Alman araba markaları ülkemizde en çok tercih edilen araçlar arasındadır. Genel olarak Alman mühendisliğine dayanan araçların güvenilir ve kaliteli olduğu algısı yüksektir. Fakat günümüzde Volkswagen gibi büyük şirketlerin birçok markayı çatısı altına almasıyla beraber menşei kavramında farklılık görülür. Örneğin İngiliz menşeili bir araç, Alman kökenli bir şirkete dahil edildiğinde mühendislik ve kalite açısından değişebilir. Sizler için ülkemizde satışı yapılan Alman araba markalarını derleyip kuruluşlarına değindik.

Mercedes-Benz

MERCEDES-BENZ

Mercedes-Benz, Gottlieb Daimler ve Karl Benz tarafından kurulmuştur. Markanın logosunda bulunan üç kollu yıldız; havada, karada ve denizdeki liderliklerini simgeler. Günümüzde spor arabadan ticari araçlara kadar pek çok alanda faaliyet gösterir. Oldukça prestijli olan Mercedes-Benz, elektrikli arabalarda gösterdiği öncü performansla adından sıkça bahsettirir.

BMW

BMW

1916 senesinde faaliyete geçen Bayerische Motoren Werke (BMW) markasının kurulma amacı uçak motoru üretmektir. BMW’nin kurucuları ise Karl Rapp ve Gustav Otto adında iki şirket sahibidir. Şirketlerini birleştirip BMW’yi kurduklarından beri dünyada oldukça popülerdir. Marka, R32 modeliyle motosiklet piyasasına giriş yaparken 1928 senesinde ilk BMW logolu otomobilini piyasaya sunmuştur. 100 seneyi aşkın tecrübeye sahip olan BMW markasının motosiklet ve otomotiv sektöründe öncü rolü üstlenir. Dünyanın büyük otomotiv şirketleri arasında yer almış ve pek çok mobilitede öne çıkmayı başarmıştır. Ayrıca BMW; iX3, iX, 4 Serisi ve X7 gibi son derece popüler olan araçlarında yenilikçi yaklaşımlarıyla dikkat çeker.

Volkswagen

VOLKSWAGEN

1937 yılında kurulan Volkswagen, Alman Otomotiv Birliği aracılığıyla sektöre giriş yapmıştır. Volkswagen kelimesinin anlamı ise halkın arabasıdır. İlk hava soğutmalı motoru üreten marka, günümüzde en büyük otomobil üreticilerinden biridir. Bu sebeple de önemli Alman araba markaları listemizde yerini alır. Volkswagen, tarihi boyunca pek çok iniş çıkış yaşamasına rağmen bugünkü başarısını sağlayabilmiştir. Özellikle Beetle modeliyle tarihte büyük yankı uyandırmıştır.

Audi

AUDİ

Audi, temellerini 1899 senesinde Köln’deki bir araba tamirhanesinde atmıştır. Ardından Audi, Horch, DKW ve Wanderer şirketlerinin birleşimi ile dört halkalı logosu ortaya çıkmıştır. Şık tasarımlı araçlara sahip Audi, ülkemizde oldukça sevilen bir marka olmasının yanında Volkswagen çatışı altında yer alır. Günümüzde premium segmenti araçlarıyla da adından sıkça söz ettirir. Son olarak Q8, Avrupa’nın en saygın otomobil dergilerinden biri olan Auto Bild’in İspanya edisyonu tarafından “Motor Awards 2018” ödülünü almaya hak kazanmıştı. Audi’nin uluslararası pek çok başarısı ve ödülü var.

Opel

OPEL

1862 senesinde Rüsselsheim (Almanya) kentinde faaliyete başlayan Opel, ilk arabalarını 1899 senesinde üretmiştir. Kurucusu Adem Opel’in adını taşıyan firma, Almanya merkezli başlasa da 2021 senesinde Stellantis NV’nin çatısı altına girmiştir. Ülkemizde ise ekonomik ve sağlam olmasından dolayı oldukça sevilir. Opel’in Astra ve Corsa modelleri sıkça talep görür. Ayrıca marka son dönemlerde elektrikli araçlara geçerek CO2 emisyonlarını azaltmak adına faaliyet gösterir.

Seat

seat

1950’lerde kurulan Seat, İspanya’nın ilk aile arabasıdır. Kurulduğu günden bu yana oldukça başarılı işlere imza atan marka, zaman içerisinde özelleşmiş ve Volkswagen Grubu’na geçmiştir. Günümüzde Alman teknolojisi ile üretilen modellere sahip olan Seat, Türkiye’de sıklıkla tercih edilen araçlar arasında yer alır.

Skoda

skoda

1895 senesinde Çekoslovakya’da sektöre adım atan Skoda, eski bir otomobil üreticisidir. İlk yıllarında bisiklet üretimi yapan marka, daha sonrasında motosiklet ve araba üretimi yapmıştır. Sektörde olduğu sürece pek çok ekonomik sıkıntı yaşayan Skoda, farklı isimlerle de piyasaya sunulmuştur. Ardından tekrar kendi adıyla satışa çıkarak bir ivme yakalamıştır. Son olarak Skoda da Audi gibi Volkswagen Grubu içerisine katılmıştır.

Porsche

Porsche

65 senenin üzerinde faaliyet gösteren Stutgart merkezli otomobil devi, Ferry Porsche tarafından kurulmuştur. Üst segment araçlar piyasaya sunan marka, bir zamanlar traktör de üretmiştir. Şimdi ise Taycan ve 911 gibi spor araba üretimi yapar. Porsche, LeMans gibi dünyaca ünlü yarışmalarda başarılı işler yaparak adından sıkça söz ettirir. Ayrıca Volkswagen çatısı altında bulunan markalar arasında yer alır.

Smart

Smart

Mercedes-Benz ve Swatch markalarının ortaklığı sonucu meydana gelen Smart, küçük şehir aracıdır. Smart ile birlikte büyük şehirlerde yaşanan trafik ve park sorununun azaltılması hedeflenmiştir. Ülkemizde sık rastlanmasa da marka, Mercedes-Benz şirketinin gücünü arabalarında hissettirir.

Alman araba markaları içeriğimiz dikkatinizi çektiyse buraya tıklayarak otomotiv devleri tarafından yapılan şaşırtıcı girişimleri öğrenebilirsiniz.

4 YORUMLAR

  1. Arkadaslar bizde opel vectra c 3.2 gts var araba cok iyi 0dan 100klm 7saniyede cikiyo ben kastamonuda yasiyorum kastamonuda sabece 3 kiside var onlardan biride biziz araba cok iyi alman tasarimi muthiş

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here