Red Bull Racing takımı, TSI 19.00’da gerçekleşen lansman ile 2022 aracı RB18’i tanıttı. Bu tanıtım ile Red Bull, 2022 aracını tanıtan ikinci takım oldu.

Tanıtımda öncelikle dikkat çeken detay Oracle oldu. Başlangıca dakikalar kala Red Bull takımı sosyal medya hesaplarının adını “Oracle Red Bull Racing” olarak güncelledi. Takımın ana sponsoru ve isim sponsoru olan Oracle firması, Microsoft’un ardından dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi konumunda yer alıyor. Aldığımız bilgiye göre anlaşmanın bedeli 500 milyon Dolar olarak açıklanıyor.

2021 sezonunda Max Verstappen ile pilotlar şampiyonluğunu kazanmayı başaran takım Oracle yazısının sidepod kısmını kaplaması dışında araçta sürpriz bir detay bulunmuyor. Hatta aşağıdaki karşılaştırma resimlerinden görebileceğimiz gibi araç adeta geçen sene paylaşılan ve sergilenen temsili aracın boyanmış hali.

Honda’nın spordan “çekilmesi” sebebiyle aracın motor kapağında, burnunda ve arka kanadında Honda yazısı veya logosu bulunmuyor. Ancak araca güç veren ünite geçen sene şampiyonluğu getiren Honda RA621H’den başkası değil. Ancak ünite “HRC” olarak motor kapağının üstünde anılmış. Açılımı ise Honda Racing Global olarak biliniyor.

Aracı biraz yorumlamak gerekirse, temsili araçtan farklı olarak daha uzun, alçak ve sivri bir burun bizi karşılıyor. Başka bir fark ise göze çarpmıyor. Ancak belirtelim ki yeni sezon ve yeni kurallarda takımlar araçlarını gizlemek için her şeyi deniyorlar. Hele ki geçtiğimiz sezonlarda kamuflaj Livery’ler ile testlere katılan Red Bull takımı, gizlenmeyi en tercih eden takımlardan diyebiliriz.

Bildiğimiz üzere Barcelona testleri (Daha doğrusu shakedown) basına kapalı bir şekilde yürütülecek. Oradan elimize geçecek “Korsan fotoğraflar” dışında elimizdeki bütün detaylar burada. Son olarak belirtmek isterim ki gösterdikleri araç, Bahreyn yarış hafta sonunda karşımıza çıkacak araç olmayacak. Oracle Red Bull Racing takım patronu Christian Horner da lansmanda ilk yarışa getirecekleri RB18’in, tanıtılan araçtan çok farklı olacağını belirtti.

Lansman döneminde sırada Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team bulunuyor. İngiliz takım AMR22’yi 10 Şubatta tanıtacak.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here