Tesla Avrupa’da Atağa Geçmek İstiyor

0
749

Avrupa otomobil pazarı çok büyük ve çok aktif bir pazar. İnsanların son teknolojileri takip ettiği ve bununla beraber en çevreci ulaşım çözümleri için somut adımların atıldığı bir bölge. Bu sebeple ABD ile beraber Avrupa elektrikli araç kullanımında en aktif bölge. Ancak Dünyanın en değerli şirketlerinden birisi olan Tesla Otomobilleri Avrupa’da istedikleri randımanı alamadı. O sebeple artık Tesla Avrupa’da daha aktif olmak istiyor.

Tesla Avrupa’da Neden Yeterince Başarılı Değil ?

Avrupa pazarı compact dediğimiz daha küçük ve pratik araçları çok seviyor. ABD’nin aksine çok geniş yüksek araçlar en çok tercih edilen sınıf değiller. Özellikle hatcback modellerinin çokça tutulduğunu ve de sevildiğini görmek mümkün. Ancak güncel Tesla modellerini incelediğimiz zaman araçların sedan ve suv klasmanlarında olduğunu söylemek mümkün. Ki Tesla Cybertruck da pickup modeli oldu. Böylelikle ABD piyasası için çok uygun modeller ile piyasada ağırlığını hissettiriyor. Ancak Avrupa pazarında rakip olarak çok başarılı ve tutulan hatchback ve compact modeller söz konusu. Renault Zoe, VW e-Golf, Nissan Leaf vb. Birçok hatchback araçlar Tesla’nın pazar payını küçültüyor. Tesla’nın en küçük modeli ki ABD standarrtlarında hatchback sayılabilen Model 3 Avrupa standartlarında sedan sayılabilen bir araç. O sebeple Tesla Avrupa’da yeni çözümler arıyor.

Tesla Avrupa'da

Elon Musk Ne Dedi ?

Tesla CEO’su Elon Musk’ın uzun zamandır Avrupa piyasasını hedefleyen bir hatchback ya da compact araç istediği söyleniyordu.  Geçtiğimiz günlerde katıldığı Avrupa Batarya Konferasında konuşan Musk şunları söyledi: Avrupa’da kompakt, belki de bir hatchback model üretmek bize oldukça mantıklı geliyor. Eminim bu segmentte başka bir şeyler de üretebiliriz.  Musk, sözlerinin devamında ilk hedeflerinin daha uzun menzile sahip olan araçlar olduğunu da ifade etti. Önümüzdeki yıllarda gelecek modellerin çok daha yüksek menzile sahip olacağını belirtiyor.

Bu durumla beraber Tesla Avrupa’da özel çözümlerle yeni atılımlar yapacağını kabul etmiş oldu. Zamanlanma noktasında elimizde net bir bilgi yok. Fakat Tesla’nın ve Elon Musk’un Avrupa pazarını önemsediği ve durumun farkında olduklarını göstermesi marka için iyi bir gelişme olacak gibi. Tesla’nın Avrupalı üreticilerin arka arkaya açıkladıkları yeni elektrikli araç modelleri ile yarışabilmesi önemli.

Tesla Avrupa'da

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here