Volkswagen Jetta Yıllar Sonra Yeniden Türkiye’ye Geliyor

0
2968
Volkswagen Jetta Yıllar Sonra Yeniden Türkiye'ye Geliyor

Volkswagen Jetta yıllar sonra yeniden Türkiye’ye geliyor. Özellikle elektrikli araçların artışıyla beraber bazı ülkelerde geri planda kalan model ülkemizde hala oldukça fazla seviliyor. Son olarak ise ABD’deki dizel emisyon skandalı sonrası satışları durma noktasına gelmişti. Şimdi ise markanın yeni kararı ile sevilen model yeniden Türkiye pazarına giriş yapacak.

Volkswagen Jetta Yıllar Sonra Yeniden Türkiye’ye Geliyor

Volkswagen Jetta Yıllar Sonra Yeniden Türkiye'ye Geliyor

Elektrikli araçlar her geçen gün artıyor. Bununla birlikte de çevreye duyarlılık otomotiv sektöründe farklı bir boyut kazanıyor. Hal böyle olunca Alman otomobil devinin sevilen modeli için birçok ülkede yolun sonuna gelindi. Çünkü dizel emisyon vakası satışları durdurdu. Türkiye’de ise daha önce satışı duran model için ikinci bir şans zamanı. Çünkü model Türkiye’de oldukça fazla mevcut. Ayrıca elde ettiği satış rakamları da göz önünde bulundurulunca Türkiye hikayesi için yeni bir sayfa açılması söz konusu oldu.

İşte Sevilen Modelin Özellikleri

Volkswagen Jetta Yıllar Sonra Yeniden Türkiye'ye Geliyor

Volkswagen Jetta 1.5 litrelik motoru ile 160 beygir güce sahip bir araç: Ayrıca 249 nm tork üretme kapasitesine sahip. Bununla birlikte araca 2.0 litrelik başka bir motor daha eklendi. Bu ise 231 beygir gücünde ve 349 nm tork üretiyor. Ayrıca araç içinde 8 inçlik dijital gösterge paneli yer alıyor. Eğer üst paketler tercih edilirse ise dijital gösterge 10 inç kadar olabiliyor. Aracın motorundan iç tasarımına kadar her şeyde kullanıcı memnuniyeti önem verilerek tasarlanmış. Bu noktada genel olarak standart ama tatmin edici özelliklere sahip. Son olarak hız sabitleme vb özellikleri de olan model 2023 yılı sonlarına doğru Türkiye’de olacak gibi.

İkinci El Volkswagen Jetta Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here