Dünyaca ünlü otomotiv devleri bugünlere gelebilmek için tarih boyunca bir takım ilginç girişimler gerçekleştirmiş. Kimi insanı şaşırtırken kimi bu kadar da olmaz dedirtiyor. İşte, otomotiv devleri tarafından üretilmiş şaşırtıcı ve ilginç eşyalar!

1) Peugeot’nun İlginç Girişimleri

Bir aile şirketi olarak kurulan Peugeot; ilk kurulduğu yıllarda temelinde çelik olan birçok şey üretmiş. Örneğin; şemsiye iskeleti, testere, saatçilik ürünleri, kahve değirmeni, el aleti ve bisiklet gibi pek çok ürün ortaya çıkarmış.

Tuz, Karabiber ve Kahve Öğütücüleri

Ürün yelpazesi oldukça geniş olan Peugeot, 1840 yılında ilk kahve değirmenini satmış. Ardından 1874 yılında ise karabiber değirmeni üretimi yapmış. Ayrıca karabiber değirmeninin materyali olarak porselen kullanmış. Aslına bakılırsa; şimdilerde ahşap materyalli ürünü daha yaygın olarak yapılıyor.

Fakat en temeldeki tasarımın kullanımı da hala devam ediyor. Bugün de halen daha satışı, kendi logosu ile bir popüler markalar tarafından satılıyor. Son olarak eklemek gerekirse; bu üretim bölümü, araba üretim bölümüne bağlı olarak çalışmıyor.

El Aletleri

Otomobil piyasası henüz oluşmamışken; Peugeot, 1810 yılında ilk el aletini çıkarmış. O günden günümüz zamanına kadar; matkap ucu, matkap, testere vb. aletler üretmiş. Fakat 2012 yılında haklarını Fransız asıllı bir markaya satmış.

Bisiklet

Peugeot, 1882 yılında bisiklet üretimi yaptı. Ardından git gide katalogundaki bisiklet sayısını arttırdı. Daha sonra araba ve bisiklet yapımı bölümlerini ayırdı. Günümüzde de halen daha bisiklet üretimine devam ediyor. Hatta bisikletlerine ait özel bir web sitesi bulunuyor.

2) Volkswagen’ın Sosis Üretimi

Volkswagen’in oldukça ilgi çekici olan ürünü sosistir. 1970 yılında işçilerin karnını doyurmak maksadıyla sosis üretimine başlamış. Ayrıca otomotiv devi arabadan daha çok sosis üretimi yapıyor. Almanya da bulunan bir fabrikada bir günde 18 binden fazla domuz etinden sosis üretiyor. Hatta 2019 yılında en çok sattığı ürünün sosis olmasından dolayı pek çok haber kanalına manşet olmuş.

3) Toyota’nın İlginç Girişimleri

Toyota, Volkswagen kadar farklı bir sektöre açılmasa da; karadan denize inerek, sürat teknesi pazarında da yer alıyor. Ayrıca ev girişimleri de mevcut.

Sürat Tekneleri

1990 yılında marka denizcilik sektörüne giriş yapmış. Bununla beraber otomobil üretimi kadar seri bir üretimi yok. Yaklaşık 12 kişiyi taşıyabilen tekneler oldukça şık gözüküyor.

Toyota

Evleri

1975 yılında bu sektöre giren Toyota, konforlu ve lüks evler inşa ettiğini söylüyor.

4) Honda’nın Ürettiği Birçok Şey

Honda’da pek çok dalda faaliyet gösteriyor. Başta araba olmak üzere motosiklet, ATV, uçak, çim biçme makinesi ve su pompası gibi birçok ürün pazara sunuyor. Bunların yanı sıra marka “Asimo” isimli şeklen insana benzeyen bir robot geliştirdi.

Honda’nın Jeti

Diğer markalar gibi Honda’da global çapta hizmet veren oldukça büyük bir otomotiv firmasıdır. Asıl olarak Japon menşeilidir. Otomobilin yanında jet üretimi de yapıyor. Bu alanda yaptığı çalışmaların resmi adı ise HA-420 (HondaJet) olarak geçiyor. Jetin genel iç hacmi ise toplam 8 kişiliktir. Bunların 6’sı yolcu olurken 2’si mürettebat içindir.

Otomotiv Devleri Tarafından Yapılan Şaşırtıcı Girişimler

5) Mitsubishi’nin Ürettiği Birçok Şey

Mitsubishi pek çok piyasada aktif; kalemden uzay teknolojisine kadar birçok şeyin üretimini yapıyor. Çalıştığı alanlardan bazıları; madencilik, yolcu gemileri inşası, bankacılık, emlak satışıdır.

Otomotiv Devleri Tarafından Yapılan Şaşırtıcı Girişimler

6) Fiat’ın Günlük Gazetesi

1926 yılında bir İtalyan gazetesi olan “La Stampa”yı satın alarak bünyesine katmış. Gazete ilk başlarda yerelde bilinirken daha sonraları İtalya’da büyük günlük yayınlardan biri olmuş. Ayrıca kaynaklara göre 2017 yılında hisselerini sattı.

7) BMW’nin Yarış Kızağı

BMW, Amerika Birleşik Devletleri Olimpiyat Takımı’nın kullanması için bir yarış kızağı tasarladı. 2012 yılında tasarlanmaya başlamış. Amerikan kızak takımı ise; bu kızaklarla 2014 Sochi Kış Olimpiyatları’nda üçüncü olmuş.

Otomotiv Devleri Tarafından Yapılan Şaşırtıcı Girişimler

Son olarak eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Araba Markalarının Eğlenceli Reklam Savaşları” başlığımıza da göz atmayı unutmayın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here