Gözler Türkiye Rallisi’nde!

2020 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın 5.si olan Türkiye Rallisi için her şey hazır. TOSFED tarafından düzenlenen yarışta; 19 farklı ülkeden 130 sporcunun ve 65 otomobilin katılımı bekleniyor.

Türkiye Rallisi ne zaman ve nerede başlayacak?

Soluk kesecek yarış, Muğla’nın Marmaris ilçesinden başlayarak Datça ilçesine uzanan 707 kilometrelik uzun bir etapta koşulacak.

18 Eylül Cuma günü Marmaris Atatürk Meydanı’nda start verecek olan yarış, 20 Eylül Pazar günü Asparan’da yer alan servis noktasındaki ödül töreni ile bitecek.

türkiye rallisi egea

Türkiye Rallisi’ne seyirci girişi olacak mı ?

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yarışın seyircisiz olarak koşulacağı açıklandı. Açıklanan bu karar ile birlikte seyirci alanlarının oluşturulmayacağı da kesinleşti. Yarışa, sadece Covid-19 testi negatif çıkan pilot, takım ekipleri ve organizasyon çalışanları katılabilecek. Bu katılımcılara da maske takma zorunluluğu tabi tutulacak.

Türkiye Rallisi hangi kanalda yayınlanacak ?

Nefes kesecek mücadele internet ve televizyon aracılığıyla izlenebilecek. Türkiye Rallisi 18 Eylül Cuma günü TRT SPOR 2 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

türkiye rallisi

İlk üçte Red Bull var!

7. Kariyer şampiyonluğu için yarışacak olan Red Bull pilotu Sebastien Ogier, Marmaris’e 79 puan ile lider olarak geliyor. İkinci sırada yer alan Red Bull pilotu Elfyn Evans ise 70 puana sahip.  Yine Red Bull takımından Ott Tanak, 66 puan ile üçüncülük koltuğunda oturuyor.

Yağız Avcı rekor istiyor!

Red Bull takımıyla beraber yarışan Türk pilot Yağız Avcı, kariyerinde 5 Türkiye şampiyonluğu ve bir FIA Avrupa Ralli Kupası şampiyonluğunu bulunduruyor. Avcı, Marmaris’te koşulacak WR3 kategorisinde ülkemizi temsil edecek.

türkiye rallisi yağız avcı

Türkiye Rallisi için sağlık önlemleri üst düzeyde!

FIA ve TOSFED Medikal Delegesi olan Dr. Osman İrez, yaptığı açıklamada, Covid-19 nedeniyle hazırlıkların ve planlamaların bir ay öncesinden başlandığını ve gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Rallide güvenliği en üst seviyede tuttuklarını aktaran İrez, “Bu yarışmayı güvenli kılabilmek için alanları ‘yüksek yoğunluk’ ve ‘düşük yoğunluk’ olarak ayırdık. Yüksek yoğunluklu alanlara çok az sayıda akredite olmuş kişiler girebilecek. Bunların biri yarış merkezi biri de servis parkı. Buraya akredite olmamış hiç kimse giriş yapamayacak.” dedi.

İrez alınan önlemlere ek olarak, “Gelen yabancı misafirlerimize alınan önlemler ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Çok güvenli bir yarış yapacağız. Aldığımız önlemlerle kaçak binde bir bile olmaz. Ameliyathaneye girer gibi önlemler alındı ve uygulanıyor.” dedi.

Kaynak

İkinci el araba ilanları için tıkla!

Dünyanın İlk Elektrikli Tek Marka Rallisi!

3 YORUMLAR

  1. Şu pandemi süresince bu sporları canlı yayınla güzel bir anlatımla falan paylaşsalar çok eğlenceli olur … evinde kalıp izlemek isteyen çok . doğal olarak aslında olması gereken herkesin evinden güvenle takip etmesi…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here