Honda, Çin’de CR-V’ye alternatif olarak sunduğu ikinci nesil Honda Breeze‘in ilk resmi fotoğraflarını yayınladı. GAC Honda tarafından yayınlanan beş ve yedi koltuklu otomobil Honda CR-V’ye benzerliğiyle dikkat çekiyor. Yılın son ayında Çin’de satışa çıkarılan Honda Breeze, 185.900 Yuan (497.761 TL)’den satışa çıkarılıyor.

Honda’nın SUV’leri Honda Breeze ve CR-V neredeyse ikiz kadar benzer. Fakat kendini CR-V’den ayıran farklılıklara sahip. Daha küçük ızgarası, daha büyük tampon girişi ve LED farlarıyla fark yaratıyor. Ayrıca bagaj kapağı da yeniden tasarlanarak farklılıklar arasında yer alıyor. Aracın dış mekanı ayırt edici olsa da iç mekanda neredeyse CR-V ile hemen hemen aynı. Honda CR-V’de olduğu gibi kablosuz şarj pedi, bardak tutucular ve bilgi-eğlence ekranına kadar bir çok şey yine Honda Breeze’de mevcut.

CR-V’den Daha Büyük Boyutlar

2023 Honda Breeze

Boyutlar ilk nesliyle kıyaslandığında 80 mm daha uzun ve dingil mesafesi 40 mm daha uzun. Bu değerlerle birlikte; 4.716 mm uzunluğa, 2.700 mm dingil mesafesine, 1.866 mm genişliğe ve 1.691 mm yüksekliğe sahip.

Donanım

2023 Honda Breeze

Aracın mevcut donanımları içerisinde; dijital gösterge paneli ekranı, çift bölgeli klima kontrolü, Honda Connect 3.0, 12 hoparlörlü Bose ses sistemi ve Honda Sensing gelişmiş sürücü yardımı paketi mevcut. Sürüş sistemi donanımlarında ise; trafik sıkışıklığı asistanı, şeritte kalma yardımı, kör nokta izleme, otonom acil frenleme ve uyarlanabilir hız sabitleyici bulunuyor.

Motor ve Performans

Motor tarafında 1.5 litrelik turboşarjlı motor 193 HP güç ve 243 Nm tork üretiyor. Ayrıca motor, CVT şanzıman ile kombin edilmiş. Dört tekerlekten çekişli olup 5 ve 7 kişilik iç mekana sahip. Önümüzdeki yıl ise aracın plug-in hibrit versiyonu satışa çıkacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here