Aston Martin DBR22 Tanıtıldı

0
1458

Yeni Aston Martin DBR22 tanıtımı gerçekleştirildi. Şirket, bu yıl düzenlenecek Monterey Otomobil Haftası’nda gösterime çıkacak olan DBR22’nin görüntülerini paylaştı. Konsept, şirketin eski yarış arabalarına saygı sunuyor ve Aston Martin Q’nun onuncu yaşını kutluyor. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Aston Martin DBR22 Heykelsi Görünüşü İle Karşımızda

Aston Martin DBR22’nin gövdesi, otomobile heykelsi bir görünüm kazandıran minimum sayıda karbon fiber panelden oluşuyor. Ancak gelenekten uzaklaşan Aston, DBR22’ye otomobillerinde bulunan olağan damarları ortadan kaldıran ve yine karbon fiberden yapılmış yeni bir tasarımla yeni bir ön ızgara verdi. Bu sayede araç, kaputun altındaki V12’yi zinde tutmayı başarıyor. Ayrıca DBR22, 705 hp ve 753 Nm tork üreten 5,2 litrelik çift turbo V12’ye sahip. Tekerleklerini ise sekiz vitesli otomatik şanzımanla kullanan DBR22, 0’dan 100 km/s hıza 3.4 saniyede çıkacak. Diğer yandan ise model, 319 km/s maksimum hıza ulaşacak.

Modelin arka tarafına bakacak olursak ise delikli bir arka ön panonun üzerine oturan ince, tam genişlikte bir arka lamba aydınlatma elemanı bizlere selam veriyor. Bu aydınlatma elemanının altına entegre bir difüzör mevcut. Ayrıca yine buraya entegre bir çift büyük merkez çıkışlı egzoz da bulunuyor.

Diğer yandan ise Aston Martin DBR22, tamamen yeni 21 inçlik hafif jantlar ile benzersiz bir 14 kollu tasarıma ve motor sporlarından ilham alan bir merkez kilit göbeğine sahip. Ayrıca alçak ön cam ve ince yan aynalar, modele ultra sportif bir görünüm kazandırıyor. Jantların merkez kilit somunları, bir Q bölümü modelinden beklediğiniz gibi geniş bir renk paletinden oluşmakta.

Safkan Bir Aston Spor Otomobili

Yeni çıkacak olan Aston Martin DBR22 hakkında şirketin kreatif direktörü Marek Reichman’da bazı açıklamalar yaptı. Reichman. “Tasarım sistemlerimizi hiper-sürücü’ye ayarlayarak formalizmin keşfini daha da ileriye taşıdık. Bunun sonucunda bugün burada bir geleceği ifade etmeye çalışıyoruz. Bu yaklaşımı ileri süreç, teknoloji ve malzemelerle birleştirerek yarış çizgimizi etkili bir şekilde modernize ettik ve yeni bir soy ağacı oluşturduk. DBR22 sıcak kanlı, safkan bir Aston Martin spor aracıdır. Ayrıca hız, çeviklik ve ruh dolu olan bu araba, yarının birçok ikonunun temeli olacağını düşündüğümüz bir makine.” dedi.

 

Satılık Tüm Aston Martin İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here