Tesla Düşük Talep Nedeniyle Çin’de Üretimi Azalttı

0
830
Tesla Düşük Talep Nedeniyle Çin'de Üretimi Azalttı

Tesla düşük talep nedeniyle Çin’de üretimi azalttı. Şimdiye kadar ABD’li marka Çin’de beklentileri karşılamayı başaramadı. Bu nedenle talep düşüklüğü yaşandı. Hal böyle olunca marka da yeni kararlar almak zorunda kaldı. Şimdi Çin özelinde üretim adedi düşürülecek.

Elon Musk’ın CEO’su olduğu marka ilk olarak 2019’da dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen pazarı olan Çin’e girmişti. Hatta ilk ABD dışı üretim fabrikasını da Şangay’da açmıştı. Bu fabrikadan çıkan modeller ise birçok farklı ülkeye ihracat sayesinde gitti. Bunların arasında Danimarka, İsviçre, İsveç, İspanya, Hollanda ve Norveç gibi birçok ülke var.

Tesla Düşük Talep Yüzünden Çin’de Üretimi Düşürüyor

Tesla Düşük Talep Nedeniyle Çin'de Üretimi Azalttı

Tesla Çin pazarından gelen talebin beklentilerini karşılamaması üzerine yeni bir karar aldı. Bundan sonra artık üretim bandı daha az çalışacak. Çünkü şu anda Tesla satamadığı modelleri stoklamak zorunda kalıyor. Hal böyle olunca bir de bunun maliyeti ile baş etmeye çalışıyor. Ayrıca uzmanlar bu talebin giderek düşeceği kanısında. Çünkü Çin pazarında birçok yerli yeni aktör hızla büyüyor. Ek olarak fiyat indirimleri ve ek teşviklerle de bu markalar tercih sebebi oluyor.

Tesla Düşük Talep Nedeniyle Çin'de Üretimi Azalttı

Son olarak Tesla rekor satışlara ulaşan BYD gibi markalarla rekabet ederken yorgun düşüyor. Daha önce Çin’de mecburi olarak salgın döneminde üretimi yavaşlatan marka, şimdi yeni sorunlarla baş etmeye çalışıyor.

İkinci El Tesla Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here