Tesla sürücüsü Direksiyon Başında Uyumaktan otonom sürüş seviyesi henüz son seviye olmayan Tesla model araç ile tehlikeli sürüş ile suçlandı. Autopilot sistemi devreye girerken Tesla Model S direksiyonunda uykuya dalan sürücü Global News’e göre, 20 yaşında Leran Chai adında bir adam. Suçlu suçlamalarla yüzleşmek üzere bu ayın başlarında ilk duruşmasına çıktı. Suçlamayla birlikte Chai hız yapmakla yargılanıyor. Teknik olarak, bu tehlikeli bir sürüş ve dava mahkemeye gidiyor.

Tüm bunlar geçen yaz diğer sürücülerin Chai’nin 2019 Model S’inin otoyolda sürücüsüz bir şekilde sürüş gerçekleştirdiğini fark edince başladı.

Uyuyarak 150 Kilometre Yolculuk Yaptı

Tesla aracıyla otoyola çıkan Chai aracı otomatik pilota alarak tamamen uzanmış ve uykuya dalmış bir şekilde 150 kilometre sürüş gerçekleştirdi. Tesla sürücüsü Direksiyon Başında Uyumaktan memnun olan sürücü, diğer sürücüleri tehlikeye attı.

Burada farkında olunması gereken bir durum var. Otomotik Pilotlar Seviye olarak sınıflandırılır ve 2 seviye otonom sürüş sürücülerin gerekirse hemen manuel kontrol almak için her zaman direksiyonda ellerini tutmak gerektiği anlamına geliyor. Yani bu her an tetikte olmanız gereken bir seviye. Yani Tesla sürücüsü Direksiyon Başında Uyumaktan bu sorunla ilgilenmeye vakit bulamamış gibi görünüyor.

British Columbia Yasaları Sürücüsüz Araçlara İzin Vermiyor

Birçok tesla sürücüleri gibi, Chai bu gerçeği göz ardı etti. British Columbia yasaları yollarda sürücüsüz araçlara izin vermiyor. Çünkü sürücü her türlü  destek sistemi etkinleştirildiğinde aracın çalışmasından tamamen sorumlu olmalıdır.

Tesla sürücüsü Direksiyon Başında Uyumaktan

Chai’nin davasının tüm ülke için yeni bir hukuki emsal teşkil etmesi bekleniyor ve gelecek ay tekrar mahkemeye çıkacak. Ne yazık ki, onun geçmiş sürüş kaydı da onunla birlikte geliyor olacak. Geçen yılın başlarında, ehliyetsiz araç kullanmaktan suçlu bulundu ve 1.000 CAD para cezasına çarptırıldı.

Bu olaydan sonra, bir lisans kısıtlamasını ihlal ettiği için başka bir ceza aldı ve buna itiraz etmemeyi seçti. Bu yılın Şubat ayında, hız yapmakla suçlandı. Onun son maskaralıkları şimdiye kadar ki en ciddi maskaralıklar, ölümcül sonuçlar doğurabilecekleri için British Columbia Yasaları ile cezalandırılacak.

Tesla sürücüsü Direksiyon Başında Uyumaktan

Sürüş ihlalleri ve Otomatik Pilotu kötüye kullanmak bir hapis cezası içermeyebilir, ama mahkeme daha ağır bir para cezası verme ihtimali olasıdır. Muhtemelen Chai uzun süre ehliyetsiz kalacak.

 İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here