İtalya menşeili Ferrari, popüler Le Mans Hypercar otomobilini sürecek isimleri duyurdu. Otomotiv devi, 2023 Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda, 499P Le Mans Hypercar’la kimlerin yarışacağını seçti. Sürücüler arasında daha önceden Formula 1 pilotu olan Antonio Giovinazzi de var. Şampiyonaya dahil edilen bütün sürücüler alanında uzman ve kariyerinde büyük başarılara imza atmış isimler.

Rakipler ise oldukça iddialı. Katılacak ekipler arasında Toyota, Peugeot, Porsche ve Cadillac gibi isimlerde var. Fakat Ferrari kadrosuyla oldukça iddialı gözüküyor. Birkaç gün önce 2 Ferrari Hypercar ile yarışacak; 6 sürücünün isimlerini duyurdu.

https://twitter.com/FerrariHypercar/status/1612807167677190144?s=20&t=IpXzeVBHJvEjONeuv3cdRw

Araçların isimleri #50 ve #51’dir. #50 numaralı otomobili Miguel Molina, Antonio Fuoco ve Nicklas Nielsen kullanacak. Yedi yarışlık WEC sezonu içinde #51 499P’yi ise; Giovinazzi, Alessandro Pier Guidi ve Alessandro Pier Guidi sürecek.

Otomobilleri Kullanacak Sürücüler

Yarış için oldukça deneyimli ve yetenekli isimler seçen Ferrari’nin bu sezon büyük başarılar elde etmek istediği aşikar. Sürücülerin başarıların bazısı ise;

#50: Antonio Fuoco

Le Mans Hypercar otomobilini sürecek isimler

Le Mans Hypercar otomobilini sürecek isimler içinde; İtalyan asıllı Antonia Fuoco var. Sürücü 1996 yılında doğmuştur. 2012 yılında WSK Euro Series’de üçüncü oldu. Ardından CIK-FIA Avrupa KF2 şampiyonasını dördüncülükle bitirdi.

#50: Miguel Molina

Le Mans Hypercar otomobilini sürecek isimler

İspanyol asıllı Miguel Molina, daha önceden kazandığı başarılarla göz dolduruyor. Üreticiler Dünya Şampiyonası’nı kazanmada önemli bir roldeydi. Bahreyn 8 Saat yarışını kazanmıştı. Ayrıca 2021 yılında 2021 Avrupa Le Mans Serisi şampiyonudur.

#50: Nicklas Nielsen

Le Mans Hypercar otomobilini sürecek isimler

Danimarka asıllı 1997 doğumlu genç sürücü Nicklas Nielsen, LMP2 Pro-Am sınıfında Dünya Şampiyonu’dur. Ayrıca sürücü çeşitli uluslararası etkinlikte ve şampiyonada yarışarak on büyük şampiyonluk kazandı.

#51: Alessandro Pier Guidi

Le Mans Hypercar otomobilini sürecek isimler

Le Mans Hypercar otomobilini sürecek isimlerden bir diğeri ise; İtalyan asıllı Alessandro Pier Guidi, İtalya GT Şampiyonası’nda 2005 ve 2006 yıllarında sırasıyla GT2 ve GT1 sınıfında zafer kazandı.

#51: James Calado

İngiliz asıllı James Calado, 2015 yılında Rigon ile WEC’de AF Corse 71’i kullandı. Ferrari ile yarıştı. Le Mans 24 Saat yarışını ikinci olarak tamamladı. Ayrıca üç podyum daha kazanarak Sürücüler Şampiyonası’nda dördüncü oldu.

#51: Antonio Giovinazzi

İtalyan Asıllı Giovinazzi , 2006 yılında Avrupa ve İtalya Ulusal 60cc Şampiyonasını kazandı. Eurasia Motorsport takımı için “Formula Pilota China” şampiyonasını altı galibiyetle bitirdi. Ayrıca Giovinazzi daha önce Ferrari için 2018’de Le Mans 24 Saat yarışların da yer almıştı. O yarışta kullandığı otomobil ise 488 GTE Evo.

Aynı zamanda konuya ilişkin olarak Ferrari GT Sportif Faaliyetler Başkanı Antonello Coletta birtakım açıklamalarda bulundu. Coletta; ” Mürettebat seçimiyle, Sebring’deki ilk çıkışımızdan önce programın son adımını tamamladık. 499P’nin Temmuz ayındaki ilk sarsıntısından bu yana, Ferrari ailesinin sürücülerini dahil etmek için durmaksızın çalıştık. Seçilen sürücülerimizle ilgili karar, sadece yarışacağımız yarışlarla değil, aynı zamanda şampiyona boyunca devam edecek büyümeyle de ilgilidir. Onlardan sadece hız değil, gelişim ve tutarlılık konusunda ne isteyebileceğimiz konusunda çok netiz” dedi.

Son olarak eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Ferrari Takım Patronu Görevine Frederic Vasseur Getirildi!” başlığımıza da göz atın.

Kaynak-1

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here