İpek Yolu Rallisi Başladı! İşte Detaylar;

0
910
İpek Yolu Rallisi Başladı! İşte Detaylar;

İpek Yolu Rallisi Türkiye etabı başladı. Dolmabahçe Sarayı’ndaki törele start alan rallinin kültürle olarak da bir anlamı var. ‘Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi’ olarak bilinen etkinlik Türkiye’nin kültürel mirası için de büyük önem arz ediyor. Etkinlik, TÜVTÜRK’ün katkıları, T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı himayelerinde gerçekleşiyor. Ayrıca Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği işbirliği ile uluslararası Tuna’dan Orhun’a kadar uzanan ralli başladı.

Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi

İpek Yolu Rallisi Başladı! İşte Detaylar;

Uluslararası etkinlik 21 Ağustos 2022 tarihinde Macaristan’da başlamıştı. Budapeşte kentinde Tuna Nehri kıyısında start alan rallide birçok farklı ülkeden katılımcı yer alıyor. Macaristan, Sırbistan, Romanya ve Bulgaristan’ı geçen yarışmacılar artık Türkiye’ye geldiler. Böylece Balkan etabı da tamamlanmış oldu. Yarışmacılar 24 Ağustos’taki İstanbul Dolmabahçe başlangıcından  sonra da yollarına devam ettiler. Bursa, Eskişehir, Ankara, Tokat, Ordu, Trabzon, Rize üzerinden  Artvin’e kadar gidecekler.

Etkinlikte Türkiye’yi Temsilen İki Araç Yer Alıyor

İpek Yolu Rallisi Başladı! İşte Detaylar;

Türkiye’den sonra ralli Gürcistan ve Azerbaycan rotasını takip edecek. Sonrasında Kazakistan ve Özbekistan’a gidecek. Son durak ise Kırgızistan olacak. Böylece toplamda 15 araç 9 bin kilometreden fazla yol gitmiş olacak. Bunların içerisinde iki tane Türk yarışmacı da yer alıyor. İpek Yolu Rallisi kapsamında tek amaç yol kat etmek değil. Güzergah kapsamında geçilen tüm ülkelerin tarihi, kültürel ve turistik güzelliklerinin tanıtımı için de önemli. Ayrıca farklı kültürler arasında iletişimin de bir yolu. Diyalog artırıcı bu etkinlik tüm ülkelerde de oldukça olumlu karşılanıyor.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here