Dacia Marka Araçların Arıza Gösterge İşaretleri

5
99515
Dacia Sandero Stepway

Dacia arıza gösterge ışıklarının anlamları hakkında bilgi mi arıyorsunuz; okumaya devam edin…

Dacia Arıza Gösterge Işıklarının Anlamları

Araçlarda arıza gösterge paneli benzerdir. Arıza gösterge ışıklarındaki simgeler ve ifade ettikleri arızlar da benzerdir. Ancak bazen markaya özgü bazı ufak değişiklikler olabilir. Dacia marka araç arıza işaretleri de diğer araçlarla benzer olsa da markaya özgü farklılıklar söz konusu olabilir.

Dacia marka araçların arıza gösterge işaretleri

Tüm araçlar gibi, Dacia arızası varsa genellikle gösterge panelinde bu arızaya dair bir işaret verir. Örneğin akü arızası varsa artı eksi kutuplu bir kutucuk göstergesi yanar. Örneğin motor yağı ikaz işareti çok önemlidir ve yandığında Dacia motor yağı değişimi için servise başvurmalıdır.

Dacia arıza gösterge ışıkları

Dacia marka araçların arıza gösterge işaretleri

Motor yağı değişimi yapılmazsa yağın sürtünmeyi önleyen etkisi azalır ve motor parçaları zarar görebilir. Açık kapı uyarısı, açık bagaj kapağı uyarısı, ABS uyarısı, yakıt bitmek üzere uyarısı gibi tüm araçlarda standart olan uyarılar Dacia uyarı ikaz ışıkları arasında da yer alır. Bir diğer önemli detay da yanan anahtar işaretidir. Bu, Dacia bakım süresini verir. Bir sonra ki periyodik bakım için kalan sürenizi buradan öğrenebilirsiniz.

Bazı Dacia arıza uyarıları da sadece dizel araçlarda mevcuttur. Örneğin yakıt filtresi uyarı ışığı ve ön ısıtma göstergesi böyledir.

Arabam Kaç Para >>

Trink Sat >>

5 YORUMLAR

  1. 2015 dacia sandero aracimda düşük lastik basıncı arızası veriyor.sebep lastiklerde patlak olabilir mi .lastikciye gösterdim havasının çok düşük olduğunu söyledi ve lastiklerin havasını ayarladı.fakat arıza lambası hâlâ yanıyor.neden acaba

    • Kardeş basit menü sıfırlama yaparak, lastik arızasından sonra uyarıyı silebilirsiniz. youtoubee den lastik arıza sıfırlama deyip videoya bakın silersiniz.

  2. 2012 model Datça Logan stw aracımın el freni ve ABS ışığı devamlı yanıyor bilgisayar a bağladık yine sıkıntı devam ediyor çözüm ne arkadaşlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here