Tesla Çin Fabrikası 1 Milyon Araç Üretimine Ulaştı

0
954
Tesla Çin fabrikası

Tesla Çin fabrikası, üretimdeki üçüncü yılında toplamda 1 milyon elektrikli araç üretimine ulaştı. Fabrika, 2019 yılı Aralık ayında, dünyanın en büyük pazarlarından birisi olan Çin’in Şangay kentinde üretime başlamıştı. Bunun ardından Tesla’nın Şanghay Gigafactory fabrikasından çıkan Model 3 ve Model Y otomobiller; Danimarka, İsviçre, İsveç, İspanya, Hollanda ve Norveç gibi birçok ülkeye ihraç edilmekteydi. Bugüne kadar bir çok kez Çin ve Tesla arasında oluşan gerilimler haber olmuştu. Fakat şirket, Şanghay Gigafactory fabrikasında 1 milyonuncu otomobilini üretmeyi başardığını yaptığı sosyal paylaşım ile duyurdu. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Tesla Çin Fabrikası 1 Milyonuncu Aracını Kutluyor

Tesla Çin fabrikası, 1 milyonuncu Tesla’nın üretimini kutluyor. Bu haberi ise Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Bir milyonuncu araç, 13 Ağustos günü üretim hattından indi. Tesla CEO’su Elon Musk da yaptığı açıklamalarda toplam üretimin 3 milyonun üzerinden olduğunu ve üretim çoğunluğunun son yıllarda oldukça arttığını belirtti. Diğer yandan ise Çin Şangay Fabrikası, Tesla’nın ABD dışındaki ilk üretim tesisi. Tesisin endüstriyel yerellik oranı ise %99.9.

Tesla Çin fabrikası kutlama

Tesla China’nın açıkladığı rakamlara göre fabrika, Tesla için oldukça önemli bir üretim merkezi konumunda. Buna göre Tesla Çin fabrikası, bu yılın ilk altı ayında 300 bin araç üretti ve 97 bin 182 adet otomobil ihraç etti. Bu rakamlar ise geçen yıla göre oldukça yüksek. Geçen yılın aynı dönemindeki ihracat miktarı ise 41 bindi. Buna göre Şanghay Gigafactory fabrikası, üretim ve ihracat kapasitesini oldukça arttırmış gibi gözüküyor. Bu gidişle önümüzdeki yıllarda toplamda 5 milyon üretim haberini de almamız içten bile değil.

Satılık Tüm Tesla İlanlarını İnceleyin

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here