Elon Musk Kaliforniya’dan Teksas’a Taşındığını Onayladı

0
1048

Tesla CEO’su Elon Musk bir röportajda, elektrikli otomobil üreticisinin eyaletteki artan varlığı nedeniyle Teksas’a taşındığını doğruladı.

Açık sözlü girişimci, koronavirüs pandemisinin ilk aşamalarında bu yılın başlarında Kaliforniya’da kalma konusundaki endişelerini dile getirdi. Bir aşamada, Elon Musk Kaliforniya’daki kilitleme önlemleri nedeniyle Tesla’nın Kaliforniya merkezini Teksas’a taşımakla tehdit etti. Tesla şirketinin tamamı olarak kendisi karargahını henüz Lone Star State’e taşımamış olsa da Musk kendi adına tam da bunu yaptı.

Elon Musk Taşınma Açıklamaları

The Wall Street Journal’a yaptığı son röportajda “Kendim için, evet, Teksas’a taşındım” diye onayladı Elon Musk. Ayrıca “Starship geliştirme burada, şu anda bulunduğum Güney Teksas’ta var. Umuyorum ki bugün içerisinde bir lansman daha yapacağız. Ve sonrası için Giga Texas da Austin’in hemen dışında büyük fabrika geliştirmelerimiz var.” sözlerini de ekledi.

Musk’a göre Kaliforniya kayıtsız kaldı. Ve Musk “Bir takım çok uzun süredir kazanıyorsa, biraz kayıtsız, biraz hak sahibi olma eğilimindedirler ve artık şampiyonluğu kazanamazlar” dedi. “Yani California uzun zamandır kazanıyor ve sanırım bunu biraz olsun garantiye alıyorlar.” ekledi Elon Musk.

Elon Musk Taşınma Açıklamaları

Musk’ın Teksas’a taşınma fikrinin üzerine bir kaç taşınma daha eklendi. Yenilenebilir enerji, uzay araştırmaları, AI geliştirme, fen eğitimi ve pediatrik araştırmalar için hibe veren Musk Vakfı da California’dan Teksas’a taşındı. Musk, Tesla ve SpaceX’in “Kaliforniya’da büyük operasyonlara sahip olmaya” devam ettiğini belirtti. Buna rağmen Silikon Vadisi’nin alaka düzeyinin azalmaya başladığını ekledi.

Musk verdiği röportajda bazı durumlardan söz etmedi. Ancak Verge Teksas’ta kişisel gelir vergisi eksikliği olabileceği yönünde bir hareket ile ilgisinin de buna sebep olabileceğini notlarına ekledi. Ne de olsa Musk şu anda dünyanın en zengin ikinci kişisidir. Şuan da yalnızca Amazon’un Jeff Bezos’unun hemen arkasından gelmektedir. Hesaplara göre Elon Musk hisse senedi opsiyonlarında 50 milyar dolardan fazla kazanmaya hazır olduğundan, Kaliforniya’da kalsaydı, kar üzerinden gelir vergisi ödemek zorunda kalacaktı. Fikirlerde acaba bu yüzden mi yoksa Elon’un bahsettiği diğer bütün o sözlerden mi taşınma gerçekleşti sorusu akla geliyor. Şimdilik bu tahmin edilse de net bir açıklama yok.

İkinci El Elektrikli Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here