Audi, Formula 1 Dünyasına Giriyor!

0
1122
Audi, Formula 1 Dünyasına Giriyor

Alman Devi Audi, Formula 1 dünyasına giriş yapacak!

Motor sporları dünyasının en zirvesi olan Formula 1, kesin olarak önümüzdeki yıllarda Audi markasına da ev sahipliği yapacak. Motor sporlarına yaptığı yatırımları genişleten Audi, yeryüzünün en büyük spor organizasyonu olan Formula 1’de 2026 yılı itibarıyla yarışlara dahil olacak.

Audi, Formula 1 Dünyasına 2026 Yılında Dahil Olacak!

Motor sporları içerisinde çok fazla otomobil markası mücadele vermekte. Bu markalar arasına 2026 itibarıyla Alman otomotiv devi Audi’de katılacaktır. Volkswagen Group CEO’su Herbert Diess; daha önce 2026 senesi itibarıyla Porsche ve Audi F1’e girecek açıklamalarında bulunmuştur. Volkswagen şimdilik kendi markasıyla seriye girme planı yapmamakta. Ayrıca Grup altında yer alan iki dev üreticinin de Formula 1’e giriş için 2026 yılını seçmesinin arkasında ise önemli bir nedenin yer aldığı da düşünülmekte. F1’de 2026 yılı itibarıyla yeni motorlar özelinde büyük regülasyon değişiklikleri yapılacaktır. Bu açıdan 2026 yılında tüm takımlar sıfırdan başlıyormuş gibi yeni araçlar ve altyapılar oluşturacaktır.

Porsche ve Audi, Formula 1 dünyasına giriş için çok uzun zamandır, önemli planlar yapmakta. Böylelikle 2026 yılında önemli rakipleriyle eşit sayılacak bir seviyede başlangıç hedefleniyor. Audi’nin güncel süreçte ise Sauber firmasıyla ortaklık kurarak geliştirme çalışmaları yapması beklenmekte. Bu konuda detaylı bilgilerin yayınlanması gerekiyor.

Öyle ki şampiyonaya yeni isimlerin giriş yapması sporun geleceği adına büyük heyecan uyandırmakta. Böylece son zamanlarda popülerliği iyice artan Formula 1 için devam eden 2022 sezonuyla izleyicileri ekranlara kilitlemeye devam edecektir. Bu yıl Mercedes’in geri düşmesiyle üst sırada Ferrari ve Red Bull çekişmesi yaşanıyor.

Sonuç olarak, bu büyük proje Audi Sport’un Almanya Neuburg’da yer alan tesislerinde geliştirilecektir. Söz konusu proje hayata geçtikten sonra Almanya’da ilk kez Formula 1 yarışlarında mücadele edecek bir motor üretimi yapılmış olacak. Audi, 2026 Formula 1 yarışlarına hangi takımla gireceği 2022 yılının sonunda belli olacaktır. Ayrıca Audi’nin kullanacağı güç ünitesi özel olarak geliştirilecektir. Audi Sport’un Neuburg an der Donau’daki Competence Center Motorsport’unda geliştirilmesi düşünülmekte. Audi, motor sporları merkezine yatırım yapmaya devam ettiğini belirtiyor. Ayrıca son derece uzmanlaşmış profesyonellerin de istihdam edileceği bilgisini paylaşıyor.

TRİNK SAT

Arabam Kaç Para

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here