Porsche Taycan S İlk Yılında 20.000’den Fazla Sattı!

0
1508
Porsche Taycan S İlk Yılında 20.000'den Fazla Sattı!

Taycan S İlk Yılında 20.000’den Fazla Sattı!

Porsche, üretiminin ilk yılında elektrikli Taycan S modelinden 20.000’den fazla sattığını duyurdu. Taycan S modeli, elektrikli bir model olmasına rağmen markanın en çok satan modellerinden birisi haline geliyor.

2020’nin En Başarılılarından Birisi: Porsche Taycan S

Porsche 2020 yılı verilerini paylaştı. 2020 yılında toplam satışları %3’lük bir düşüş yaşadı. Ancak pandemi dönemi göz önüne alındığında bu birçok firmaya göre düşük bir orandı. Satış oranlarındaki bu düşüşün az olmasının en önemli sebeplerinden birisi de hiç şüphesiz ki Porsche Taycan S’in yakaladığı başarı.

Porsche AG’nin satış ve pazarlama yönetim kurulu üyesi Detlev von Platen konuya ilişkin olarak: “Koronavirüs krizi, 2020 baharından itibaren büyük bir zorluk oluşturdu. Bununla birlikte, teslimatları bir bütün olarak yıl boyunca nispeten istikrarlı tutmayı başardık. Yeni ve çekici ürün yelpazemiz, Taycan’ın tamamen elektrikli ilk Porsche otomobili olarak başarılı başlangıcı ve markamızın karizması zor zamanlara rağmen bu olumlu sonuca katkıda bulundu.” dedi.

Porsche, 2020’de 20.000’in Üzerinde Taycan S Teslim Ettiklerini Doğruladı

Porsche Taycan S teslimatları, üretiminde altı haftalık bir duraklamaya ve bu duraklamanın piyasanın en yoğun olduğu döneme denk gelmesine rağmen 20.015 adet gerçekleşti. Bu, Taycan için planlanan üretim kapasitesiyle alakalıydı biraz da. Çünkü Porsche, Taycan S’de talebe göre üretim yapma kararı aldı. Eğer daha fazla talep gelirse üretimi artıracaklarını söylediler. Bu koronavirüs salgını döneminde yeni çıkmış bir elektrikli otomobil için çok iyi bir başlangıç. Buna rağmen, Avrupa’daki bazı pazarlarda Taycan, tam anlamıyla Porsche’nin en çok satan modeli haline gelmiş değil.

Porsche firması 2020 yılı içerisinde Taycan için üretimi hızlandırmaya ve çeşitlendirmeye odaklandı. Hem daha ucuz bir versiyonu olan 4S üzerinde hem de yılın ikinci yarısında Çin’de piyasaya sürdükleri RWD versiyonu için ter döktüler. Yakın zamanda da Avrupa pazarı için Cross Turismo versiyonunu çıkaracaklarını açıkladılar. Görünen o ki Porsche, 2020’de Taycan ile yakaladıkları bu başarıyı 2021 yılında da sürdürmek için ellerinden geleni yapacaklar. Sizce Porsche Taycan, Dünya pazarında çok daha fazla satış rakamlarına ulaşabilir mi?

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here