Chevrolet, Corvette üretimi yaptığı fabrikasında çalışmaya ara verdi. Firma tarafından çalışmaya ara verilmesinin sebebi ise tedarik sıkıntısı.

Chevrolet Corvette Fabrikasında Üretime Neden Ara Verdi

Çip krizi, pek çok otomotiv firmasının üretimlerine ara vermesine ya da durdurmasına neden oldu. Chevrolet tarafından verilen bilgiye göre Corvette üretimi yapan fabrikanın üretime ara verme nedeni tedarik sıkıntısı.

Tedarik zincirinde yaşanan sorunun yanı sıra parça sıkıntısı da üretime ara verilmesinin bir diğer sebebi.

Peki Fabrika Üretime Başlayacak mı?

Chevrolet Sözcüsü bu konuyla ilgili şunları söyledi:

“Parça tedarik sorununda yaşanan geçici bir durum nedeniyle 29 Ağustos haftasında üretimi durduruyoruz. Üretim ve mühendislik ekiplerimiz bu durumu en aza indirmek için koordineli bir şekilde çalışıyor. 6 Eylül Salı günü itibariyle üretimimizin normal faaliyetlerine dönmesini bekliyoruz.”

Bu açıklamaya göre Corvette üreten fabrika 29 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında üretim yapamayacak. Bu da ortadan motorlu Chevrolet Corvette C8’in üretiminin bir hafta boyunca durdurması anlamına geliyor.

Gelen bilgilere göre aynı zamanda Corvette Z06’nın 2023 modeli de üretim sıkıntısı yaşayabilir. Sektör kaynaklarına göre 2023 model Corvette’in %10’u Z06 olacak. Bu oranın %3’ü ise Ful paket Aero olacak. Aynı şekilde bu üretim sorununun da fabrikada üretime verilen aradan etkileneceği belirtiliyor.

Ancak bu bilgi resmi olarak firma tarafından onaylanmadı. Sadece gelen iddialar olduğunu belirtelim.

 

Sıfır KM Araç Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here