Tesla’nın 4 Nisan tarihini işaret eden sosyal medya paylaşımı sonrası herkes bu tarihi merakla bekliyordu. Türkiye’ye resmi olarak giriş yapan marka, dün düzenlediği tanıtım etkinliğinde, ülkemizde satışa sunacağı modelini tanıttı. Pek çok detayın belli olduğu bu etkinlikte beklenen fiyat listesi de açıklandı. Türkiye’de hangi Tesla modeli, hangi fiyat aralığında satışa sunulacak gelin detaylara birlikte bakalım.

Tesla Model Y Yollarda Olacak

Elektrikli araç piyasasının devi Tesla’nın, ülkemizde satışa sunduğu ilk model beş koltuklu Model Y oldu. Yapılan açıklamaya göre Berlin’de üretilen Tesla Model Y araçlar Türkiye’ye getirilecek. Markanın beğenilen modeline dair ayrıntılara daha önce blogumuzda yer vermiştik. Tesla Model Y incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

Teslalar hakkında en merak edilen konulardan biri de otopilot özelliği. Sıfır satışı yapılacak Tesla modellerinde otopilot özelliği olacak mı? Üç farklı donanımla kullanıcılara sunulacak olan modelde otopilot sistemi standart olarak yer alacak. Gelişmiş otopilot özelliğinin ise opsiyonel olacağı ve ilerleyen günlerde donanım listesinde yer alacağı bildirildi. Opsiyon listesinde yer alacak bir diğer özellik de Smart Summon teknolojisi olacak.

Tesla Model Y Satış Fiyatları

4 Nisan itibariyle çevrim içi olarak sipariş verilebilen Teslalar için ön sipariş bedeli 10.000 TL. Kurasız olarak satılacak modellerin ilk teslimatı ise Mayıs ayında yapılacak. Elektrikli araçlarını Türkiye’de satışa sunan Tesla, araçların şarj edilebilmesi için özel supercharger istasyonları da kuruyor. İstasyonlarda Tesla araçlar kW başına 7.30 TL, Tesla olmayan araçlar ise kW başına 8.60 TL‘den şarj edilebilecek.

  • 455 km menzile sahip arakadan itişli Model Y‘nin anahtar teslim fiyatı 1 milyon 548 bin 732 TL,
  • 533 km menzile sahip çift motorlu dört çeker Model Y Long Range‘in anahtar teslim fiyatı 1 milyon 619 bin 532 TL,
  • 514 km menzile sahip çift motorlu dört çeker Model Y Performance‘ın ise anahtar teslim fiyatı 1 milyon 778 bin 832 TL olarak açıklandı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here