Birkaç zamandır istifa edeceği söylenen Mattia Binotti’nin istifası kabul edildi. 28 senedir Ferrari ile çalışan Mattia Binotto görevi bıraktı. Ferrari ise; resmi web sitesinden açıkladığı duyuruda Mattia Binotto’nun istifasını kabul ettiğini duyurdu. Ferrari, “31 Aralık’ta Scuderia Ferrari Takım Patronluğu görevinden ayrılacak olan Mattia Binotto’nun istifasını kabul etti” şekilde açıklama yaptı. Yeni takım kaptanının kim olacağı ise henüz belli değil.

Mattia Binotto’nun İstifa Süreci

1994 yılında takıma katılan Binotto, Maurizio Arrivabene’nin 2019 senesinde ayrılmasıyla takım patronluğu görevinin başına geçti. Binotto 3,5 sene takım patronluğu görevi yaptı.  Ferrari kariyerinde kademe kademe yükselen Binotti 28 yıllık Ferrari kariyerini bu yıl sonlandırdı.

Binotto

Formula 1 (2022) sezonun bitmesinin ardından bir süre sonra ise istifaya dair çeşitli haberler ortaya çıktı. Haberlerin bazısı Ferrari ve Binotto tarafından yalanlandı. Ayrıca Binotto takım patronluğu görevine oturduğundan beri sıkça eleştirilerin hedefindeydi. 2020 sezonunda ise son 40 senenin en kötü sezonunu gördüler. Son zamanlarda da John Elkann’ın Binotto’ya güvenmediği iddiaları da ortaya çıktı. Ardından Binotto’nun istifa haberinin gelmesi de yakın oldu. Ferrari CEO’su ve Binotto konuyla ilgili açıklama yaptılar.

İstifaya Dair Açıklamalar!

Ferari’nin CEO’SU Benedetto Vigna; “Ferrari ile 28 yılı aşkın bir süredir yaptığı birçok büyük katkı ve özellikle geçen yıl takımı yeniden rekabetçi bir konuma getirdiği için Mattia’ya teşekkür etmek istiyorum. Sonuç olarak, motor sporlarında en büyük ödülü kazanmak için, her şeyden önce dünyanın dört bir yanındaki harika hayranlarımız için mücadelemizi yenilemek için güçlü bir konumdayız. Scuderia’daki ve daha geniş Ferrari topluluğundaki herkes Mattia’ya gelecekte iyi dileklerini sunuyor” yorumunu yaptı.

binotto

Mattia Binotto ise konuyla ilgi olarak şu sözleri söyledi; “Bunun getirdiği pişmanlıkla, Ferrari ile iş birliğimi bitirmeye karar verdim. 28 yıldır parçası olduğum; çok sevdiğim bir şirketten, belirlenen hedeflere ulaşmak için her türlü çabayı gösterdiğime olan inancın verdiği huzurla ayrılıyorum. Birleşik ve büyüyen bir ekipten ayrılıyorum. Gelecek için en iyisini dilediğim en yüksek hedeflere ulaşmaya hazır, eminim, güçlü bir ekip. Bu karar benim için ne kadar zor olsa da bu zamanda bu adımı atmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Ayrıca sözlerine teşekkürlerini de ekleyerek Gestione Sportiva’da zorluklarla dolu ama aynı zamanda; büyük memnuniyetle dolu bu yolculuğu benimle paylaşan tüm insanlara teşekkür etmek istiyorum.” 

Son olarak Ferrari, yeni takım kaptanına dair şimdilik bir bilgi vermedi. Fakat; Binotto bu yıl sonuna kadar çalışacağı, yeni takım kaptanının ise yıl başında göre geleceği söyleniyor.

Ferrari Le Mans Hiper Aracını Tanıttı

Tailor Made ile Özel Tasarım Otomobiller: Ferrari

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here