Bugünkü inceleme aracımız iyileştirilmiş performansıyla Yeni MG ZS EV. Araçlarında her zaman daha fazlasını sunmayı hedefleyen MG, bu modelinde de farklılık yaratmaya devam ediyor. Yenilenen özellikleriyle birlikte model, şehir içi ve şehir dışı yaşam alanlarında daha uzun bir menzil sunabiliyor. Hem dış tasarımı hem de teknolojik anlamda gelişen, sınıfının ilk Euro NCAP’ten 5 yıldız alan ve tamamen elektrikli şehirli SUV’si MG ZS EV test sürüşünün bütün detaylarını sizler için inceledik. MG ZE EV yorumlarına göz atmak için yazımıza başlayalım.

MG ZS EV Tasarımı

Dinamik tasarımıyla dikkatleri üzerine toplayan Yeni MG ZS EV, şehir yaşamında rahat kullanabilecek SUV araçlar arasında yerini alıyor. Izgarasız ön cephesi, “Silverstone” led ön farları ve Phantom LED stop lambaları dış tasarımda direkt olarak kendini belli ediyor. Aynı zamanda ZS EV modelinin fütüristik tasarımını destekleyen alüminyum tavan rayları, aracın profilini modern bir görüme kavuşturuyor. Bu sayede araç daha özgün bir ifade kazanıyor. Tasarımın dikkat çeken detaylarından biri ise ızgaranın arkasına yerleştirilen yeni şarjı girişi. Yana doğru açılabilen kapak sayesinde sürücülere şarj noktasında büyük kolaylık sağlanıyor.

MG ZS EV modelinin renk seçenekleri de alıcıları sevindiriyor. Blade Silver, Pebble Black, Dover White gibi klasik renkler alıcılara sunuluyorken Dynamic Red ve Battersea Blue gibi hareketli renkler de seçenekler arasında yer alıyor. Bu seçenekleri 17 inç Aero kapaklı alüminyum alışım jantlar, siyah renkli iç mekan ve PU deri koltuklar takip ediyor. Tüm bunların yanı sıra Yeni MG ZS EV, genişletilmiş dinamik iç tasarımla konforu yakalamayı başarıyor.

MG ZS EV Kokpit Alanı

mg zs ev

Kokpit alanında da ferahlığı temele alan MG ZS EV modelinin saklama alanları, sürücü ve ön koltukta seyahat edecek yolcu için ideal düzeyde. Sürücü ve ön yolcu koltuğunun arasında bulunan saklama alanındaki iki adet bardaklık ve küçük eşyaların kolayca yerleştirilebileceği kapaklı göz, oldukça kullanışlı bir alan oluşturuyor. Aynı zamanda orta boy bir torpido da araçta yer alıyor. İklim kontrollü ve PM2.5 filtreli klima sayesinde ise araçtaki bütün yolcular daha temiz bir hava soluyabiliyor. Bu anlamda MG ZS EV, olumlu yorumları toplamayı başarıyor.

İkinci El MG ZS EV Sahibinden İlanları Burada Listeleniyor!

ZS EV Arka Yaşamı

Arka koltuklarda seyahat edecek yolcular için iki adet USB çıkışı ve havalandırma menfezleri bulunuyor. Böylece yolculuklar, daha fonksiyonel ve konforlu hale geliyor. Arka koltukların arasında, içerisinde bardaklık bulunan kol dayama alanı ise yolculuk esnasında ihtiyaç duyulan anlarda kolaylıkla açılabiliyor. Elektrikli bir araç olduğundan dolayı modelimizde şaft tüneli de bulunmuyor. Bu sayede arkada seyahat eden yolcuları daha düz bir zemin karşılıyor. MG ZS EV modelinin boyutları ve 1,19 m2 panoramik cam tavanı, arka yaşamı geniş ve ferah bir hale getiriyor.  Aynı zamanda arka yaşam alanının fonksiyonel özellikleri yolcuların bütün temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor. Yolcukları daha eğlenceli ve dinamik bir hale getirebilmek için 3 boyutlu ses efekti ve 6 adet hoparlör araçta yer alıyor. Böylece daha keyifli yolculuklar yaşanabiliyor.

MG ZS EV Bagaj Özellikleri

Geniş araç tercih edenlerin veya kalabalık ailelerin dikkatini çekecek olan MG ZS EV modelinin ideal araç ölçüleri bulunuyor. 4323 mm uzunluğa, 1809 mm genişliğe, 1649 mm yüksekliğe sahip MG ZS EV modelinin bagaj hacmi, 448 litre olarak karşımıza çıkıyor. Kendinden önceki nesline göre tampon yapısında değişiklikler görülen modelinin bagajını açmak için MG logosunu kaldırmak yetiyor. İki katlı zemini sayesinde bagaja yerleştirilecek eşyaya uygun taban rahatlıkla ayarlanabiliyor. Koltuklar katlandığındaysa bagaj hacmi, 1166 litre gibi geniş bir alana dönüşüyor. Aynı zamanda zeminin altında ise MG ZS EV modelinin şarj cihazları yer alıyor.

MG ZS Teknik Özellikleri

Önceki nesline oranla daha güçlendirilmiş bir motora sahip MG ZS EV modelinin azami motor gücü 115 kW olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda model, 280 Nm tork değeri sunuyor. ZS EV, 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını 8,6 saniyede tamamlıyor. 0’dan 50 kilometreye hızlanmasını ise 3,6 saniyede tamamlıyor. İhtiyaç anında yüksek çekme kapasitesi sayesinde bu elektrikli araç, 500 kilogram ağırlık çekebiliyor. Ayrıca güçlendirilmiş motoru ve kullanışlı tavan rayı, 75 kg’a kadar yük taşımanıza imkan sağlıyor. Kalabalık aileler için güçlü bir seçenek olan MG ZS EV, arkanıza yaslanıp yolculuğunuzun keyfini çıkarmanıza yardımcı oluyor.

ZS EV Sürüş Özellikleri

Eco, Sport ve Normal olmak üzere üç farklı sürüş moduyla bizleri karşılayan Yeni MG ZS EV, ister şehirde ister şehirler arası yollarda keyifli sürüş deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Elektrikli araç olmasının getirdiği bir artı ile MG ZS EV, sessiz ve konforlu seyahatleri mümkün kılıyor. MG ZS EV modelinin standart olarak sunulan birçok güvenlik donanımı, sürüş esnasında sizi daha güvende hissettiriyor. Adaptif hız sabitleyici, ön çarpışma uyarısı, akıllı uzun far kontrolü, şerit ihlal ikazı, trafik işareti tanıma, trafikte sürüş sistemi, arka trafik uyarısı ve kör nokta monitörü her zaman güvende kalmanıza yardımcı oluyor. Isıtmalı yan aynalar ve arka cam ısıtması ise görüş açınızı net hale getiriyor. Tüm bunlarla beraber 170° görüş açısına sahip 10,1 inç dokunmatik ekran, güneş ışınlarına rağmen size yüksek okunabilirlik sağlıyor. 7 inç dijital gösterge ve kablosuz şarj imkanı da ihtiyaçlarınızı karşılamaya yetiyor.

mg zs ev tasarim

MG ZS EV Güç Tüketimi

Yeni MG ZS EV modelinde bulunan yüksek kapasiteli batarya sayesinde 440 kilometreye kadar WLTP menzili sunuluyor. Bununla beraber MG, 92 kW’a ulaşan hızlı şarj özelliğiyle aracı 40 dakikada %5’ten %80’e kadar şarj edebilme imkanı sunuyor. Böylece sürücüler, zaman tasarrufu sağlayabiliyor. Ayrıca akıllı ısı yönetimi sistemi sayesinde batarya her zaman ideal sıcaklığını koruyabiliyor. MG ZS EV modeli, V2L teknolojisine sahip SUV araçlar arasında yer alıyor. V2L teknolojisi sayesinde araçtan araca şarj mümkün kılınıyor. Sistem, farklı elektronik aletleri de rahatlıkla kullanabilir hale getiriliyor. Aynı zamanda kinetik enerji geri kazanım sistemi, sürüş esnasında kaybedilen enerjiyi araca tekrar kazandırıyor. MG bataryalarda 7 yıl garanti sunmaktadır. 7 yıl veya 150.000 km araç garantisi, 7 yıl veya 150.000 km batarya garantisi, 7 yıl veya 150.000 km paslanmazlık garantisi içeriyor.

MG ZS EV Fiyat ve Opsiyonlar

Çok yönlü ve tamamen elektrikli olan MG ZS EV, sadece Luxury donanımıyla satışa çıkıyor. Ayrıca MG ZS EV Luxury donanımında pek çok özellik ve yenilik standart olarak alıcılara sunuluyor. Bu kapsamda sıfırının yanında ikinci el MG ZS EV fiyatları için buraya tıklayarak ilanları görebilirsiniz.

arabam.com Otokritik

Türkiye’nin araba motoru arabam.com’un Otokritik adı altında incelediği MG ZS EV modelinin Youtube videosunu izlediniz mi? Test sürüşümüzde sizler için aracın bütün detaylarını inceledik. MG’nin bu elektrikli arabası hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını inceleme videosunda bulabilirsiniz. MG ZS EV test sürüşü detaylarına aşağıda yer alan videodan kolayca ulaşabilirsiniz.

arabam.com Puanı

arabam.com olarak test sürüşüne dahil ettiğimiz araçları “arabam puanı” adı altında 5 üzerinden puanlıyoruz. MG ZS EV modelinin arabam.com’dan aldığı puanlar aşağıdaki gibi:

Puanlama Kriterleri Puan
Performans 4.5
Tasarım 4.5
Konfor 4.5
Teknoloji 4
Elektrik Tüketimi 5
Toplam: 4.5

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here