Karşınızda Singer Porsche 911 Turbo Study

0
1034
singer porsche 911 turbo

Singer Porsche 911 Turbo Study 964 Cabriolet Versiyonu ile birlikte ilk üstü açık otomobilini tanıtmış oldu.

2009’dan beri Amerikalı Singer şirketi Klasik Porsche 911’leri modern bir şekilde yorumlamaktadır. İşte Monterey Otomobil Haftası nedeniyle Amerikan Singer şirketi ilk üstü açık otomobilini, geçmişin retro tasarımı ve günümüze ait modern tasarımla birleştirerek 946 nesli 911 Cabriolet ile tanıtmıştır. Singer Porsche 911 Turbo Study modeli hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik.

Zamansız Tasarımıyla Singer Porsche 911 Turbo Study

Singer tarafından üretilmekte olan tüm modeller gibi, Turbo Study’de her ayrıntısıyla özelleştirilebilir. Şirketin söylentilerine göre kullanılan yeni malzemelerin araca hafiflik kattığı düşünülmekte. Bu durumun sürüş deneyimine de yansıdığını belirtelim. Estetik olarak bakarsak Turbo Study, geçmişin retro izlerini hala taşımakta. Arka kısımda bulunan ikonik kanatlar otomobile daha fazla aerodinamik avantaj ve motora daha fazla hava iletmek amaçlı yeniden tasarlanmıştır. İç mekanda ise ahşap ve deri döşemelerin yanı sıra Tartan kumaşlı koltuklar bulunmaktadır. Ayrıca koltuklarında elektrikli olduğunu belirtmekte fayda var. Akıllı telefonlar için kablosuz şarj istasyonu ve klimada iç mekan içerisinde yer alan özelliklerden biri.

Turbo Study kaputunun alt kısmında 3.8 litrelik bir motor bulunmaktadır. Kullanıcıların isteğine bağlı olarak bu motor 450 ila 510 beygir arasında güç üretebiliyor. Böylece çekişin tamamı arka tekerlerde ve çekişe arka tekerlere ise 6 ileri manuel şanzıman iletilmekte. Singer aracın her noktasının özelleştirilebilir olduğunu tekrar vurgulamaktadır. Fakat zamansız tasarımıyla bir 911 özelleştirilmesi uzun zaman alabilmektedir. Karbon seramik frenleri gerektiğinde hızı geri çevirebilmektedir.

Singer düzenlemesiyle geçmiş adeta bugünle buluşmaktadır. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi ‘cadiz kırmızı’ renginde olan araba retro görünümünden ödün vermedi. Singer tüm çalışmalarının maliyeti konusunda bir bilgi paylaşmamakta. Meraklıları tarafından Monterey haftasında 911 Turbo Study’i görmek oldukça mümkün. Modern bir şekilde yorumlanan 911 Study, aerodinamik avantajları düşünülerek tasarlanmıştır. Aynı zamanda motora daha fazla hava iletimini sağlamak amacıyla da ikonik ‘kanatçıklara’ çok önem verilmiştir. Örnekte siyah bir tavan ve kapı paneli, koltuk eki gibi kısımlarda ise ekose desenli siyah kumaş iç mekanı ortaya çıkartmak amaçlı tasarlanmıştır. Sizler bu tasarım hakkında neler düşünüyorsunuz?

Arabam Kaç Para

ARABAM GARAJ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here