Çin’de, Tesla Modelleri Yasaklanıyor!

0
1179
Tesla modelleri yasaklanıyor

Çin’de Tesla modelleri yasaklanıyor. Çin, Tesla araçlarının Pekin’in doğusundaki bir sahil beldesi olan Beidaihe’ye girişini en az iki ay süreyle yasaklıyor. Bu karar, Pekin’in araçları ABD casusu olarak gördüğüne dair bir başka işaret.

Ulusal Güvenlik Endişesi

Tesla araçlarının Hebei eyaletinin kıyı Beidaihe bölgesine girişi 1 Temmuz’dan itibaren iki ay boyunca yasaklanacak. Pekin’in doğusundaki Beideihe, geleneksel olarak Çin’in üst düzey liderlerinin kapalı kapılar ardında politika fikirlerini tartıştıkları bir yaz toplantısına ev sahipliği yapıyor. Aslında bu durum yasağın nedenini açıkça ortaya koyuyor.

Tesla yasaklanıyor

Bu İlk Yasak Değil

Geçen yıl Mart ayında ise Tesla araçlarına bir yasakta Çin ordusundan gelmişti. Tesla araçlarına kurulan harici kameralarla ilgili güvenlik endişelerini öne sürerek Tesla otomobillerinin komplekslerine girmesini yasakladı. Bu arada, hükümetin bazı devlete ait endüstrilere, personelin Tesla arabalarını kullanmasını yasaklama talimatı verdiği açıklandı .

Çin’de Tesla modelleri yasaklanıyor. Sebep olarak Tesla’nın kamera sistemi gösteriliyor

Birçok modern araç gibi, Tesla modelleri de park etme veya şerit değiştirme gibi manevralara yardımcı olmak için sürücülere harici bir görüş sağlayan yerleşik kameralar da dahil olmak üzere bir dizi duyusal ekipmanla donatılmıştır. Kameralar, Tesla’nın otopilot modu için de çok önemlidir.

Birlikte ele alındığında, Çin’in Tesla üzerindeki kısıtlamalarında ulusal güvenlik endişesi olduğu anlaşıyor. Araçların kameraları tarafından yakalanan resmi kurumların, hassas binaların veya plakaların görüntüleri gibi verilerin denizaşırı sunuculara iletilebileceğinden ve potansiyel olarak ABD’ye iletilebileceğinden endişe ettiğini gösteriyor.

tesla elon musk

Geçen yıl gelen yasağın ardından, Tesla CEO’su Elon Musk şirketin araçlarını casusluk için kullandığını yalanladı. Tesla ayrıca araçlarındaki kameraların Kuzey Amerika dışında açık olmadığını iddia etti. Bunun ardından Çin, araç kameraları dahil bütün verilerin sadece Çin’de depolanması üzerine bir yasa çıkartmıştı. Bu yasanın ardından Elon Musk, Çin’de yeni bir veri merkezi kurmuştu.

Satılık Tesla Modellerini İnceleyin

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here