Opel Türkiye Felis Başarı Ödülünü Aldı

0
731

Medicat tarafından 2006 yılından beri sürdürülen reklam ve pazarlama alanındaki başarıları takdir eden Felis ödülleri sahiplerini buldu. Alanında uzman jüri üyelerinin değerlendirmesi ile sonuçların ortaya çıktığı Felis ödüllerinde 18 farklı kategori var. Opel Türkiye Felis Ödüllerinden eli boş dönmedi.

Opel Türkiye Felis Başarı Ödülü

Toplumsal cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmeyi amaçlayan Opel Türkiye’nin hazırladığı “Ön Yargılara #DAAAT” adlı kampanya, Türkiye’nin pazarlama iletişimi alanındaki önemli dergilerinden MediaCat tarafından bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Felis Ödülleri’nde Gündem Bağlantılı kategorisinde Başarı Ödülüne layık görüldü. Böylelikle Opel Türkiye Felis Ödülü ile reklam kampanyasının başarısını tescillemiş oldu.

Ne yazık ki ülkemizde gün geçtikçe artan kadına şiddet eylemleri trafikte de kendine yer buluyor. Özellikle kadın sürücülere trafikte yapılan sözlü ve fiziksel şiddet günlük hayatımızın bir parçası olmuş ve kabullenilmiş durumda. Bir hata varsa ortada o şoförün kadın olduğunun düşünülmesi. Veyahut da kadın şoför algısı ile sürekli küçük düşürülmeye çalışılması bu şiddetin bir parçası. Aslında sözlü ve fiziksel şiddet olmayan yerlerde dahi psikolojik bir şiddet söz konusu. Opel Türkiye de bu şiddete dikkat çekip bu şiddetin tam karşısında durmayı hedefleyen bir çalışma gerçekleştirmiş durumda.

Ön Yargılara #DAAAT

Opel Türkiye bu reklam kampanyasında doğrudan kadınları hedef alan cinsiyetçi ön yargıları hedef almış. Şu sürüşe bak, kesin kadın’, ‘Böyle mi park mı edilir, kesin kadın’ gibi erkek sürücüler tarafından her gün sıklıkla kullanılan bu cümleleri tespit edip DAAAT isimli bir kampanya hazırladı. Kampanyada ön yargılı cümlelerin tamamlanmasına izin verilmeden kornaya basılarak dikkat çekici bir video ve radyo spotu içeriği oluşturulmuş.

Opel Türkiye Felis Ödülleri’nin 15.si olan 2020 yılında böyle toplumsal bir konuya değinen bir reklam ile insanların takdirini kazandı. Gerçekten de ne yazık ki çokça duyduğumuz ve gördüğümüz bu ön yargılı ifadeler birçok kişiye normal geliyor. Aynı hataları erkek sürücüler de yaptığı zaman bunun doğal trafikte olabilecek hatalar olarak görülüyor. Fakat bu hatalardan birisini kadın şoför yapınca haklı dahi olsa kadın olmasından dolayı bu hatayı yapmışçasına bir durum oluşuyor. Bu sebeple Opel Türkiye’yi bu önemli çalışması için tebrik ediyoruz. Felis Ödülü başarısı için de tebrik ediyoruz.

İkinci El Opel İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here