Tesla Model S Plaid dakikalar içinde alev aldı ve yanmaya başladı. Pek çok zaman üreticiler geri çağırma yapıyor. Ancak şimdi güvenilir bir üretici olan Tesla modelinin resmen alev alması ile karşı karşıyayız.

Tesla Model S Plaid Hakkında

Tesla’nın Model S Plaid aracı, dünyanın en hızlı seri üretim aracı olarak biliniyor. Üç adet elektrik motoruna sahip araç 1020 beygir gücünde ve toplamda 1424 nm tork üretiyor. 0’dan 100’e 2.1 saniyede çıkıyor.

Tesla’nın S Plaid aracı otonom sürüş gibi yeni teknolojileri de bünyesinde barındırıyor. Bunun yanı sıra araç 15 dakika şarj ile 320 km menzile sahip. 100 km’de 18.7 kWh güç tüketen araçta 100 kWh’lık bir batarya da yer alıyor.

Toplam menzili ise 637 km olarak bilinmekte.

Tesla’nın Aracı Nasıl Yandı

Bir Twitter kullanıcısı olan Houndstooth_Belle 27 Ağustos’da bir gönderi paylaştı. Bu gönderi de şunlar yer yazıyordu:

Tesla Model S Plaid“Dedemin Tesla Plaid aracı alev aldı. Arayüz sol motorun arızalı olduğunu söyledi. Ancak aynı zamanda araba da sorun olmadığını ve 105 km/s’i geçmediğini söyledi. 25-28 km civarında 3 km yol kat ettikten sonra araba alev aldı. Araba sadece 13 aylıktı ve sadece 16.000 km de idi.”

Daha önce de basına farklı model Tesla araçların yandığı haberleri gündeme düşmüştü. Bu yeni olayla Tesla’ya olan güven gittikçe düşüyor.

Bu sorun dolayısıyla araba kullanılamaz hale gelse de gelen bilgilere göre herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Yapılan incelemelere göre yangın aracın sol motorundan başlamış. Şimdiye kadar bu

Aracınızın Sigortasını Yaptırmayı Unutmayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here