Yeni Volkswagen Tiguan, üçüncü nesliyle Türkiye’de satışa çıktı. Gelişmiş teknolojilerle bezenen markanın sevilen SUV tasarımı, 2 milyon 35 bin TL’den kullanıcılara sunuluyor. Aracın özellikle aerodinamik tasarımı, artırılmış verimlilik özellikleri ve üst düzey teknolojik donanımları dikkat çekiyor. Bu yeni modelde, 1.5 litrelik eTSI 150 PS gücünde turbo benzinli motor ve 2.0 TDI SCR 193 PS gücünde turbo dizel motor seçenekleri mevcut. Her iki motor seçeneği de 7 ileri DSG şanzımanla kombine ediliyor. Aracın 0’dan 100 km/s hıza geçmesi ise 7,7 saniyede gerçekleşiyor. Ayrıca model; Impression, Business, Elegance ve R-Line donanım seviyeleriyle satışa sunuluyor. Etkileyici bir tasarıma sahip olan yeni Volkswagen Tiguan hem teknik özellikleri hem de tasarımıyla araçseverlerin ilgisini çekmeyi başarıyor.

2. El Tiguan İlanlarının Fiyatlarına Göz Atın!

vw tiguan iç görünüm

Zarif ve Güçlü Tasarım

Üst düzey bir sürüş deneyimi vadeden yeni Tiguan’ın tasarımında, zarif hatlara sahip farlar dikkat çekiyor. Araçta yer alan IQ.LIGHT – HD Matrix farları, ön kısımda logoya kadar uzanarak son derece şık bir görüntü ortaya koyuyor. Tamamı LED stop lambaları da tasarımın geri kalanıyla uyumlu bir görüntü yakalıyor. Yenilenen aerodinamik yapı sayesinde aracın hava sürtünme katsayısında da bir düşüş söz konusu. Tasarımdaki değişiklikler sonrası 0.33’ten 0.28’e düşen sürtünme hem performansın hem de verimliliğin artmasını sağlıyor.

İç bölümde geniş bir kullanım alanı sunan Tiguan’ın ferahlığını artıran bir başka unsur da panoramik açılır cam tavanı. Size seyir zevki yaşatacak bu alanda, güneş ışınlarından rahatsız olmamanız için karartılmış ve UV filtreli cam kullanılıyor. Ayrıca güneş ışınlarını tamamen engellemek isteyebileceğiniz durumlar için araçta elektrikli olarak açılıp kapanabilen bir gölgelik de mevcut.

volkswagen tiguan bagaj

Yenilenen Volkswagen Tiguan’ın bagaj hacmine baktığımızda ise 652 litreye çıkarıldığını görüyoruz. Koltuklar katlandığında bagaj hacmi 1.650 litreye yükselebiliyor. Bu geniş kullanım alanı tüm ailenin rahat bir şekilde seyahat edebilmesi için oldukça yeterli. Üstelik elleriniz doluyken bile bagajı açabilmenizi sağlayan kolay açılır/kapanır bagaj kapağı yeni tasarımda öne çıkan özelliklerden. Bagajı açmak için araç anahtarının yanınızda olması yeterli. Bu sayede ayağını tamponun altına doğru uzatarak kolayca kapağın açılmasını sağlayabiliyorsunuz.

Sınıfında Öne Çıkan Özellikler

Tiguan’ın kullanıcıların konforunu artıran pek çok teknolojik özelliği bulunuyor. Bunlardan ilki, araç sürücülerin oldukça ilgisini çeken renkli ek bilgilendirme ekranı. Bu ekran sayesinde gözlerinizle yolu takip ederken ön camda; hızı, sürüş destek sistemlerinden gelen mesajları veya navigasyon talimatlarını görebiliyorsunuz. Aracın yüksek çekiş gücüyle birlikte daha sessiz bir kullanım sunmasını sağlayan eTSI Mild Hybrid teknolojisi modelde öne çıkan unsurlardan. Son jenerasyon 1.5 eTSI 150 PS EVO motorun kullanıldığı aracın hibrid sistemi; turboşarj, elektrikli motor ve 48V’luk Li-Ion bataryadan güç alıyor.

tiguan ek gösterge ekranı

Yola Uyum Sağlayan Tekerlekler

Adaptif Şasi Kontrolü “DCC Pro” da aracın diğer sürprizlerinden. Bu sistem, sürüş modlarını istediğiniz gibi ayarlayabilmenize imkan tanıyor. Böylece bozuk yollarda Comfort modunu seçerek hareketleri en aza indirip daha sonra bir tıkla Spor moduna geçiş sağlayabiliyorsunuz. Yenilenen Volkswagen Tiguan’da bulunan sensörler, engebeli arazilerdeki sürüşleri daha konforlu hale getiriyor. Tekerleklerin her biri, yol yüzeyini ve sürüşü saniyenin binde biri hızda analiz ediyor. Beraberinde de yeni çift valfli amortisörler üzerinden sıkışma ve gerilimi hızlıca uyarlayarak sürüşün akışına uyum sağlıyor.

volkswagen tiguan yenilenmiş

Sürüş Konforunu Artıran Detaylar

Driving Profile Selection, yenilenen Volkswagen Tiguan’ın göze çarpan özellikleri arasında bulunuyor. Sürüşünüze otomatik olarak adapte olan profil seçimleriyle sürüş rahatlığını artırıyor. Yakıt tasarruflu Eco mod, günlük sürüşler için Normal mod, sportif performans için Sport mod ve özelleştirilmiş ayarlar için Bireysel mod da Sürüş Profil Seçimi seçenekleri arasında yer alıyor. Aracın 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi ise zorlu yol koşullarına meydan okumanıza yardımcı oluyor. Çekiş gücünü optimize eden bu sistemle ıslak, buzlu veya engebeli yollar sorun olmaktan çıkıyor.

Akıllı Yakıt Tüketimi

Yeni Tiguan, yakıt ekonomisi konusunda kullanıcılarını memnun edecek bir teknolojiye yer veriyor. Gelişmiş Aktif Silindir Yönetimi “ACT Plus” olarak adlandırılan sistem, motor gücünün normalden düşük olduğu zamanlarda dört silindirden ikisini devre dışı bırakıyor. Bu tasarruf sayesinde ortalama %16 daha az yakıt tüketimi gerçekleşebiliyor. Üstelik dört silindirin de çalışması gerektiğinde, devre dışı kalanlar ortalama 11 milisaniyede sarsıntısız şekilde devreye girebiliyor.

Sahibinden İkinci El Volkswagen SUV İlanları Burada!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here