Toyota BZ4X Model İlk Elektrikli Aracını Geri Çağırıyor

0
1330

Toyota BZ4X model aracından tekerleklerin düşebileceği endişesi ile geri çağırma kararı aldı. Bu sorun dolayısıyla 500’ü İngiltere’de, 112’si Japonya’da başta olmak üzere toplam 2700 aracı geri çağırdı.

Bunun sebebi olarak Japonya küresel siparişten sorumlu güvenlik yöneticisi şunları belirtti. “Ani frenleme sırasında poyra cıvatası gevşeme riski vardır. Bunun sonucu olarak tekerleğin ayrılma riskinin olduğunu ve sert dönüşlerde bu riski daha yüksek.”

Herhangi bir olumsuz geri dönüş olmadığı belirtilse de Toyota araçların güvenlik sorunlarının incelenmesi için geri çağırdı.

Toyota Sözcüsü Kimse BZ4X Araçları Sürmesin

Toyota BZ4X

Toyota sözcüsü ayrıca şunları ekledi. “Düşük kilometre kullanımından sonra araçların poyra cıvataları gevşeyebilir. Bu da tekerleklerin araçtan ayrılabileceği anlamına geliyor. Bu sorun araçların çarpışma riskini arttırıyor. Sorunun neden kaynaklandığı ve başka hangi sorunlara sebep olacağı araştırmaz devam ediyor. Sorunun nedeni bulunana kadar kimse bu araçları sürmesin.”

Ayrıca Toyota’nın sitesinde şu ifadeler yer alıyor. “Bu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Mümkün olan en kısa sürede bu sorunu çözeceğiz ancak ayrıntıları araştırıyoruz.”

Aracın Geri Çağrılması Hakkında Diğer Detaylar

Toyota tarafından İngiltere tarafından siparişi verilen 500 adet aracın bu sorundan etkilendiği söylendi. Firmanın bu modelleri İngiltere’de 41.950 Sterlin fiyata satışa çıkmıştı. Bu ay teslimatları başlayacak araçlar ise hâlâ teslim edilmedi.

Toyota BZ4X

Reuters adlı gazeteye konuşan Toyota sözcüsü bu konuda; “her aracın geri çağrılmadığını” söyledi. Ancak toplamda kaç adet araç üretildiği sorusuna cevap vermeyi reddetti.

Reuters’ın ayrıca belirttiğine göre bu arabaların hiçbiri doğrudan müşterilere teslim edilmeyecek. Önce bayilere teslimi yapılacak.

Bz serisi Toyota’nın 2025’e kadar planladığı 15 modelden sadece biri. Toyota, 2025 yılına kadar ayrıca elektrikli ve elektrik destekli araç modellerini 70 sayısına çıkarmak istediğini belirtiyor.

2. El Toyota Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here