Şerit İhlal Uyarı Sistemi
  • Şeritten Ayrılmayı Önleme
  • Ön ve Arka Park Sensörleri
  • Adaptif Hız Sabitleme Sistemi
  • Arka Çapraz Trafik Uyarı Sistemi
  • Çift Sensörlü Fren Destek Sistemi

Suzuki S-Cross Hybrid Fiyat ve Opsiyonlar

S-Cross Hybrid; GL Elegance ve GLX Premium olmak üzere iki farklı donanım seviyesiyle satışa çıkarılıyor. Bu nedenden dolayı fiyatlarda değişiklikler görülebiliyor. Aynı zamanda opsiyonel olarak yapılan değişikliklerde de fiyat farklılıkları ortaya çıkıyor. Suzuki S-Cross Hybrid ikinci el fiyat listesi için buraya tıklamanız yeterli.

arabam.com Otokritik

Türkiye’nin araba motoru arabam.com’un Otokritik adı altında incelediği Suzuki S-Cross Hybrid modelinin Youtube videosunu izlediniz mi? Test sürüşümüzde sizler için aracın bütün detaylarını inceledik. Suzuki’nin bu hibrit arabası hakkındaki merak edilen tüm soruların cevaplarını inceleme videosunda bulabilirsiniz. Suzuki S-Cross Hybrid test sürüşü detaylarına yukarıda yer alan videodan kolayca ulaşabilirsiniz.

arabam.com Puanı

arabam.com olarak test sürüşüne dahil ettiğimiz araçları “arabam puanı” adı altında 5 üzerinden puanlıyoruz. S-Cross Hybrid modelinin arabam.com’dan aldığı puanlar aşağıdaki gibi:

Puanlama Kriterleri Puan
Performans 4
Tasarım 4
Konfor 4
Teknoloji 4
Yakıt Tüketimi 4
Toplam: 4

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here