Alpine A480 Gibson LMP1, Ağustos ayındaki 24 Saat Le Mans’ı içeren altı turluk sezonda Le Mans Hypercar makinelerine karşı yarışacak. Alpine, Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın ilk Hypercar sınıfında Toyota Gazoo Racing ve Scuderia Cameron Glickenhaus ile birlikte yarışacağı otomobili açıkladı.

Alpine A480 Le Mans’ta Yarışacak

Alpine Dayanıklılık Ekibi, Signatech tarafından yönetilen ekibin FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası Hypercar sınıfında kampanya yapacağı Alpine A480 Gibson LMP1 otomobilini tanıttı.

A480 olarak adlandırılan yarış arabası, geçen yılın LMP1 kategorisinde yarışan Rebellion R-13 ile neredeyse aynı. Hypercar sınıfı başlangıçta yalnızca üretim modellerini ortaya çıkaracak hiper otomobiller için oluşturulmuşken, o zamandan beri LMDh sınıfında rekabet edecek yarış prototiplerine açıldı. Tüm araçların bir Performans Dengesi sistemine uyması gerekecektir.

Alpine A480; Le Mans'ta 24 Saat Yarışacak Araba

Alpine A480, Gibson Technology’nin 4,5 litrelik bir V8’idir ve otomobil bir Oreca şasisi ile desteklenir. Alpine, pilotlar Nicolas Lapierre, André Negrão ve Matthieu Vaxivière ile şampiyonaya sadece tek bir otomobille girecek. Otomobilin dış görünümü, Signatech Alpine tarafından LMP2 kampanyaları sırasında kullanılan tasarımlara benzerlik gösteriyor.

Takım müdürü Philippe Sinault, “Alpine’nin bu proje için bize duyduğu güven büyük bir gurur kaynağı” dedi. Ayrıca Sinault, “Dayanıklılık yarışları dünyasının tarihinde bir dönüm noktasında olduğu bir zamanda bu programa alçakgönüllülükle ve başarılı olma arzusuyla yaklaşıyoruz. Alpine’ı Fransız ve uluslararası motor sporları panteonunda bir kez daha demirlemek için bu heyecan verici ve inanılmaz derecede motive edici mücadeleye yükselmeye kararlıyız. ” açıklamalarını ekledi. Daha sonra “2013 yılından bu yana kendimizi adım adım kanıtlıyor, Alp renklerini en üst düzeyde koruyabildiğimizi gösteriyoruz.” dedi.

Alpine A480; Le Mans'ta 24 Saat Yarışacak ArabaAlpine A480; Le Mans'ta 24 Saat Yarışacak Araba

Alpine CEO’su Laurent Rossi, “düzenlemelerdeki gelişmeler bize tutkumuzu ifade ediyor ve teknik bilgi birikimimizi ve tecrübemizi adil ve uygun maliyetli bir çerçevede gösterme fırsatı sunuyor.” dedi.

Bu yılki Hypercar sınıfı Toyota, Alpine ve Scuderia Cameron Glicknehaus ile sınırlı olacak. Ferrari, Peugeot ve ByKolles Racing gibi takımlarda sonraki sezonlar için kendi hiper otomobillerini geliştirecek. Porsche ve Audi de LMDh sınıfı yarışçılarla seriye girecek.

İkinci El Renault İlanları

Sıfır Km Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here