Honda Elektrikli Minibüs Satışına 2024’te Başlayacak

0
1190
Honda Elektrikli Minibüs Satışına 2024'te Başlayacak

Honda elektrikli minibüs satışına 2024’te başlayacak. Japon otomobil üreticisi daha önce 2024 yılı hedefleri açıklamıştı. Buna göre 2024 baharında mikro boyutlu ticari elektrikli kamyonet ve minibüslerin satışlarının başlayacağı sinyalini vermişti.

Şu anda birçok farklı marka karbon sıfır hedefleri doğrultusunda adımlar atıyorlar. Bu noktada Japon üreticiler de ülkeye özgü yeni çevreci araçlar üretme peşinde koşuyorlar. Şimdilerde ise akülü elektrikli araçları (BEV’ler) ülkede popüler hale getirmek için küçük ticari kamyon üretiminde yarışıyorlar.

Honda Elektrikli Minibüs Satışına 2024’te Başlayacak

Honda Elektrikli Minibüs Satışına 2024'te Başlayacak

Honda Motor, araçlarını elektrikli hale getirme çabalarını yansıtan hedeflerini daha önce açıklamıştı. Bu anlamda 2024 baharında mikro boyutlu ticari elektrikli minibüs satışına başlamak hedefinde. Honda’nın elektrikli minibüsü 200 km’lik menzil kat edebiliyor. Ayrıca fiyatı yaklaşık 1 milyon yen (7 bin 270 dolar) olacak. Her geçen gün benzinli ve elektrikli motoru aynı anda olan hibrit modeller Japonya’da popüler oluyor. Buna göre sadece geçtiğimiz yıl Japonya’da satılan binek otomobillerin çoğu hibritti. Elektrikli otomobiller ise sadece yüzde 1 bandında kaldı.

Japon Üretici Ticari Araçları Odağına Aldı

Honda CEO’su Toshihiro Mibe, 2022 Nisan ayında yaptığı açıklamada, “Japonya’da elektrikli araç kullanımını yaygınlaştırmanın en hızlı yolunun, özellikle Japon pazarının temel dayanağı olan ticari pazarı ele geçirmek olduğuna inanıyoruz.” sözlerini kullanmıştı. Son olarak Honda 20230’a kadar yılda yaklaşık 2 milyon elektrikli araç satmak hedefinde. Bununla birlikte dünya çapında 30 elektrikli araç modeli üretmeyi de istiyor.

Sıfır KM Honda Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here