Alpine Ravage, tek seferlik bir üretim ile ralliden ilham aldı. Deyim yerindeyse bir grup Fransız meraklısı bu ısmarlama, ralli esintili Alpine A110’a uzmanlıklarını koydu.

Alpine Ravage

Alpine, ilk 1971 Monte Carlo Rallisi’nde tam zafere ulaşan orijinal A110 ve 2019’da ralli şeklinde piyasaya sürülen modern muadili ile ralli aşamasına yabancı değil. Bu sayede Alpine kıskanılacak ralli mirasını kanalize ederek yolda giden spor otomobil yaptı. A110 Premiere Edition’a dayanan proje şimdiye kadar bir defaya mahsus yapıldı. Ancak yine de Alpine Ravage, yeterli talep varsa müşteriler için sınırlı bir üretim yapmayı düşüneceğini doğruladı.

Alpine Ravage, Tek Seferlik Bir Üretim İle Ralliden İlham Aldı

Saygılarını gösterdiği ralli canavarlarının aksine, Alpine Ravage’da ateş püskürten, antilag donanımlı bir güç ünitesi bulunmuyor. Bunun yerine, A110’un Renault Sport 1.8 litrelik turboşarjlı dört silindirli motoru kullanılıyor. Motor bu sayesinde 248 hp ve 320 Nm tork üretiyor. Bu da 4.5 saniyede 0-100 km/sa hıza çıkmasını sağlar. Ayrıca 250 kmh azami hız sunar. Firma, 315 bg ve 350 Nm torkun gerçekçi yükseltmeler olduğunu öne sürdü. Ve olası güç aktarım mekanizması değişikliklerini araştırdı. A110 S ve bunlardan çok uzak olmayan rakamlarla rekabete özel A110 Rallisine inanmak zor değil.

Alpine Ravage Tasarımı

Genişlikte bir artışa ve bir dizi kozmetik modifikasyonun eklendi. Ancak buna rağmen, dikkatli malzeme seçimi sayesinde ağırlık değişmedi. Ayrıca arka kemerleri ve tampon bölümü yeniden tasarlanmıştır. Tam bir CAD ve kil modelleme sürecinden geçtikten sonra karbon fiber ve alüminyumdan üretildi. Arkadaki bir diğer yenilik de, tıpkı Lancia Delta S4 gibi arka tamponun altında açığa çıkan düz geçişli bir egzoz sistemidir. Orijinal Alp ralli arabalarında bulunan Gotti tekerleklerinden esinlenilen bir dizi ısmarlama üç parçalı 18 inç jantlar da var. Her köşeye yerleştirilmiş kırmızı çamurluklar da koyu mavi boyasıyla kontrast oluşturuyor.

Alpine Ravage, Tek Seferlik Bir Üretim İle Ralliden İlham Aldı

Ön, sarı renkli farlar tüm dikkatleri toplar. Tamponun her iki tarafına cıvatalanmış CIBIE uzun menzilli LED spot ışıkları araca bir bakış kazandırır. Ayrıca merkezde Fransız bayrağı renklerinde uygulanan ince bir şerit ile kendi dikkatleri çekti. Bu görsel modifikasyonların performansta herhangi bir iyileştirme sağlaması muhtemel değildir. Ancak şişmiş arka kavisler, stabiliteyi ve çekişi artıracak daha geniş, daha yapışkan Michelin Cup 2 lastiklerinin takılmasına izin verdi.

İkinci El Renault İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here