Yarıyıl Tatili İçin Birbirinden Güzel Seyahat Önerileri

0
3449

Bu yarıyıl tatilinde ailenizle birlikte otomobilinize atlayıp seyahate çıkmaya ne dersiniz?  Tarihi ve doğal güzellikleriyle bir cennet olan ülkemizde kış mevsiminde gidebileceğiniz pek çok yer mevcut. Sömestir tatilinde tercih edilebileceğiniz muhteşem rotalar önerileri bu yazımızda sizi bekliyor.

Tüm öğrenci ve ebeveynlerin sabırsızlıkla beklediği yarıyıl tatili başladı. 9 ay süren uzun Eğitim-Öğretim dönemine verilen iki haftalık molayı değerlendirmek isteyenler haftalar önceden planlamalarını yaptı. Henüz program yapmayanlar ise kendileri ve aileleri için en uygun seçenekleri aramayı sürdürüyor. Hala daha karar vermediyseniz sizin için hazırladığımız seyahat rotalarına göz atabilirsiniz. İşte sömestir tatilinde gidebileceğiniz en keyifli tatil rotaları…

Türkiye’nin en büyük kış sporları merkezi: Uludağ

Bursa sınırları içinde, 2543 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezlerinden biri olan Uludağ, sömestir tatilinin en gözde yerlerinden biri. Kuzeybatı-güneydoğu doğrultusunda 40 kilometre uzunluğa sahip Uludağ,  her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Günübirlik ya da hafta sonu turlarının durağı olarak da tercih edilen Uludağ’da telesiyejle çıkılabilecek 2232 metre yükseklikteki Kuşakkaya’nın yanı sıra Uludağ Milli Parkı da bu gezi rotasında görülmeye değer yerler arasında.

Türkiye’nin en büyük ‘snowpark’ları Kartalkaya’da

Yeşil doğası, ormanları, doğal güzellikleri, gölleri, dağları ve yaylaları ile ünlü Bolu, özellikle kış turizminde ülke çapında çok önemli bir yere sahip. Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya, Köroğlu Dağları’nın zirvesinde yer alıyor. Dev çam ağaçlarıyla süslü Kartalkaya’da zirve 2200 metre. Kış mevsiminde kar 3.50 metreyi bulurken yarıyıl tatilinde doyasıya eğlenmek isteyenler için harika bir fırsat sunuyor. Muhteşem doğal güzellikleri ile öne çıkan Kartalkaya’da, Avrupa standartlarında uygun ‘snowpark’ları da bulabilirsiniz.,

Şehirden çok uzaklaşmadan kış tatili isteyenlere: Kartepe

İstanbul ve Ankara gibi şehirlere en yakın turistik tesislerden biri olan Kartepe, kış mevsiminde kayak ve snowboard sporları yapmak isteyenleri kendine çekiyor. Kocaeli iline bağlı Kartepe, sömestir tatilinde gidilebilecek yerler arasında en ön sıralarda yer alıyor. Marmara Bölgesi’nin üçüncü yüksek noktası olması, kayak ve snowboard sporlarını severler için bölgeyi cazibe merkezi haline getiriyor. Doğal güzellikleri ile Kartepe’de doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, binicilik, paintball, kuş gözlemciliği ve dağ bisikleti gibi pek çok aktivite olanağı mevcut. Maşukiye’ye 15 kilometre mesafedeki Kartepe İstanbul’a 1 saat, Ankara’ya, 3 saat 20 dakikalık bir mesafede bulunuyor.

Yedigöller’de hem orman hem göl havası

Yarıyıl tatilinde en çok tercih edilen yerlerden biri olan, Bolu’nun 42 kilometre kuzeyinde Zonguldak’ın güneyinde yer alan Yedigöller Milli Parkı, yüzeysel ve yeraltı akışlarıyla birbirine bağlı, kuzeyden güneye 1500 metre mesafede sıralanmış 7 gölden oluşuyor. Yedigöller Milli Parkı bünyesinde Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olarak 7 göl bulunuyor. Bu göller, aralarında 100 metre yükselti farkı bulunan iki plato üzerinde yer alıyor. Çok sayıda bitki türünü içeren milli park, yurdun en güzel, karışık doğal ormanlarına sahip. Yedigöller Milli Parkı içindeki ‘Kapankaya Manzara Seyir Yeri’ne çıkarak gölleri ve eşsiz peyzaj güzelliklerini de görebilirsiniz.

Sapanca’da göl manzarasıyla dinlenin

Sakarya’ya bağlı Sapanca, temiz havası, doğal güzellikleriyle etkileyici göl manzarasına sahip, dört mevsim gidilebilecek bir tatil merkezi. Kuzeyinde Sapanca Gölü, güneyinde Samanlı Dağları’nın bulunduğu Sapanca, İstanbul, İzmit, Bursa ve Eskişehir gibi şehirlere yakın konumuyla sadece sömestir tatili değil, kısa süreli tatiller ve hafta sonu kaçamakları için çok güzel bir gezi rotası. Sapanca’nın en önemli turistik adresi Sapanca Gölü. Kano, trekking, atv safari, kamp gibi farklı aktivitelerin yer aldığı gölün etrafında yürümek ve bisiklete binmek de keyifli olabilir.

Erciyes’te dağ tırmanışı

İç Anadolu Bölgesi’nin birinci, Türkiye’nin 5’inci büyük dağı unvanına sahip Erciyes, hem kış turizmi, hem dağ tırmanışı, hem de yayla turizmi bakımından yılın her döneminde önemini korurken, yarıyıl tatilinde de ziyaretçi akınına uğruyor. 30 milyon yıl önceki patlamaları sayesinde Kapadokya’nın oluşmasını sağlayan Erciyes aslında sönmüş bir volkan. Türkiye’de dağcılık ve buzul tırmanışları için profesyonel sporcular tarafından en çok tercih edilen dağlardan Erciyes, yüksek kar kalitesine sahip dünyada sayılı yerlerden biri olma özelliği ile ön plana çıkıyor.

Şehir hayatından Ilgaz’ın doğası ile uzaklaşın

Batı Karadeniz bölgesinin en yüksek sıradağı Ilgaz, etkileyici doğası, tertemiz havası ve kuş sesleriyle şehir hayatının gürültüsünden kaçanlara ev sahipliği yapıyor. Her mevsim ayrı bir tat sunan Ilgaz, hem kayak hem doğa turizmi açısından Türkiye’nin cazibe merkezleri arasındaki yerini koruyor. Çankırı il sınırları içerisindeki Ilgaz, kayak merkezi nedeniyle özellikle kış aylarında tercih ediliyor. Ilgaz Milli Parkı içinde yer alan kayak merkezi, kış sporları severlerden büyük ilgi görüyor.

Yarıyıl tatilinde Rotanızı Palandöken’e de Çevirebilirsiniz

Erzurum’un turizmine büyük katkı sağlayan, tektonik dağ özelliğine sahip olan Palandöken, tertemiz havası, etkileyici dağ ve kar manzarası yerli ve yabancı turistleri etkiliyor. Erzurum’un en gelişmiş turizm bölgesi olan Palandöken, kış turizminde markalaşmış yerlerden biri diyebiliriz. Kayak sporuna büyük önem verilen Palandöken’de çok sayıda kayak merkezi bulunuyor. Beyaz örtü hemen hemen her mevsimde dağları örtüyor. Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından Türkiye’nin ikinci büyük kayak merkezi ilan edilen Palandöken’de kayak bilmeyenler için dünyanın önde gelen eğitmenlerinden ders alma imkânı da bulunuyor. Her seviyeye uygun zorluk derecesinde piste sahip Palandöken’de toplam pist uzunluğu 28 kilometre.

Kısa molalar için doğru adres: Abant

Bolu’ya bağlı Abant, İstanbul ve Ankara’ya yakın konumuyla tatilciler için öne çıkan bir diğer rota. Temiz havası, doğası, keyif veren göl manzarası ile doğa temalı bir tatil için ideal rota olan Abant’ta dileyen yürüyüş yapabiliyor ya da bisiklet kiralayarak bölgeyi keşfedebiliyor. Göl kenarında yürüyüş, ormanda koşu, trekking, atlı yürüyüş gibi doğa sporlarını yapmaya uygun olan Abant, huzurlu ve sakin bir sömestir tatili geçirmek isteyenler için harika bir deneyim vadediyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here