Alman yetkilisi Tesla markasını dünya çapında 12.000’den Fazla Model X’i geri çağırması gerektiğini söyledi. Almanya’nın KBA araç otoritesi, 2015 ve 2016 arasında üretilen Tesla Model X’lerin geri çağrıldığını duyurdu.

Tesla 12.000’den Fazla Model X’i Geri Çağırdı

Geri çağırma, elektrikli SUV’da kullanılan, gevşeyebilen ve aracın çatısında bir parça kesmeye neden olan belirli bir döşeme yapıştırıcısıyla ilgilidir. KBA araç otoritesi sorunun Almanya’daki 195 aracı etkilediğini tahmin ediyor, ancak elektrikli otomobil üreticisinin dünya çapında yaklaşık 12.300 Model X’i geri çağırma gerektiğini söylüyor.

İlginç bir şekilde, bu konu ve araç için ilk kez bir geri çağırma duyurusu yapılmıyor. Kasım 2020’de, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nden (NHTSA) yapılan bir soruşturma, Tesla’nın, kullanılan yapıştırıcıyla ilgili bir sorun nedeniyle ayrılabilecek bir parça arızalı tavan döşemesi için Amerika Birleşik Devletleri’nde 9.500 Model X’i geri çağırdığını gördü. Görünüşe göre, geri çağırma, KBA tarafından tanımlanan aynı hatayla ilişkili.

Tesla 12.000'den Fazla Model X'i Geri Çağırdı!

Tesla bu konu ile ilgili 2020 Ocak ayında oldukça önemli bir yayın yapmak zorunda kaldı. Kaliforniya merkezli otomobil üreticisi, Nvidia Tegra 3 işlemcisini çalıştıran bilgi-eğlence ekranları ile donatılmış 134.951 Model S sedan ve Model X SUV’leri geri çağıracak. NHTSA tarafından yapılan bir araştırma, beş ila altı yıl içinde gerçekleşmesi beklenen yerleşik flaş belleğin kullanım ömrünün sonuna gelecek. Bu flash belleğe dayalı olarak orta ekranın arızalanabileceğini söyledi. Orta ekranda gösterilen geri görüş kamerası ve diğer güvenlik özellikleri gibi işlevleri artık ekrana yansıtamayacağını ortaya koydu. Tesla, etkilenen araç sahiplerini bilgilendirerek ve her arabadaki flash bellek cihazını değiştirerek sorunu çözecek. Bu geri çağırma ise 30 Mart’ta başlayacak.

Tesla, Federallerin uyarısını dikkate aldı, Model S’yi dokunmatik ekran arızaları nedeniyle hatırladı. NHTSA, Tesla’nın bir geri çağırma başlatmaması durumunda cezalarla karşılaşacağını söyledi.

Dokunmatik ekranı geri çağırmadan önce Tesla, Çin’deki neredeyse tüm Model S ve Model X araçlarını iki ayrı süspansiyon sorunu nedeniyle geri çağırdı. Bu ve diğer sorunlar, Çin hükümetinin Tesla’ya sert bir uyarıda bulunmasına neden oldu ve otomobil üreticisinin ABD’de üretilen ve Çin’e ithal edilen araçlar için yapım kalitesinde işlemeyi artırmasını önerdi.

İkinci El Tesla Elektrikli Araç İlanları

0 Km Otomobil Fiyatları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here