Ferrari’nin bu yıl yaşadığı hayal kırıklığının ardından Ferrari takım patronu Mattia Binotto istifa etmiş. Ferrari’de istifasını kabul etmişti. Yıl sonunda Mattia Binotto’nun ayrılması ve yerine yeni takım patronun gelmesi bekleniyordu. Şimdi ise 25 yıllık kariyeri ile Fransız mühendis Frederic Vasseur’un genel müdür ve takım patronluğuna getirileceği belli oldu. Vasseur, yeni yıl itibariyle görevine başlayacak.

Medyada sıkça Binotto’nun görevden ayrılacağı iddia edilip yerine gelecek isim açıklamıştı. Fakat ilk başlarda iddialar yalanlanmıştı. Haberler ise medyada da sıkça yer bulmuştu.

25 Yıllık Motor Yarışları Kariyeriyle Vasseur Takımın Patronu Oldu!

Binotto’nun yıl sonu ayrılmasıyla birlikte boşalan takım patronluğu görevine Vasseur getirildi. Ferrari yaptığı açıklamada, Ocak 2019 yılından beri görev yapan Binotto’nun yıl sonu ile ayrılacağını; ayrıca alanında uzun süredir deneyimi bulunan 54 yaşındaki Vasseur’un görevi üstleneceğini duyurdu. 9 Ocak itibariyle de başlayacağını belirtti.

Ferrari’nin Üst Yöneticisi Benedetto Vigna’da açıklamalar yaptı. Binotto’nun istifasında da açıklamalar yapan Vigna; konuyla ilgili olarak “Fred Vasseur’u takım patronumuz olarak görmekten mutluluk duyuyoruz. Kariyeri boyunca bir mühendis olmasının da verdiği deneyimle, pilotlarını ve takımlarını en iyiye teşvik etme konusunda teknik güçlerini başarılı bir şekilde birleştirdi. Ferrari’nin yenilenmiş bir enerjiyle büyümesini sağlamak için liderliğine ihtiyaç duyuyoruz” sözlerini dile getirdi.

Vasseur ise “Ferrari’nin yönetimini takım patronu olarak aldığım için çok mutluyum ve onurluyum. Motor sporlarına her zaman tutkuyla bağlı olan biri olarak; Ferrari benim için her zaman yarış dünyasının zirvesini temsil etti. Maranello’daki yetenekli ve gerçekten tutkulu ekiple çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Vasseur 2016 yılında Renault için Formula 1 takımının başındaydı. 2017 yılından bu yana Sauber “Alfa Romeo” için çalışıyordu. Kaynaklara göre yakın zamanda ayrıldığını açıkladı. Ayrıca Vasseur, genç pilotları keşfetmesiyle de anılıyor.

Vasseur kariyeri boyunca da pek çok önemli isimlerde çalıştı. Ayrıca kendisi Art Grand Prix kurucuları arasındadır. Bu kapsamda; Charles Leclerc, George Russell ve Lewis Hamilton gibi önemli kişiliklerde çalışma fırsatına sahip oldu.

Alfa Romeo’dan Açıklama

Takım, 5.5 yıl boyunca Sauber’e liderlik eden Frederic Vasseur için açıklama yaptı. Takım açıklamada; “Frederic Vasseur yeni partnerlere sahip olan; giderek büyüyen ve yakında büyük bir üreticinin fabrika ekibi haline gelecek parlak gelecekli bir takımdan ayrılıyor. Aramızdan bir arkadaş; bir akıl hocası ve çalışanlarından en iyi verimi alabilen bir lider olarak ayrılıyor. Takım tarihinde yeni bir döneme girilirken, Hinwil fabrikasında geçirdiği süre zarfında kendisine eşlik eden gülümsemeleri ve şakaları özleyeceğiz. Teşekkürler, Fred. Bundan sonra nereye gidersen git seni destekliyor olacağız.” sözleri söylendi.

Vasseur ise “Alfa Romeo’daki maceramı sona erdirmeye hazırlanırken, birlikte geçirdiğimiz bu altı yıla sevgiyle bakabiliyorum.Takım her bir çalışanına teşekkür borçluyum; çünkü bu takımı yeniden ayağa kaldıran ve sporumuzdaki basamaklarını birer birer çıkmasını sağlayan onlardı. Bir takım ve bir şirket olarak hep birlikte yaptığımız işten, daha da önemlisi bundan sonraki dönem için oluşturulan temelden gurur duyuyorum.” dedi.

Ayrıca şunları sözlerine ekledi; “Fakat beni en çok gururlandıran şey, tüm bunları mümkün kılan ve zaman içinde dostum haline gelen insanlar. Bu takım her zaman evim gibi olacak ve nereye gidersem gideyim bu takımı hep destekleyeceğim. CEO ve takım patronu olarak görev yaptığım süre boyunca çok şey öğrendim ve her günün beni gelecek için daha donanımlı hale getirdiğini hissediyorum. Alfa Romeo’nun güçlenmeye devam edeceğini biliyorum ve önümüzdeki birkaç yıl içinde onları gridde en üst sıralarda görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” Son olarak bu açıklamalar sonucunda iki tarafında karşılıklı saygı ve sevgi içinde ayrıldığı görülüyor.

Ferrari Formula1 Takım Patronu Mattia Binotto İstifa Etti

Tailor Made ile Özel Tasarım Otomobiller: Ferrari

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here