Araç Muayene Tarihi Nasıl Sorgulanır?

0
73799
Araç Muayene Tarihi

Otomobiller birçok kişinin günlük olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobillerin güvenli bir şekilde yol alabilmesi için bakımlarının zamanında yapılması gerekir. Bakımları zamanında yapılmayan araçlarla trafikte seyretmek oldukça risklidir. Bu sebeple araçlar zorunlu olarak muayene işlemine tabii tutulmaktadır. Muayene işlemi ticari araçlarda 1 yıl iken otomobillerde 2 yılda 1 yapılmaktadır. Otomobillerin satış işleminin gerçekleştirilebilmesi için muayenesi olması gerekir. Aksi halde trafikten çekilmesi ve o şekilde satış verilmesi gerekir. Peki araç muayene tarihi nasıl sorgulanır? Nerede bulunur? Yazımızın devamında sizler için bu soruların cevabını derledik. Araç muayene tarihi sorgulama işlemi.

Araç Muayene Tarihi

Araç Muayene Tarihi Nasıl Sorgulanır?

Otomobillerin son muayene geçerlilik tarihi ruhsatın sağ tarafında yazmaktadır. Ancak araç sizdeyken muayenesi biter ve siz aracı muayene işlemine sokarsanız. Yeni muayene geçerlilik tarihi ruhsata işlenmeyecektir. Bu durumda muayene istasyonunda almış olduğunuz belgede aracınızın muayene tarihi yazacaktır. Ya bu belge kaybolursa! Muayene belgesi kaybolduğu takdirde araç muayene tarihi öğrenme işlemi için aracın ruhsat sahibinin e-devlet’e girmesi gerekir.

E-Devlet Üzerinden Araç Muayene Tarihi

Aracınızın muayene tarihini bilmiyorsanız. E-Devlet üzerinden çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. E devlete girilir. Araçlarım bölümüne girilir. Ardından muayene geçerlilik tarihini öğrenmek istediğiniz araç seçilir. Araç ile ilgili bilgiler kısmından ise son muayene geçerlilik tarihi öğrenilebilir. Ayrıca aynı yer üzerinden egzoz emisyon, sigorta poliçesi gibi birçok bilgi alınabilir.

Tüvtürk Muayene Öncesinde Yapılması Gerekenler

Tüvtürk muayene işleminizin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için muayene öncesinde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

Aracınızın Egzoz Emisyon Muayenesini Kontrol Edin: Otomobil motorlarının çalışma prensibi gereği; yanma odasında yakılan yakıt sonucu açığa çıkan gaz, egzozdan dışarı atılır. Egzozdan çıkan gazın emisyon değerlerinin normal seviyede olması için araç motorunun düzgün çalışması gerekir. Dengesiz çalışan motorlar yakıtı verimli bir şekilde kullanmadığı için çevre kirliliğine sebep olabilir.

Araç Muayene Tarihi

Aracınızı Fren Testine Sokabilirsiniz: Aracınızın muayene işleminden sorunsuz bir şekilde geçebilmesi için frenlerinin dengeli olması gerekir. Frenleri dengesiz olan araçlar, trafikte büyük bir tehlike oluşturacağı için ağır kusur sayılmaktadır. Bu sebeple muayene işlemine girmeden önce aracınızı fren testine sokmanız, muayenede frenlerden sorunsuz bir şekilde geçmenizi sağlayacaktır.

MTV’nizi Ödeyin: Aracınızı muayeneye sokabilmeniz için Motorlu taşıtlar vergisinin ödeme zamanının geçmiş olmaması gerekir.

Trafik Cezanız Var mı?: Trafik cezaları da otomobilinizi muayeneye sokmanıza engel olacaktır. Muayeneye gitmeden önce trafik cezanız var mı? Diye kontrol etmeniz gerekir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here