Şu anda Toyota’nın Avrupa’daki en yüksek üretim kapasitesine sahip fabrikası olan Toyota Türkiye, son 3 yıldır Avrupa üzerinde gerçekleştirdiği kararlı büyüme ve ulaştığı yüksek ihracat oranlarına devam ediyor. Bu sayede hem ülke ekonomimize büyük katkı sağlayan Toyota Türkiye, diğer yandan Toyota’nın Avrupa’daki kalesi olmaya devam ediyor. Ayrıca şirket, şu anda ülkemizdeki en büyük 2. ihracatçı konumunda bulunuyor. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik. Hadi incelemeye başlayalım.

Toyota Türkiye Modernleşme Adına Büyük Bir Yatırım Yaptı

Toyota Türkiye, Avrupa’da Toyota’nın en yüksek üretim kapasitesine sahip fabrikası durumunda. Diğer yandan Türkiye’nin de en büyük 2. ihracatçısı konumunda olan şirket modernleşme için büyük yatırımlar yapıyor. Toyota Türkiye, Sakarya’da bulunan üretim tesislerinin modernleştirme çalışmaları için tam 6.95 Milyar TL’lik yatırım teşvik belgesi aldı. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Erdoğan Şahin konuyla ilgili bazı açıklamalar yaptı. Şahin, “Şirketimizin büyümesi; yüksek üretim kalitemizin, verimliliğimizin ve diğer birçok faaliyetlerimizin Toyota yönetimi tarafından takdir görmesinin bir sonucudur. Biz de tüm ekip arkadaşlarımızla 2023 yılında üzerimize düşen görevleri büyük bir özveri ile planladığımız çerçevede hayata geçireceğiz.” dedi.

Ayrıca Erdoğan Şahin,  “Toyota’nın sürekli gelişim yaklaşımının yansıması olan bu yatırım, güçlü üretim alt yapısı ile farklı beklentilere cevap verebilecek nitelikte araçlar üretmeye devam etmek için önemli bir adımdır. Söz konusu yatırım aynı zamanda, Toyota’nın küresel gücünün bir parçası olan Sakarya’daki üretim tesisimizin, global anlamda önemli aktörlerinden biri sayıldığını da teyit etmektedir.” diyerek açıklamalarına devam etti.

Toyota Türkiye Corolla

150’den Fazla Ülkeye 230 Bin Araç İhracatı

Bahsettiğimiz üzere Toyota Türkiye, şu anda Toyota’nın Avrupa’daki en yüksek üretim kapasitesine sahip fabrikası. Ayrıca şirket, 2021 yılında 150’den fazla ülkeye 230 bin araç ihracatı gerçekleştirdi. Bu bağlamda şirket, ülke ekonomisine de büyük katkı sağlamış oldu. Bugüne kadar ise şirket, toplamda 3 milyondan fazla araç üretimi gerçekleştirmiş durumda. Ayrıca şirketin halihazırda 5500 çalışanı mevcut ve üretimlere devam ediyorlar. Bu yatırımlar ile Toyota Türkiye, gelecekte çok daha hızlı bir büyüme oranı yakalayacak gibi duruyor. Peki sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler?

 

Satılık Tüm Toyota Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here