Premium segmentteki elektrikli SUV model Audi e-Tron S Line 55 Quattro, dinamik bir tasarım çizgisine sahip. İddialı görünüşünün yanı sıra teknik özellikleri ile de dikkat çeken Yeni Audi e-Tron S Line 55 Quattro modelinin sürüş özelliklerinden bagaj hacmine kadar bütün detaylarını sizler için inceledik.

Audi E-Tron S Line 55 Quattro Tasarımı

Tasarımındaki sade ama iddialı detaylarıyla dikkat çeken Audi e-Tron S Line 55 Quattro modelinin kapı altlarında karakteristik çizgilere yer veriliyor. Karartılmış ön panjurda yer alan “S Line” arması, araca şıklık katan noktalar arasında. Aynı zamanda geniş exclusive renk yelpazesi sayesinde modelin her renginde farklı noktalar göze çarpıyor. 22 inç çapındaki jantların yanında matrix led farları ve led stop lambalarının dizaynı da oldukça göz dolduruyor. Ayrıca egzozların gizlenmesi tasarımdaki karakteristik imzalardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Audi E-Tron S Line 55 Quattro Kokpit Detayları

Ön yaşam alanında yenilikçi kokpit yapısı ile öne çıkıyor. Kokpitin genel yapısında Audi’nin diğer araçlarında olduğu gibi köşeli bir tasarım yapısı söz konusudur. Bunun yanı sıra araç sahibi için işlevsel depolama alanları sunuluyor. Aracın sürücü koltuğu hafızası gibi teknolojik özellikler barındırması da seyahat konforunu ideal bir şekilde sağlayabiliyor. Kişiselleştirmelere olanak tanıyan araç içi gösterge paneli ve elektrikli ayarlanabilir direksiyon simidi sayesinde işlevsel ve rahat bir sürüş sunuluyor. Çeşitli deri koltuk seçenekleriyle birlikte sürücüler, kendi zevkine göre aracını dizayn etme imkânı bulabiliyor. Aynı zamanda araç içerisinde çift şarj noktası ve dört bölmeli klima sistemleri mevcut. Ön  koltuk ısıtması ve dokunmatik ekrandan aktif hale getirilen masaj fonksiyonu aracı daha verimli hale getiriyor.

audi e tron

E-Tron S Line 55 Quattro Arka Yaşam Alanı

Arka yaşam alanını incelediğimizde modelin 4,9 metrelik boyunun verdiği avantaj sayesinde yeterli iç alan genişliği sağlanıyor. Koltuklarda üç kişinin rahat ve sessiz yolculuk deneyimi yaşayabileceği konforlu alanlar mevcut. Arka koltukta seyahat eden yolcular, dijital ekran yoluyla koltuk ısıtmasını ayarlayabilme lüksüne de sahip. Ayrıca yolcular için 12 volt soketi ve USB-C girişi mevcut. Kapı içi ceplerinin derinlikleri, kol dayanağı ve ön koltukların arkasındaki fileler, rahat bir yolculuğu mümkün kılıyor. Açılabilir cam tavan sayesinde araç içinde ferahlık sağlanabiliyor. Ayrıca modelde karartmalı ön–arka camlara yer verilmesi yolcu mahremiyetini arttırıyor. Emniyet kemeri tokalarında yer alan aydınlatmalar ise tasarımdaki detaylı prensibi ortaya çıkarıyor.

Modelin Bagaj Özellikleri

Audi e-Tron S Line 55 Quattro modelinde iki adet bagaj alanı bulunuyor. Aracın önünde yer alan kaput altındaki bagaj, 62 litrelik hacmiyle küçük olmasına karşın işlevsel bir yapıdadır. Modelimiz elektrikli bir araç olduğu için buradaki bagajda şarj kabloları da saklanıyor. Arka bagaj hacmi ise oldukça geniş. Koltukların dik açıda olduğu durumda 596 litre hacme sahipken koltuklar katlandığında 1664 litrelik bir alana dönüşüyor. Ayrıca arka bagaj zeminin altında şişirilebilir yedek lastik, kriko ve lastik tamir kiti yer alıyor. Modelin arka bagajı yeterli aydınlatmalara sahip. Koltuklar bagajdan ve içerden olmak üzere iki ayrı yerden katlanabiliyor. Metal kancaları, 12 volt soketi ve bagajın yanlarında bulunan file depolama alanlarıyla bagaj fonksiyonelliği arttırılmış durumda. Tüm bunların yanında muadillerine oranla yüksek bir bagaj eşiğine sahip olduğu söylenebilir.

Audi E-Tron S Line 55 Quattro Teknik Detayları

audi e tron

Modelimizin motoru, 300 kW yani 408 Hp güç ve 664 Nm tork değerine sahip. Sürüş modlarıyla da oldukça uyumlu çalışan elektrikli motoru sayesinde rahat sürüş deneyimi sağlanıyor. Aynı zamanda 390 km’ye kadar menzil vadediyor. Audi E-Tron modelinin ortalama güç tüketim değeri, 100 km’de 24.3 – 23,2 kWh olarak değişiyor. Lityum – İyon batarya tipine sahip aracın yaklaşık olarak maksimum AC şarj kapasitesi 22 kW %0’dan %100’e 4,8 saat. DC şarj kapasitesinde ise 150 kW 0’dan %80’e 80 dakika.

Sürüş Özellikleri

Audi e-Tron S Line 55 Quattro modelinin standart paketinde 360 derece kamera, park asistanı plus, kör nokta uyarısı, şeritten çıkma uyarısı ve hız sabitleme sistemi gibi pek çok sürüş destek asistanı bulunuyor. 4 çekişli olan modelin offroad, allroad, efficiency, comfort, auto sürüş modları da mevcut. Ayrıca 2595 kilogram ağırlığında olan aracı, standart donanımda yer alan 20 inç jantlar taşıyor. Aktif havalı süspansiyon sistemi de bu paket içerisinde sunuluyor. Araç, 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını 5,7 saniyede tamamlıyor.

Audi e-Tron S Line 55 Quattro Fiyat ve Opsiyonlar

Yeni Audi e-Tron S Line 55 Quattro modelinin yanı sıra Audi e-Tron Advanced 55 Quattro donanım seviyesi de satışa sunuluyor. Modele matrix led farı ve 22 inç jant gibi seçeneklerin eklenmesi halinde mevcut fiyatları yükseliyor.

İkinci El Audi e-Tron Fiyatlarını İnceleyin!

arabam.com Otokritik

Türkiye’nin araba motoru arabam.com’un Otokritik adı altında incelediği Audi e-Tron S Line 55 Quattro modelinin Youtube videosunu izlediniz mi? Test sürüşümüzde sizler için aracın bütün detaylarını inceledik ve deneyimledik. Audi e-tron hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını bu inceleme videosunda bulabilirsiniz. Audi e-Tron S Line 55 Quattro test sürüşü detaylarına aşağıda yer alan videodan kolayca ulaşabilirsiniz.

arabam.com Puanı

arabam.com olarak test sürüşüne dahil ettiğimiz araçları “arabam puanı” adı altında 5 üzerinden puanlıyoruz. Yeni Audi e-Tron S Line 55 Quattro modelinin arabam.com’dan aldığı puanlar aşağıdaki gibi:

Puanlama Kriterleri Puan
Performans 4.5
Tasarım 4.5
Konfor 5
Teknoloji 4.5
Elektrik Tüketimi 4.0
Toplam: 4.5

Yeni Audi e-Tron güncel fiyat ve motor seçenekleri hakkında detaylı bilgi almak isterseniz arabam.com’un ikinci el sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here