Sınıfına yeni bir soluk getiren Peugeot 308, Stellantis çatısı altına girdikten sonra oldukça farklı bir çizgiye taşındı. Teknik özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken model, tasarımıyla da adından söz ettiriyor. Premium modellere göz kırpan Yeni Peugeot 308 modelinin tüm detaylarını sizler için inceledik.

Yeni Peugeot 308 Tasarımı

Peugeot 308

Tasarım detaylarına göz attığımızda aracın oldukça iddialı bir tasarım dili olduğunu söylemek mümkün. Peugeot 308, markanın ürün gamı içerisinde yeni logosunu kullanan ilk  model olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca aracın güçlü karakterini göstermek için oldukça dinamik çizgiler kullanılıyor. Yeni Peugeot 308, 6 farklı gövde rengi ve 3 farklı iç mekan seçeneğine sahip. Renk opsiyonları arasında Olivin Yeşil, Tekno Gri, İnci Siyah, Elixir Kırmızı, Vertigo Mavi, Sedef Beyaz gibi farklı renk alternatifi bulunuyor. Ayrıca arabam.com Youtube kanalında test ettiğimiz aracın rengi Olivin Yeşildir. Test aracımız, Olivin Yeşil lansman rengi ile trafikte de dikkatleri üzerine çekiyor. Verimlilik ve performans odaklı motoru, ileri teknoloji ile bezenmiş özellikleriyle Peugeot 308 modeli ilk bakıştan itibaren göz alıcı tasarımı ile alıcıları etkiliyor.

Aracın ön tarafında yer alan yeni logo ile bütünleşik ızgara tasarımı oldukça yenilikçi dururken önde kullanılan Matrix Full LED farlar, teknolojik bir araç olduğuna dair ipucu veriyor. “Aslan Pençesi” formundaki arka stop lambaları dış tasarımda markanın en ikonik özelliklerinden biri olarak sunuluyor. Şık ve atletik hatlara sahip C-hatchback formundaki araç, sportif bir model olduğunu arka tasarımında da gösteriyor. Aynı zamanda donanımlara göre lastik ve jantlarda farklılıklar da mevcut.

Peugeot 308 Kokpit Detayları

Ön yaşam alanında ilk olarak dikkatinizi çeken yeni nesil Peugeot 3D i-Cockpit tasarımı oluyor. Yeni kompakt direksiyon simidi ve kişiselleştirilebilen yeni 3D dijital ön gösterge paneli teknolojiyi ileri boyuta taşıyor. Tamamen dijital ekranlarla bezenen model, yeni 10 inç boyutunda dokunmatik multimedya ekranına sahip. Merkezi ekranın hemen altında konumlandırılan i-Toggles, segmentte benzersiz bir görünüm ve ileri teknoloji düzeyi vadediyor. Sürücünün tercihine göre klima ayarları, telefon rehberi, radyo istasyonu, uygulama başlatma gibi fonksiyonlara dokunmatik bir kısayol ekranı atanabiliyor. Ayrıca Mirror Screen işlevi sayesinde aynı anda iki telefon Bluetooth ile bağlanabiliyor.

Peugeot 308

Orta saklama bölümünde 34 litrelik bir alanı olan 308 modeli, saklama gözleri konusunda oldukça bonkör. Led ambiyans aydınlatmaları ve elektrikli Alcantara yarı deri kumaş döşemeleri ile üst segment bir otomobil havası oluşuyor. Böylece Peugeot 308 size konforlu bir yolculuk deneyimi yaşatıyor. İyileştirilmiş ses yalıtımı ile bu deneyimi üst seviyelere çıkartıyor.

Peugeot 308 Arka Yaşam Alanı

Arka yaşam alanını incelediğimizde önceki jenerasyona göre 11 cm artan toplam uzunluğu ve 5,5 cm uzayan aks mesafesiyle arka koltuk yolcularına daha fazla alan sunuluyor. Aynı zamanda karartılmış camlar araç içi mahremiyeti sağlarken sunroof özelliği otomobilde ferahlık yaratıyor. Klima, USB ve cep gözleri de yolcuların daha konforlu seyahat etmesine olanak tanıyor. Örneğin test ettiğimiz GT donanım paketinde standart olarak sunulan Alcantara yarı deri kumaş döşeme ve Adamite yeşili dikişli koltuklar, şık ve sportif görünümü tamamlıyor.

Modelin Bagaj Özellikleri

Yeni Peugeot 308, bagaj hacmi 412 litredir. Böylelikle model sınıf standartlarında yeterli yükleme alanını sunabiliyor. Koltuklar yatırıldığında ise bagaj hacmi 1323 litreye kadar ulaşabiliyor.

Peugeot 308 Teknik Detayları

Sürüş dinamiklerine baktığımız zaman aracın motor kaputunun altında bizleri 1.2 litrelik turbo beslemeli benzinli motor ünitesi karşılıyor. 130 HP güç ve 230 Nm tork değerine sahip. 8 ileri oranlı tam otomatik tork konvertörlü bir şanzıman ile kombin edilen motor oldukça uyumlu çalışıyor. Aynı zamanda Peugeot 308’in ortalama yakıt tüketim değeri ise karma olarak 100 km’de 5.8-9 litre olarak değişiyor.

308 Sürüş Özellikleri

Peugeot 308

Sürüş destek asistanları ile çok daha keyifli bir sürüş deneyimi sunan araç, isteklerinize yerinde cevaplar vermeyi başarıyor. Direksiyonun arkasındaki vites kulakçıkları, vites değiştirme imkanını sağlıyor. Böylece sportif sürüş hissini yaşamanız mümkün oluyor. Isıtmalı deri direksiyon simidi, yakın mesafe dedektörlü anahtarsız giriş ve çalıştırma dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Yalıtım konusunda oldukça başarılı olan modelin 180 derece geri görüş kamerası, VisioPark3: 4 kameraya sahip 360 derece park desteği, uzun menzil kör nokta uyarı sistemi, dur-kalk özelliği olan adaptif hız sabitleyici, geri vites ile otomatik alçalan yan aynaları gibi donanım özellikleri bulunuyor.

Tüm bunların dışında fabrika verilerine göre araç 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını 9.7 saniyede tamamlıyor. Peugeot 308’in maksimum hızı ise 210 kilometre olarak belirtiliyor. Eko, Normal, Spor sürüş modları ile sürüş dinamikleri konusunda da farklı deneyimler yaşatabiliyor. Dur-Kalk özelliğine sahip Adaptif Cruise Control (EAT8 otomatik şanzıman ile) ve Şerit Konumlandırma Asistanı yarı otonom sürüş imkanı da veriyor. Ön plana çıkan yol tutuşu özellikleri sınıfında iyi bir sürüş konforu sağlıyor. Aynı zamanda manevra kabiliyeti ile Yeni Peugeot 308 her zamankinden fazlasını vadediyor.

arabam.com Otokritik

Türkiye’nin araba motoru arabam.com’un Otokritik adı altında incelediği Peugeot 308 modelinin Youtube videosunu izlediniz mi? Test sürüşümüzde sizler için aracın bütün detaylarını inceledik ve deneyimledik. Peugeot 308 hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını bu inceleme videosunda bulabilirsiniz. Peugeot 308 test sürüşü detaylarına aşağıda yer alan videodan kolayca ulaşabilirsiniz.

arabam.com Puanı

arabam.com olarak test sürüşüne dahil ettiğimiz araçları “arabam puanı” adı altında 5 üzerinden puanlıyoruz. Peugeot 308 modelinin arabam.com’dan aldığı puanlar aşağıdaki gibi:

Puanlama Kriterleri Puan
Performans 4
Tasarım 4.5
Konfor 5
Teknoloji 4.5
Yakıt Tüketimi 4
Toplam: 4.4

Yeni Peugeot 308 güncel fiyat listesi ve motor seçenekleri hakkında detaylı bilgi almak isterseniz arabam.com ikinci el sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İkinci El Peugeot 308 İlanları Burada!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here