Racing Team Turkey, Le Mans Yolunda Bir Türk Takımı

0
2067
Racing Team Turkey, Le Mans Yolunda Bir Türk Takımı

Racing Team Turkey, Le Mans Yolunda!

Türkiye’nin en başarılı pist pilotlarından birisi olan Salih Yoluç, Le Mans Serisi LMP2 sınıfında mücadelesine Racing Team Turkey ile devam ediyor.

Racing Team Turkey Le Mans Serisi’ne Hazır

Racing Team Turkey, TF Sport teknik desteğiyle Le Mans Serisi LMP2 sınıfına hazır görünüyor. Aracını yılbaşından önce teslim alan takım, sezon öncesi hazırlıklarına devam ediyor. Racig Team Turkey takımı 3 kişilik bir pilot ekibine sahip. Türkiye’nin en başarılı pist pilotlarından olan ve 2019  FIA Endurans Şampiyonası’nı ikincilikle bitiren Salih Yoluç ve takım arkadaşı Charlie Eastwood takımda bulunuyor. Bu ikiliye 2016 yılında Ford Racing takımıyla Avrupa Le Mans Serisi’ni birincilikle bitiren Harry Tincknell eşlik ediyor.

2021 Avrupa Le Mans Serisi’nin ilk yarışı 18 Nisan’da İspanya’nın Circuit de Barcelona – Catalunya pistinde düzenlenecek. Avusturya Red Bull Ring, İtalya Monza, Fransa Le Castellet, Belçika Spa ile devam edecek. Yarışın 6. ve son ayağı ise Portekiz’deki Portimao Pistinde düzenlenecek ve serinin 2021 yılı takvimi tamamlanacak.

Salih Yoluç: “Çok Mutluyum!”

Racing Team Turkey pilotu Salih Yoluç, yeni takımı hakkında; “Avrupa Le Mans Serisi’nde TF Sport desteğinde Racing Team Turkey ile yarışmaktan gerçekten çok mutluyum. Bu hepimiz için yeni bir meydan okuma ve GT alanında olduğu gibi hızla ilerleyecek ve zirveye tırmanacak harika bir ekibimiz olduğuna inanıyorum.” dedi.

Salih Yoluç

Dünyanın en önemli ve en büyük serilerinden birisi olan Avrupa Le Mans Serisi’nde bir Türk takımının ülkemizi temsil edecek olmasından gurur duyduğunu belirten TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı; “Avrupa pistlerinde ülkemizi başarıyla temsil eden sporcumuz Salih Yoluç’un önderliğinde kurulan takımın 2021 sezonunda Avrupa Le Mans Serisi’nde başarılar diliyoruz. Son dönemde organizasyon kalitesi ve sporcularımızın başarılarıyla Dünya motorsporları arenasında ön plana çıkan ülkemizin yükselişi devam edecek.” dedi.

Takımın sürücülerinden olan Harry Tincknell ise konuya ilişkin olarak; “Salih ve Charlie’nin yanında TF Sport gibi deneyimli bir ekibe katılmak beni heyecanlandırıyor. Onları yakından takip ediyordum ve prototip sınıfına katılmaları için doğru zaman olduğunu düşünüyorum. Avrupa Le Mans Serisi’ne güçlü bir takım ile dönmeyi uzun zamandır istiyordum ve ekibin, GT klasmanındaki meteorik yükselişini ve Le Mans galibiyetine giden yolunu izledim ve bence prototip sınıfı onun sürüş stiline çok uygun olacak. Salih ve Charlie ile çok eğlenceli bir yıl geçireceğiz.” dedi.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here