Efsane Dakar Rallisi

2
2437
Dakar

Klasik Dakar Rallisi Fotoğrafları Bize Neden Dünyanın En Zor Yarışı Olduğunu Hatırlatıyor

Geçmiş Formula 1 ve Le Mans yarışlarının görüntülerine bakmak ne kadar büyüleyici olsa da, gördüğünüz şeylerin çoğu tek boyutlu. Bu genellikle, defalarca gördüğümüz aynı yarış simgelerinin bir evrimidir ve tarih boyunca var olan bir avuç dolusu virajın birçoğunda yollarını çizerler. Her dönüşü, çarpışmayı, pitstopu ve bitişi yakalamak için genellikle bir grup fotoğrafçı ve videograf vardır, bu yüzden hayal gücüne çok az şey kalır. Fakat Dakar Rallisi hepsinden farklı.

1Dakar Rallisinin Geçmişi

1979’dan beri düzenlenen baskın tarzı Dakar Rallisi, Paris’ten Senegal’in başkenti Dakar’a kadar 6.200 millik bir kıtalararası sprint olarak ortaya çıktı. Çok çeşitli kamyonlar, SUV’lar, buggy’ler ve arazi motosikletleri, ralli zaferi arayışı için kum, kaya, toz, su ve toprakta… Yarışı bitirmek, genellikle olayın acımasız doğası nedeniyle kendi başına bir başarı olarak görülür. Sonuç olarak, Dakar Rallisi izleyenlere dahi bambaşka deneyim sunuyor.

Etkinliğin 1980’lerdeki ve 1990’ların başındaki en yüksek popülaritesi sırasında, Porsche, Mercedes ve Mitsubishi gibi üreticiler turuncu kumda çarpışarak eski B Grubu ralli silahlarını ve amaca yönelik inşa edilmiş çöl teçhizatlarını bu savaşa getirdi. Bu yarışlar her zaman ilginç anlara sahne oldu.

Bu noktayı kanıtlamak için, bulabildiğimiz en inanılmaz tarihi ralli fotoğraflarından bazılarını bulmak için arşivleri gözden geçirdik.

2Dakar Rallisi Kuma Gömülen 2 Araç, 1991

Dakar rallisi çöl arazisi için özel olarak yapılmış Dakar araçları için bile zorlayıcıydı. Burada, Toyota ve Land Rover’ın ekibi, kamyonlarını kumlardan ayırmak için çalışıyor.

3Rallide Porsche 953 Kum Fırtınası, 1984

Dakar sahası SUV‘lar ve Kamaz kamyonlarla ağzına kadar dolmadan önce, otomobile dayalı ralli oldukça başarılıydı. Porsche, 911 tabanlı 953 (resimde) ve efsanevi 959’da iki sınıf galibiyetini kazandı.

4Ralliye Bir Bakış, 1988

Bu tarihi fotoğraftan, bu yarışmacıların takılıp kalmadıkları, bekledikleri veya kamp yapıp yapmadıkları net değil, ancak bu, Dakar sahasının neyden oluştuğunun iyi bir kesitini veriyor.

5Dakar Rallisi Sudan Çekilen Bir Buggy, 1998

Dakar yarışçıları, bu ralli fotoğrafında görüldüğü gibi sadece kum ve kayalarla uğraşmadı. Su, daha tehlikeli ve yarışı sona erdiren engellerden biriydi.

6Rallide Takla Atmış Mitsubishi

Başlık her şeyi anlatıyor: “Japon sürücüler Akao ve Terashima’nın Mitsubishi arabası, 12. Paris-Dakar rallisinin Tripoli-Ghadamis etabında kumun üzerinde yatıyor.”

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here