Plug in Hibrit Araç Satışları İngiltere’de 3 Katına Çıktı

0
979
Plug in Hibrit Araç Satışları İngiltere'de 3 Katına Çıktı

İngiltere’de Plug-in Hibrit Araç Satışları 3 Katına Çıktı

İngiltere’de uygulanan teşviklerle beraber plug-in elektrikli segment pazarı genişlemeye devam ediyor. Toplam plug in hibrit araç satışları, bir önceki seneye göre 3 katına çıktı. En çok satan model Tesla Model 3 oldu.

Pazar Küçüldü Ama Plug-in Hibrit Araç Satışları Arttı

İngiltere’de, bu yılın Aralık ayında, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre hibrit araç satışları 3 katına çıktı. Birleşik Krallık’taki otomobil pazarı ise küçülmeye devam ediyor. Plug-in hibrit araç satışları bir önceki yılın Aralık ayı verilerine göre %229 arttı. Toplam satışı gerçekleştirilen plug-in hibrit araç sayısı ise yeni bir rekora imza atarak 31.022’ye ulaştı. Genel olarak otomobil pazar payı %10.9 düştü. Ama bu pazar payı içerisindeki plug-in hibrit araç payı %23,4’e yükseldi. Yani neredeyse satılan her dört araçtan biri plug-in hibrit bir modeldi.

İngiltere’de gelişen plug-in pazarının yanında tamamen elektrikli araçların satışında da aynı şekilde bir yükseliş mevcut. Dizel otomobil satış sayısını geride bırakan elektrikli otomobil modelleri pazarın %16,5’ine sahip. Ayrıca Aralık ayı içerisinde de 21.914 adet satılan elektrikli araçlarda da yeni bir rekor kırılmış oldu.

Tesla Model 3

İstatistiksel Olarak Patlama Yaptılar

İngiltere’de otomobil satışı bütün bir 2020 yılı değerlendirildiğinde neredeyse %30 seviyesinde küçüldü. Hatta otomobil satışları 1943’ten beri en kötü senesini geçirdi. Buna rağmen pazarın %16,5’ine sahip olmayı başaran elektrikli otomobil satışları geçtiğimiz seneye göre %344’lük bir artış yaşadı. Pazarın %23,4’üne sahip olan plug-in hibrit modeller ise geçtiğimiz seneye göre %229’luk bir artış yaşadı.

Brexit ve Pandemi

SMMT’nin yaptığı araştırmaya göre ise plug-in hibrit modellerin ve elektrikli araçların asıl büyümesi daha yaşanmadı. Çünkü geçtiğimiz yıl içerisinde satılan bu tiplerde araçların çoğu şirket otomobilleriydi. Yani bireysel olarak elektrikli ve plug-in hibrit modellere geçiş daha tam olarak yaşanmadı. Bu, muhtemelen pandemi sonrasına sarkacak gibi görünüyor. Çünkü şirketler masraflarını azaltmak için bu tip araçları tercih ederken, bireysel olarak bu modellere geçiş hala pahalı. Üstelik ekonomik durgunluğun ve Brexit’in getirdiği öngörülemezliğin ortasında insanlar araçlarını değiştirmeye pek yanaşmadılar. Ancak tüketim yeniden canlandığında, sadece İngiltere’den değil, birçok ülkeden yeni rekorlar duyacak gibiyiz.

İkinci El Hibrit Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here