Palm Beach Cavallino Classic, en önemli Ferrari buluşmalarındandır. Yıllık gerçekleştirilen ve Ferrari hayranlarının buluştuğu bir etkinliktir. 1978 yılından beri Ferrari tarihinin dergisi olan Cavallino Magazine tarafından organize edilir. Etkinlik 1992 yılından beri organize ediliyor. Cavallino’nun etkinlik için, “En iyi otomobiller, en iyi insanlar, en güzel ortamlar, yılın en iyi zamanı. Cavallino Klasik Palm Beach!” sözlerini söylüyor. Organizasyonun varoluş amacı ise Ferrari’nin hızını, tarihini ve sanatsal yönünü anmak. Ayrıca organizasyon sırasında en değerli Ferrari’ler yarışıyor.

2023 Palm Beach Cavallino Classic

Ferrari’ye ait kış döneminin en geniş ölçekli etkinliği Palm Beach Cavallino Classic’dir. 2022 yılının sonuna gelinmesiyle, 2023 yılı organizasyonu için az bir süre kaldığı söylenebilir. 2023 yılının başında Ocak 26-29 tarihlerinde 32.’si gerçekleşecek. Bu etkinlik kapsamında ikonikleşmiş bir yarışa da öncü olunacak.

Kısaca Le Mans

24 saat yarışlarıyla ünlü olan şehir Le Mans ve 24 Ferrari ile efsanevi tarihe sahip pistlerde yarışacak. Le Mans şehri 1923’den beri “24 Heures du Mans” otomobil yarışları düzenliyor. Bu yüzden şehir otomobil severlerin dikkatini her yıl çekiyor. Ayrıca şehir 1906 yılında “Fransız Grand Prix” oto yarışını ortaya çıkarmıştır. Şehrin, otomobil ve motosiklet yarışları adına katkısı büyük.

Palm Beach Cavallino Classic

Organizasyon, Ferrari ve Le Mans birlikte çalışmasını temsil ediyor. Organizasyonla ilgili olarak Automobile Club de l-Quest Başkanı Pierre Fillon ve Cavallino/Canossa Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Luigi birtakım açıklamalar yaptı. Fillon konuyla ilgili olarak, Ferrari’ye çokça övgüler söyledi. Ayrıca Luigi Orlandini’ye ve Cavallino Classic’e teşekkür edip; 24 saat yarışlarının 100. yıl dönümü için Le Mans’a dönmenin kutlamaya dönüştüğünden bahsetti.

Luigi ise konuyla ilgili olarak; “2022’de Ferrari’nin 75. yıl dönümünü markanın tarihinin her yılını temsil eden özel bir otomobil serisiyle kutladık, şimdi motor yarışlarının başka bir ikonuna saygı göstermek istiyoruz: Le Mans 24 Hours” sözlerini söyledi. Ayrıca Ferrari’nin Le Mans için bir kahraman olduğunu ve dünyanın en ünlü yarışının tarihini Ferrari serisiyle kutlama gereği duyduklarını ifade etti.

Ferrari Formula1 Takım Patronu Mattia Binotto İstifa Etti

Tailor Made ile Özel Tasarım Otomobiller: Ferrari

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here