Tesla Model 3 ve Model Y Fiyatlarını Arttırdı

0
1678
Tesla Model 3

Birleşik Krallıkta Tesla Model 3 ve Model Y araçlarına %4’den fazla zam yaptı. Üretim aksaklıkları nedeniyle de Model S ve Model X modellerinin üretimini durdu.

Elon Musk tarafından Tesla Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarının artmasının sebebi lityum pillerinin uzun süren tasarım süreci.

Tesla arkadan çekişli giriş modeli, Model 3’ün fiyatını 45.990’dan 48.990 £ çıkardı. Orta seviye aracı olan Tesla Model Y SUV’nin ise fiyatı 55.990 yerine 57.990 £ oldu.

Tesla Model 3 ve Model Y Teslimatları Gecikecek

Siparişlerini önceden veren kişiler ise uzun zamandır bekliyorlar. Üretim sorunları nedeniyle daha fazla bekleyiş olacak. Model Y’nin Ekim ayına kadar teslim edilmesi beklenmiyor. Model 3 alıcıları ise gelecek yıla kadar beklemek zorundalar.

Model Y

 

Geçen ay Elon Musk şunları söyledi: “Firmanın parça tedarik sorunları nedeniyle mücadele edebilmek için bazı modeller için sipariş almayı bırakabiliriz.”

Elon Musk’ın bu sözlerinden sonra Tesla Model S ve Model X modelleri satımı durdu. Araç almak isteyen kişiler ön sipariş verebilirler.

Tesla’nın Model S ve Model X Fiyatları

Tesla’nın resmi web sitesinde ise “Fiyatların kesin olmadığı bu yüzden fiyat ve seçeneklerin teslimat günü yaklaştıkça kesinlik kazanacağı” ifadesi yer alıyor.

Tesla Model 3

Model S ve Model X Birleşik Krallıkta kaldırılmadan önce 83.980 ve 87.980 £ idi. Elon Musk “Elektronik otomobillerdeki pillerin bileşeni olan lityumun fiyatının artışının fiyatları arttırdığını” ifade etti.

Bu sözlerin ardından Elon Musk “otomobil üreticilerinin lityum işine girmesini teşvik ettiğini” ayrıca sözlerine ekledi.

2. El Tesla Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here